Dieren

Echidna is het dier van Australië: beschrijving, habitat en interessante feiten

Pin
Send
Share
Send
Send


De echidna (dier), waarvan het leefgebied zich alleen verspreid over Australië, Tasmanië, Nieuw-Guinea, kan in gevangenschap leven. Het past zich goed aan elke omgeving aan, dus vandaag kan het niet alleen in de originele omgeving, maar over de hele wereld worden gevonden.

verschijning

Dierlijke echidna, waarvan de foto's worden gepresenteerd, heeft een lengte van ongeveer 40 centimeter. Haar rug is bedekt met wol en naalden. Het hoofd is relatief klein en gaat onmiddellijk in de romp. De mond wordt gepresenteerd in de vorm van een buisvormige snavel, in een kleine opening waarvan er een lange kleverige tong is. De bek is het belangrijkste orgaan voor oriëntatieloop, aangezien het zicht zeer slecht is ontwikkeld.

Het dier beweegt op vier korte vijfvingerige poten, die zich onderscheiden door hun gespierdheid. Op de vingers staan ​​lange klauwen en op de achterpoot groeit een vijf centimeter klauw, waarmee het individu zijn naalden kamt. Ook bedekt met naalden en een korte staart.

De echidna (dier), waarvan de beschrijving wordt gepresenteerd, is een hurkzit, stekelig klein zoogdier, het graaft de grond heel behendig en heeft een lange buisvormige snavel.

Manier van leven

In de subtropische zone (Australië) gedragen echidnas zich actiever op zomernachten. 'S Middags, tijdens de heetste uren, worden ze in de schaduw geplaatst en rusten ze uit. Met het begin van de duisternis voelen de dieren de koelte en komen uit hun schuilplaatsen.

In koude gebieden van het vasteland is vorst mogelijk. In dit geval vertragen echidna's hun levensonderhoud voor het begin van de hitte. Dieren behoren niet tot soorten die overwinteren. Maar in de winter kunnen ze nog een tijdje inslapen.

Ze leiden in de regel in de nacht of in de schemering. Overdag verstoppen ze zich op koele plaatsen. Natuurlijke bedekkingen in de grond, holtes van bomen, struiken kunnen zulke schuilplaatsen zijn.

Echidna is een dier met een fantastische behendigheid. Dit helpt hem de grond te graven en zijn voedsel te halen.

Het belangrijkste voedsel voor het dier zijn mieren. Met de hulp van hun snavel graven de echidna's vakkundig de aarde en halen ze insecten uit hun termieten en mierenhopen.

Wanneer een dier een mierenhoop vindt, begint het meteen te graven met scherpe klauwen. Werk stopt niet totdat een diepe tunnel doordringt tot de vernietiging van de massieve buitenlaag van de constructie.

In de tunnel maakt echidna (dier) een lange tong, die veel bijtende mieren doet. Het blijft alleen om snel de tong met eten in de mond terug te brengen. Naast mieren komen de grond, het zand en de schors van bomen het spijsverteringsstelsel binnen.

Dergelijke voeding is erg belangrijk voor een zoogdier dat in droge zones leeft. Met mieren krijgt echidna 70% vocht. Op dezelfde manier overleven miereneters en gordeldieren.

Als er voldoende voedsel in de habitat van het zoogdier is, veranderen ze het niet. Indien nodig kunnen ze een paar kilometer gaan.

reproduktie

In het gewone leven is een echidna een eenzaam dier. Communicatie met andere individuen vindt alleen in de paartijd plaats. Om elkaar te vinden, gebruiken ze speciale paden die zijn gelabeld met een specifieke geur.

Het gedrag tijdens de paarperiode is niet volledig begrepen. Het is alleen bekend dat het vrouwtje na bevruchting een ei produceert met een diameter van niet meer dan 15 millimeter. Ze stopt het dan in haar tas met de staart en peritoneum. Wetenschappers zijn zich niet bewust van de gevallen van het leggen van twee of meer eieren, maar praten over de regel van één ei is ook onmogelijk.

