Dieren

De kleinste dieren ter wereld

Pin
Send
Share
Send
Send


De kleinste dieren ter wereld kunnen verrassen met hun grootte, ongewone vormen en unieke vaardigheden. Sommige dieren zijn erg giftig en door hun kleine formaat zijn ze bijzonder gevaarlijk voor de mens.

Topscore van de 10 kleinste vertegenwoordigers van de dierenwereld:

  1. Kikker Paedophryne.
  2. Hummingbird bee.
  3. Brookesia hagedis micra.
  4. Barbados snake Charles.
  5. Multidental dwerg.
  6. Pygmy gekko.
  7. Marmosets.
  8. Stermol.
  9. Fenech.
  10. Muismaki.

Paedophryne Frog

De kikker is de kleinste gewervelde die recent is gevonden. De lengte is 7-11 mm. Het werd relatief recent ontdekt in Nieuw-Guinea. Habitat is bos bladeren en mos. Het kleine formaat en de onontwikkelde kootjes van de vingers laten geen kikkers toe om verticale oppervlakken te beklimmen. Kleurcamouflage, bruin met een rode tint en vlekken aan de zijkanten. De buik is grijs van kleur, de achterpoten zijn lang.

Hummingbird bee

De grootte van de vogel is 4-6 cm, en het gewicht is van 2 gr. Vrouwtjes zijn groter dan mannetjes, veren zijn bijna dezelfde kleur, maar mannetjes zien er veel feller uit in het paarseizoen. Aan het einde van de periode wordt de kleur van het verenkleed vergeleken. De poten zijn erg klein, omdat de vogel het grootste deel van de tijd in de lucht doorbrengt en sterke klauwen niet nodig zijn. De nesten zijn gemaakt van mos, boomschors, voegen strengen van het web voor elasticiteit. Kolibries zijn solitair en kunnen alleen samen zijn op het moment van de paring. Het vrouwtje fokt kuikens zonder de hulp van een man. Ik vraag me af:

  • Kolibries leven in Cuba en eilanden aan de kust.
  • Ze eten twee keer meer dan ze wegen.
  • Vlieg maximaal 20 uur zonder rust.
  • Leef van 7 tot 10 jaar.
  • Een persoon kan het klapperen van de vleugels van een vogel niet zien.
  • Kolibries kunnen 1600 planten per dag bestuiven.

Hagedis brocezia micra

Een miniatuurhagedis werd gevonden in Madagascar. Het wordt op de knop van gemiddelde grootte geplaatst. De afmeting is 20-25 mm. Het voedt zich met kleine insecten en wormen. Overnacht op lage struiken en bomen. De kleur is bruin en is in een agressieve staat donkergroen. Het hoofd is groot, de staart is kort. Vrouwtjes zijn iets groter dan mannen. Slecht aangepast aan onbekende leefomstandigheden. Genetische studies hebben aangetoond dat de kenmerken van het eilandsysteem hebben bijgedragen aan het verschijnen van een hagedis van deze omvang.

Barbados slang Carl

Het eiland Barbados in het Caribisch gebied herbergt een unieke miniatuurslang die bijna op de rand van uitsterven staat. De bossen die bewoond worden door de slangen van Barbados worden genadeloos gekapt en het woongebied neemt af met het afwisselende jaar. Dieren voeden zich met mieren en hun larven. De vrouwtjes leggen een ei, en de nakomelingen zijn groot, de helft van de grootte van de moeder, 5 cm. De grootte van een volwassene bereikt 10 cm.

Meertandige dwerg

De habitat van de multi-dierentuin is India, Noord-Afrika en Azië. Dierlijk gewicht minder dan 3 gram. Wetenschappers voerden aan dat een vertegenwoordiger van de fauna met zo'n gewicht niet kan bestaan. In de natuur is alles anders en ontdekte onlangs deze verbazingwekkende soorten zoogdieren. De feeks beweegt snel, eet veel, tot 6 keer zijn gewicht. Het voedt zich met insecten, soms grotere kikkers en wormen. Als het niet elke twee uur eet, gaat het dood van uitputting. Hij leeft in holen, lijkt vaag op een mol, de staart is erg lang. De vachtkleur is bruin en op de buik is het licht.

Pygmy gekko

Ongebruikelijk mooie hagedissen leven op palmbomen in Oost-Tanzania. Licht veranderend maritiem klimaat draagt ​​bij aan het leven en de voortplanting van nakomelingen. De gekko gebruikt nectar van bloemen en kleine insecten als voedsel. De mannetjes zijn geschilderd in een felblauwe kleur en de vrouwtjes hebben een meer gedempte groenachtige tint. De grootte van een volwassen persoon is 6-9 cm. Wetenschappers hebben reproductie van hagedissen bereikt in gevangenschap en het probleem van uitsterven is opgelost. Vrouwtjes leggen 2-4 eieren, waaruit de nakomelingen van 20 mm groot verschijnen. Het leven van gekko's is 5-6 jaar.

Dwarf rynka (marmazetka) zeer mobiele en snelle aap. Het gewicht van het dier is niet groter dan 120 gram. Uiterlijk erg vergelijkbaar met de eekhoorn. Leef en krijg voedsel voor gezinnen. De huwelijksperiode is niet gebonden aan een specifieke tijd. Apen leven in de bossen van Zuid-Amerika, voeden zich met de bladeren en vruchten van bomen. Ze zijn erg verlegen, klimmen met gevaar naar de toppen van de bomen en het is bijna onmogelijk ze te vangen. Communiceer met elkaar fluiten. Ik vraag me af:

  • Horen en zien worden meer ontwikkeld dan andere zintuigen.
  • Apen markeren hun territorium zodat hun familieleden ze gemakkelijker vinden.
  • Bij de geboorte lijken nakomelingen vaak een tweeling.
  • Er zijn geen secundaire geslachtskenmerken, mannen en vrouwen zijn uiterlijk niet te onderscheiden.
  • In de ontwikkeling van de hersenen heeft veel verwante tekens met een persoon.