Echidna - buideldier. De tas van een vrouw wordt niet beschouwd als een permanent lichaam, zoals dat van een kangoeroe. Het lijkt als gevolg van de spanning van bepaalde spieren. Bovendien, als je de vrouw een kalmerend middel geeft, zal dit orgaan binnen een paar minuten verdwijnen.

Van het ei in de zak is er een welp, de afmeting van 12 millimeter. Het is niet aangepast voor zelfstandig leven: het is bedekt met de primaire huid, het is blind, het voedt zich met moedermelk. In de tas leeft hij totdat hij ongeveer 400 gram begint te wegen.

Dan verbergt het vrouwtje haar jong in een gat of in een struik. Op een dag bezoekt ze hem om te eten. Deze leeftijd wordt beschouwd als de meest gevaarlijke voor het dier, omdat het nog steeds weerloos is.

Voedingsmethode voor baby echidnas

Terwijl hij in de tas zit, verlaat de welp hem niet voordat de moeder besluit hem eruit te trekken. Het voedt zich met zijn melk, die een roze kleur en een zeer dikke consistentie heeft. Dit is vergelijkbaar met de voedingsmix van konijnen en dolfijnen.

Melk komt de zak binnen via tal van gaten van speciale klieren. Kid likt het. De voedingskwaliteit van het mengsel zorgt ervoor dat je je niet aan een strikt voedingsschema houdt. Dit is belangrijk wanneer de moeder de welp uit de zak trekt en deze in een schuilplaats verbergt.

Manieren om te beschermen

Het belangrijkste middel voor bescherming is een schild met naalden en klauwen. Het dier heeft geen natuurlijke vijanden bekend bij wetenschappers. Maar er zijn gevallen waarin dingo-honden het echidn aanvielen en samen met een schild van naalden aten. Op een dag werd een dode python ontdekt met een gewurgd dier erin.

Met het gevoel van gevaar begint de echidna (het voorzichtige dier) heel snel de aarde om zich heen te graven en verbergt zich in een paar minuten in een gat, waardoor alleen de naalden zichtbaar blijven. Omdat hij zich op een hard oppervlak bevindt, rolt het op tot een bal en verbergt hij het gezicht en de snavel. De laatste remedie is de stinkende vloeistof die vrijkomt bij een ernstig gevaar voor degene die besloot hem te storen.

Hoe ziet een echidna van een dier eruit?

De echidna heeft een ongewoon langwerpige snuit, sterke korte poten met gebogen lange klauwen, waarmee hij snel de grond uit graaft.

Vreemd, maar het heeft geen tanden, maar er is een sterk veranderde snavel. In plaats van tanden heeft de echidna scherpe kleine hoornnaalden. En haar ongewone taal is erg lang en plakkerig. Met zijn hulp vangt de adder gemakkelijk insecten.

Het lichaam van het dier is vlak, de lengte is meer dan 60 centimeter, de huid is bedekt met korte, harde stekels, die lijkt op die van een stekelvarken en een egel.

Australisch dier

Echidna Australian werd voor het eerst beschreven in 1792 door George Shaw (Engelse zoöloog), die later de vogelbekdier beschreven.

Een wetenschapper rangschikte ten onrechte dit vreemde dier gevonden op een mierenhoop, aan dieren genaamd miereneters. Later (na 10 jaar) ontdekte Edward Home (anatomisch wetenschapper) een gemeenschappelijk kenmerk van het vogelbekdier en echidna, de cloaca, waarin de ureters, ingewanden en geslachtsorganen zich openen. In verband hiermee werd een detachering van een enkele pas toegewezen.

Echidna Australische kleinere prochidny. De lengte is meestal 30 tot 45 centimeter en het gewicht is 2,5 tot 5 kg. De Tasmaanse ondersoort is iets groter, hij bereikt 53 centimeter.

De kop van het dier is bedekt met grof dik haar, de korte nek is bijna onzichtbaar. De snuit is langwerpig tot een smalle, licht gebogen of rechte "snavel" (75 millimeter).

De ledematen, zoals alle echidnians, zijn ingekort. Krachtige platte klauwen zijn uitgerust met poten die in staat zijn om de grond te graven en de wanden van termietenheuvels te breken.

Kenmerken van de Australische Echidna

Continent Australië ligt vrij ver van andere continenten, daarom hebben de dieren die erop leven hun evolutionaire pad gepasseerd. Prohidna modern is het meest bekende overlevende lid van het geslacht. Australische echidna leeft bijna overal op het continent.

Dieren van Australië zijn divers en talrijk. Echidna onder hen is een uniek wezen. Op deze plaatsen heeft het de volgende parameters: een haarloze, puntige neus met goed ontwikkelde neusgaten en een kleine mondopening aan het uiterste puntje.

Stekels groeien uit dikke wol. Ze bedekken de hele achterkant en zijkanten van de echidna.

Elke poot heeft 5 sterke klauwen, die perfect zijn aangepast om te graven. De 2e teen van de achterpoten eindigt met een gebogen lange klauw, die het dier gebruikt voor het kaarden van de huid.

Echidna graaft de grond op zoek naar voedsel (mieren en termieten). Ze verzamelt insecten met haar ongewoon lange en plakkerige tong.

Opgemerkt moet worden dat in Australië de menselijke activiteiten de afgelopen jaren hebben bijgedragen tot een aanzienlijke vermindering van het aantal van deze verbazingwekkende dieren.

Australische Echidna Habitat

Uit de naam van het dier kun je begrijpen waar dit type echidna leeft.

Behalve Australië wordt de echidna ook gevonden in Nieuw-Guinea, op Tasmanië, en op de kleine eilanden van de Bass Strait. Australische echidna's kunnen bijna elke hoek van het vasteland bewonen. De woonplaats is niet afhankelijk van het landschap. Hun huis kan zowel droge als natte bossen zijn, als vlaktes en bergen.

Interessante feiten

Er zijn enkele interessante feiten over de echidna:

  • Echidna is een dier dat op het moment van gevaar instort in een bal, zoals een egel, en tegelijkertijd probeert het zijn meest kwetsbare positie op het lichaam - de buik - te bedekken.
  • Tasmaanse echidna's hebben geen erg dikke korte stekels, dus ze hebben hun kamklauwen niet zo erg nodig.
  • Echidnas behoren tot een kleine groep van langlevende zoogdieren die tot 50 jaar oud zijn, wat niet typisch is voor zo'n klein dier.
  • Net als het vogelbekdier is dit dier een zoogdier dat eieren legt.
  • De echidna's hebben, net als de vogels, één gat voor uitwerpselen en leggen eieren. Het vrouwtje legt haar ei in de zak, die verdwijnt na de reproductie en wordt gevormd tijdens de nieuwe koppeling. Na verloop van tijd slipt de echidna slechts één ei.
  • Bij vrouwen stroomt echodnale melk door de poriën in de buidel aan de voorkant van de zak en van daaruit likt het kalf het af.

Ze voeden zich met echidnas met termieten, mieren, regenwormen en andere insecten, vangen ze uit hun schuilplaatsen met hun lange tong, die 100 bewegingen per minuut kan produceren.

De Australische buideldier echidna is een dier dat soms kleine dieren en insecten eet. Het is een vleesetend zoogdier, maar de grootte van zijn prooi hangt af van de grootte van de mond. Een ander kenmerk is dat de bovenkaak van de echidna is verbonden met de onderkaak, en daarom is de mondopening daarin klein. Een tong kan uitlopen tot 18 centimeter.

De echidna trekt insecten vast aan de tong in de mond. Meestal voor eten, de adder gaat in de schemering. In de hitte gaat ze alleen 's nachts jagen. Extractie wordt gezocht door zijn prachtige reukvermogen. Geschikt echidna tijdens het graven op zoek naar voedsel om de stenen twee keer zo zwaar te maken als haar eigen gewicht.