De mol kreeg zijn naam van de vorm van een neus in de vorm van een ster, om gemakkelijk te graven en voedsel te verkrijgen. De neus van het dier vangt trillingen op van de beweging van de prooi. De grootte van het dier is klein, 10-15 cm. De staart ten opzichte van het lichaam is gemiddeld, 9 cm .Het dient om vetreserves op te slaan en dus iets stijgt door het begin van koud weer, tot 3 cm .De vachtkleur is bijna zwart. Zeesterren leven in het oosten van Canada en Noord-Amerika. Graaf actief tunnels waar ze wonen, bewaar voedsel en voer nakomelingen op. Eet insecten, wormen, vissen. In het water voelt geweldig. Paringseizoen lente. Het nageslacht wordt geboren zonder wol na 45 dagen in de hoeveelheid van 5-7 kinderen. Levensverwachting tot 7 jaar.

Vertaald uit het Arabisch is fenek een vos. Hij weegt 1,5 kg met een hoogte van 15-25 cm. Het ziet eruit als een vos op het oppervlak, heeft grote oren en voeten bedekt met wol die beschermt tegen heet zand. Meestal wonen in de woestijnen van Noord-Afrika. Ze leven in groepen, hun territorium is gemarkeerd met urine. Jagen alleen 's nachts. Ze voeden zich met kleine dieren, eieren, insecten en knaagdieren. Leef en voed nageslacht in holen. Makkelijk in de omgang met een man in gevangenschap.

Muis Lemur

De pygmee muismaki is een zeer kleine primaat, met een bruine verkleuring van de rug en een lichte buikkleur. Pasvorm om te spelen, gewicht 300 gr. Lichaamslengte met een staart van 20 cm. Leeft in het westen van Madagaskar, eet insecten, fruit, bladeren en hagedissen. Goed fokt en leeft in gevangenschap.

De fauna van onze planeet blijft verbazen over de diversiteit en bizarre vormen van vertegenwoordigers van de fauna. Om te overleven onder zware omstandigheden, worden ze gedwongen zich aan te passen en op elke manier hun leven te beschermen. En daarom zijn er, in tegenstelling tot de natuurwetten, verschillende soorten miniatuurdieren, waarvan het bestaan ​​moeilijk te geloven is.

De kleinste herten

Over herten gesproken, er verschijnt onmiddellijk een groot dier. Er is echter een hert, zo groot als een kleine hond. Zijn naam is noordelijke pood. De hoogte van het dier bij de schoft is slechts dertig tot veertig centimeter.

De hertenhoorns zijn erg klein, dus ze hebben geen invloed op de hoogte. Bij mannen zijn ze licht zichtbaar, bij vrouwen zijn ze volledig bedekt met haar. Je kunt dit prachtige hert in het zuiden van Chili en het eiland Chilos ontmoeten, hoewel dit niet gemakkelijk is, omdat dieren de voorkeur geven aan een geheimzinnige levensstijl.

Kleine dieren van Rusland

Onder kippen zijn kwartels de kleinste vogels. Het gewicht van deze vogel is niet groter dan honderd gram. In Rusland wonen ze in de velden, steppen, weiden, weiden en randen.

De kleine vos wordt Corsac genoemd. De lengte is slechts vijftig centimeter en de hoogte bij de schouders is dertig centimeter. Korsak komt veel voor in het Europese deel van Volgograd, maar ook in de zuidelijke regio's van Tatarstan.

Het kleinste schepsel op aarde

Het meest miniatuurdier van de aarde is Kitty de varkensknuppel. Dit is een inwoner van Thailand. De lengte varieert van twee centimeter negen millimeter tot drie centimeter drie millimeter en het gewicht is niet groter dan twee gram.

Deze muis behoort tot de volgorde van de vleermuizen. Voor het eerst werd in 1973 een varkensmuis ontdekt door een Thaise bioloog. In grootte is dit dier inferieur aan veel insecten. Met deze kleine vleermuis concurreert alleen de dwergspitsmoor.

Varkensneusmuis lijkt op een cent. De kleur is grijs of bruin met een roodachtige tint. Ze leven uitsluitend in het zuidwesten van Thailand in het nationale park Sai Yok. Dieren brengen de dag door in kleine groepen in grotten met kalkstenen heuvels. 'S Avonds jagen ze, in een groep van maximaal vijf individuen, zonder weg te gaan van hun plaatsen van dagen, meer dan een kilometer. Hun hoofdvoedsel is insecten, die de muizen direct uit het gebladerte opstijgen. De aantallen van deze kleine vleermuizen zijn extreem klein. Tegenwoordig bestaat de bevolking uit ongeveer vijfhonderd individuen.

De dwergspits Savi behoort ook tot de kleinste dieren op aarde. Onder aardse zoogdieren is deze feeks de kleinste. Het weegt anderhalve tot twee en een halve gram. Het is ook het meest vraatzuchtige wezen ter wereld, eet ongeveer twee tot vier keer zijn gewicht per dag. Ook heeft de spits Sawi de hoogste polsslag bij dieren. Dieren leven in Noord-Afrika, Zuid-Europa, Transkaukasië, Aziatische landen. Het kan worden gevonden in de regio Moskou, Primorsky Krai, in de regio Baikal en in de Oeral.

Bekijk de video: 10 Kleinste Dieren ter Wereld! (April 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org