Manier van leven

Echidna - een dier, ter grootte van het woongebied, dat afhankelijk is van de hoeveelheid voedsel erop. In bosrijke gebieden, waar in de regel veel prooidieren leven, is het gebied per dier ongeveer 50 hectare groot. 'S Middags rust de echidna meestal en verstopt zich onder stenen, boomwortels en holtes. 'S Nachts begint de zoektocht naar insecten en de echidna verlaat het asiel op een bepaalde temperatuur. Bij warm weer komt het alleen 's nachts naar buiten, omdat het vreselijk is om overtollige hitte en zonlicht te verdragen. Bij fel zonlicht kan het dier zelfs sterven. Buiten het asiel kan het alleen bij koud weer zijn.

De echidna heeft niet veel vijanden. Het grootste gevaar voor haar is alleen om iemand te ontmoeten die op haar jaagt om vet.

Echidna in gevaar is in staat verrassend snel in de grond te graven, en als de grond moeilijk blijkt te zijn, krult het in een bal. In de winter overwintert de echidna meestal.

Echidn-gezichtsvermogen is zwak, maar hun gehoor is geweldig. In dit geval vertrouwen ze, op het moment van nachtelijke invallen voor voedsel, vooral op hun uitstekende reukvermogen.

Waarom wordt de echidna zo genoemd?

Australië - het vasteland, rijk aan verschillende bizarre dieren - beschut onder zijn hemel en klein, uiterlijk zeer sterk herinnerend aan een stekelvarken, levend wezen - echidna. Dit volledig onschadelijke dier, dat uitsluitend kleine wormen, insecten, mieren en termieten eet, heeft om een ​​of andere reden een nogal angstaanjagende naam: het beeld van een oud Grieks monster duikt meteen in mijn geheugen op - half-half-halve slang, wat echte gruwel veroorzaakt voor al diegenen die er tenminste met één oog naar kijken . Zoals wetenschappers echter hebben ontdekt, is een bijna ongevaarlijk Australisch dier op geen enkele manier verbonden met een griezelig mythisch wezen, maar is het uitsluitend gerelateerd aan egels: dit is wat het woord dat overeenkomt met de naam van echidna, uit het Grieks vertaalt.

Hoe ziet het eruit

Op het eerste gezicht lijkt de adder op een egel of een klein stekelvarken, omdat het lichaam bedekt is met naalden. Maar er is geen verwantschap tussen deze dieren. Afmetingen echidna niet meer dan 30 cm, en het gewicht - van 2,5 tot 4 kg. Het kleine hoofd van de echidna is bedekt met dik kort haar, de nek is bijna onzichtbaar. Een grappige snuit is sterk uitgestrekt en lijkt op een proboscis, die een snavel wordt genoemd. Aan het uiteinde zit een kleine orale opening, deze opent niet meer dan 5 mm. In de bek van de echidna bevinden zich speciale cellen - elektroreceptoren. Dankzij hen, het vangt de geringste schommelingen van elektrische velden ontstaan ​​tijdens beweging. Dit is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het dier. De echidna heeft zeer sterke poten en kan zich snel in de grond ingraven, op de vlucht voor de vijand.

In de oude Griekse mythologie werd een halfvrouw van een halve enorme omvang, een boosaardig schepsel, een katachtig genoemd.

De habitat van de Australische echidna is Australië, Nieuw-Guinea, het eiland Tasmania en een aantal eilanden in de Bass Strait. Bijna alle natuurgebieden van Australië - van woestijnen tot tropische bossen - zijn geschikt voor het bestaan ​​van echidna.

De buidelachtige echidna is een Australisch dier dat bedekt is met stekels, zoals een stekelvarken, maar volgens zijn soort voeding lijkt het eerder op een miereneter. Echidnas en vogelbekdieren zijn de enige zoogdieren die hun eieren leggen.

rot - monotremes

familie - mierenegel

Rod / soorten - Takyglossus aculeatus

Basisgegevens:

Lichaamslengte: 35-50 cm

Staart lengte: tot 10 cm

Lengte stekels: 6 cm

gewicht: 2,5-6 kg, mannetjes zijn een kwart zwaarder dan vrouwtjes.

puberteit: vanaf 1 jaar.

Huwelijksperiode: vanaf juni.

Nakomelingenontwikkeling: uitbroeden van het ei na 10 dagen, verlaat de zak in 6-8 weken.

Aantal welpen: 1.

gewoonten: alleen, dieren zijn actief bij zonsopgang en zonsondergang.

Eten: mieren, termieten en andere terrestrische insecten

levensduur: tot 50 jaar.

Het enige familielid is Prohid (Zaglossus bruijni), die in Nieuw-Guinea woont.

De Australische echidna eet termieten en mieren. Het bevindt zich meestal in grasrijke en bosrijke gebieden met voldoende aarde
gevaar kan snel een beschermende groef opgraven.

De Australische buideldier echidna voedt zich met verschillende soorten termieten en mieren. Slechts af en toe, om haar dieet te diversifiëren, eet ze andere insecten en kleine dieren. Echidna is een vleesetend dier, maar de hoeveelheid prooi wordt beperkt door de grootte van zijn mond. Zijn eigenaardigheid is dat de bovenkaak van de echidna is verbonden met de onderkaak. De mondopening van de echidna is dus erg klein en opent zich exclusief aan het einde van een lang, puntig gezichtje. Daarom vangt het dier een prooi met een lange wormachtige tong met een kleverig oppervlak. Ze kan hem 18 cm duwen.

De insecten kleven aan de tong en de echidna trekt ze in de mond. De echidna heeft geen tanden, dus het dier hakt het eten met hoorntanden die de tong en het gehemelte bedekken. Met de hulp van de tong echidna slikt ook steentjes en aarde, die bijdragen tot het malen van voer in de maag. Echidna wordt meestal vroeg in de ochtend en in de schemering als voedermiddel verzonden. Als ondraaglijke hitte regeert, verlaat de echidna het asiel alleen 's nachts. Echidna vindt zijn prooi met behulp van een prachtig reukvermogen. Ze snuift op de bosbodem en een hoop bladeren, van waaruit ze termieten en mieren uitgraaft. Tijdens het graven draait de echidna stenen om die tweemaal zo zwaar zijn als zij. Ze legt haar pootjes op de grond en haalt de stenen weg.

LIFESTYLE

De grootte van de plot, die nodig is voor het leven, is afhankelijk van de hoeveelheid voedsel erop. In vochtige bosgebieden, waar meestal veel wordt geproduceerd, is het territorium ongeveer 50 hectare per dier, en sommige gebieden kunnen gedeeltelijk overlappen. 'S Middags rust de Australische echidna zich verborgen onder de wortels van bomen, stenen of in holtes. 'S Nachts gaat ze op zoek naar insecten. De Australische echidna verlaat zijn toevlucht alleen op een bepaalde temperatuur. In een zeer heet seizoen verlaat ze het asiel alleen 's nachts. Echidna verdraagt ​​zeer slecht warmte en overtollige zonnewarmte. Als het dier zich niet tijdig verbergt voor de zonnestralen, kan het leiden tot de dood. Bij koud weer kan de viper de hele dag buiten de shelter blijven. Dit dier heeft weinig vijanden: het gevaar voor de echidna is alleen ontmoeting met een man die jaagt op haar voor het vet.

Wanneer de echidna bang is voor iets, begraaft ze zichzelf verrassend snel in de losse aarde. Als de aarde solide is, wordt de echidna in een bal gerold zoals een egel. In het koude seizoen valt de Australische echidna in een korte winterslaap.

REPRODUCTION

Australische echidna's broeden in juli en augustus als de winter heerst op het zuidelijk halfrond. Alleen in deze tijd van het jaar worden de dieren in paren gehouden. Een vrouwtje, klaar om te paren, laat op de grond een geurig spoor achter waarop het mannetje het vindt. Nadat hij zo'n spoor heeft gevonden, gaat het mannetje erop op zoek naar een vrouwtje. Vaak volgen 3-5 mannen één vrouw. Ongeveer twee weken na de paring legt het vrouwtje 1 ei ter grootte van een hazelnoot. До сих пор непонятно, как яйцо попадает в сумку к ехидне. Было доказано, что она не может сделать это с помощью лап, поэтому думают, что ехидна, согнувшись, откладывает его прямо в сумку.

Через 7-10 дней из яйца вылупляется детёныш длиной 12 мм. Он засовывает голову в мешочек, куда открываются молочные железы, и слизывает молоко.

ИЗВЕСТНО ЛИ ВАМ, ЧТО.

  • Bij gevaar rolt de Australische echidna op in een bal, zoals de egel ons bekend is.
  • Tasmaanse echidna's die op Tasmanië wonen hebben korte stekels en ze zijn niet zo dicht op elkaar geplaatst, daarom hebben ze geen sterk ontwikkelde kammen nodig.
  • Echidna's behoren net als mensen tot een kleine groep van langlevende zoogdieren die meer dan 50 jaar kunnen leven. Zo'n lange levensduur is erg atypisch voor zo'n klein dier.
  • De vogelbekdieren en echidna die in Australië leven, zijn de enige zoogdieren die hun eieren leggen.
  • Bij vrouwtjes echidn zijn er geen klassieke uitgangen van de melkklieren - tepels. Melk stroomt door de poriën in een met haar bedekt zakje aan de voorkant van de zak, van waaruit de baby het likt.
  • Mannetjes die op de hielen van hun achterpoten zitten hebben een speciale groei - een hoornspoor waarin de gifklier opent. Deze klier heeft echter geen functie, dat wil zeggen, het produceert geen gif.

KENMERKEN VAN DE AUSTRALISCHE ECHID

neus: puntig, haarloos, met goed ontwikkelde neusgaten en aan het einde een kleine orale opening.

stekels: groeien uit dikke wol en bedekken de achterkant en zijkanten van de Australische echidna.

Alle vier de poten hebben 5 sterke klauwen, aangepast voor het graven.

De tweede vinger op de achterpoten eindigt met een lange gebogen klauw, die echidne dient voor het kaarden van de huid.

Echidna graaft de aarde op zoek naar termieten en mieren. Insecten verzamelt ze plakkerige tong.


- Gebied van de Australische echidna

PLAATSEN VAN WOONPLAATS

Australische echidna leeft in de droge gebieden van Australië en Tasmanië.

SAVE

De Australische echidna heeft weinig natuurlijke vijanden - het dreigt alleen dat de inheemse bevolking van Australië zijn vet als een delicatesse beschouwt. Echidnas veroorzaken geen schade en hebben geen grote economische waarde, dus ze worden niet massaal opgejaagd.

Beschrijving van de viper

Er zijn 3 geslachten in de familie van de adder, waarvan er één (Megalibgwilia) als uitgestorven wordt beschouwd.. Er is ook het geslacht Zaglossus, waar prochide wordt gevonden, evenals het geslacht Tachyglossus (Echidna), bestaande uit een enkele soort, de Australische echidna (Tachyglossus aculeatus). De laatste werd voor de wereld geopend door een zoöloog uit het Verenigd Koninkrijk, George Shaw, die dit leggende zoogdier in 1792 beschreef.

Soorten bespotten

Als we het hebben over de Australische echidna, zou dit de vijf ondersoorten moeten worden genoemd, die verschillen in hun habitats:

  • Tachyglossus aculeatus setosus - Tasmanië en verschillende eilanden van de Bass Strait,
  • Tachyglossus aculeatus multiaculeatus - Kangaroo Island,
  • Tachyglossus aculeatus aculeatus - New South Wales, Queensland en Victoria,
  • Tachyglossus aculeatus acanthion - West-Australië en het noordelijk deel van het gebied,
  • Tachyglossus aculeatus lawesii - Nieuw-Guinea en een deel van de bossen in het noordoosten van Queensland.

Dit is interessant! Australische Echidna siert verschillende series Australische postzegels. Daarnaast is het dier afgebeeld op een munt van 5 Australische centen.

levensverwachting

Onder natuurlijke omstandigheden leeft dit eierleggende zoogdier niet meer dan 13-17 jaar, wat als een vrij hoog cijfer wordt beschouwd. Niettemin, in gevangenschap, is het leven van de echidna bijna verdrievoudigd - er waren precedenten toen dieren in dierentuinen 45 jaar leefden.

Habitat

Tegenwoordig bestrijkt het bereik van de familie Echidnovas het hele Australische continent, de eilanden in de Bass Strait en Nieuw-Guinea. Elke plek waar een overvloedige voederbasis is, of het nu een regenwoud is of een struik (meer zeldzaam - woestijn) is geschikt om een ​​adder te huisvesten.

Echidna voelt zich beschermd onder de dekking van planten en bladeren, daarom geeft het de voorkeur aan plaatsen met dichte vegetatie. Het dier is te vinden op landbouwgrond, in stedelijke wijken en zelfs in bergachtige gebieden, waar het soms sneeuwt.

Dieet van echidna

Op zoek naar voedsel wordt het dier niet moe om de mierenhopen en de termieten te roeren, de schors van de ingestorte stammen te rippen, de bosbodem te verkennen en de stenen om te keren. Het standaard menu echidna bevat:

Het kleine gaatje aan de top van de snavel opent slechts 5 mm, maar de snavel zelf heeft een zeer belangrijke functie - het neemt zwakke elektrische veldsignalen op die afkomstig zijn van insecten.

Dit is interessant! Slechts twee zoogdieren, het vogelbekdier en de echidna, hebben zo'n electrolocatie-apparaat uitgerust met een mechanische en elektrische receptor.

De tong van echidna is opmerkelijk, met een snelheid van maximaal 100 bewegingen per minuut en bedekt met een kleverige substantie, waaraan mieren en termieten plakken. Voor een scherpe uitworp ontmoeten cirkelvormige spieren elkaar (als ze samentrekken, veranderen ze de vorm van de tong en leiden ze naar voren) en een paar spieren onder de wortel van de tong en de onderkaak. Snelle bloedstroom maakt de tong harder. Terugtrekking opgelegd aan 2 longitudinale spieren.

De rol van ontbrekende tanden wordt uitgevoerd door keratinetanden, waarbij de prooi op het randgehemel wordt gewreven. Het proces gaat verder in de maag, waar voedsel wordt gemalen door zand en kiezels, die echidna van tevoren inslikt.

Natuurlijke vijanden

De echidna zwemt goed, maar loopt niet erg hard, en wordt gered van gevaar door een saaie verdediging. Als de grond zacht is, graaft het dier diep, rolt in een bal en richt de vijand met slordige stekels.

Het is bijna onmogelijk om de echidna uit de put te krijgen - weerstand biedend, het verspreidt de naalden en rust tegen zijn poten. De oppositie wordt aanzienlijk verzwakt in open gebieden en vaste grond: ervaren roofdieren proberen de bal te openen, gericht op de open buik.

In de lijst met natuurlijke vijanden van de adder zijn:

Mensen jagen niet op echidna, want het heeft smakeloos vlees en pels dat voor bont volkomen nutteloos is.

Bevolking en soort status

Het aantal echidnas wordt bijna niet beïnvloed door landontwikkeling en het opruimen van landbouwgewassen. De snelwegen en de fragmentatie van het gebied veroorzaakt door de vernietiging van de leefomgeving van het leefgebied vormen een groot gevaar. Geïntroduceerde dieren en zelfs de Spirometra erinaceieuropaei-worm, ook geïmporteerd uit Europa en met een schijnbaar dodelijke dreiging, verminderen de populatie.

Ze proberen dieren in gevangenschap te fokken, maar tot nu toe zijn deze pogingen alleen effectief geweest in vijf dierentuinen en zelfs dan heeft geen enkele pup tot op volwassen leeftijd geleefd. Momenteel wordt de Australische echidna niet als bedreigd beschouwd - het is vaak te vinden in de bossen van Australië en Tasmanië.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org