Vogelstand

Vogels die naast een man leven

Pin
Send
Share
Send
Send


In de meeste gevallen hebben de vogels in bossen en steppen van Rusland en de wereld een betuttelende tint. Bruin of groenachtig verenkleed laat deze vertegenwoordigers van de dierenwereld onzichtbaar worden tussen de takken van bomen of gras. Maar soms zie je in de natuur felgekleurde vogels. Vogels met een rode kop zien er bijvoorbeeld erg indrukwekkend uit. Dergelijke lichtpuntjes dienen meestal ook als een gevederde bescherming. Ze verschijnen plotseling voor de ogen van een roofdier en verwarren hem. Als gevolg hiervan kan het potentiële slachtoffer tijd winnen en ontsnappen.

Lijst van vogels met rode veren op hun hoofd

In ons land is de eigenaar van zulke heldere juwelen helaas niet zo vaak te vinden. Meestal zijn rode vlekken op het hoofd alleen te zien bij vogels zoals:

Een vogel met een volledig rood hoofd woont ook in Rusland. Het behoort tot de groep watervogels. Deze eend wordt de roodharige duik genoemd.

Meestal worden felgekleurde vogels gevonden in de natuur in de tropen. Bijvoorbeeld, de red-caped pipra die in de landen van Zuid-Amerika leeft, ziet er erg indrukwekkend uit. Sommige vertegenwoordigers van zulke heldere ornamenten in de tropen zijn wijdverbreid. Anderen hebben slechts een beperkt aantal individuen. De laatste groep vogels omvat bijvoorbeeld de pas ontdekte door zoölogen, Manakin Bockermanna, die uitsluitend woont op het Ararip Highland in Brazilië. Deze vogel heeft een sneeuwwitte kleur en een scharlaken helm.

Groene specht: beschrijving en verspreidingsgebied

In Rusland leeft deze vertegenwoordiger van vogels alleen in het Europese deel. In het oosten wordt het verspreidingsgebied beperkt door de Wolga-vallei, in het noorden - door de Finse Golf. De grootste populaties groene spechten komen voor in Duitsland, Frankrijk en Spanje. Meestal wordt deze vogel gevonden in loofbossen, parken en tuinen.

De belangrijkste onderscheidende kenmerken van deze vogels zijn het olijfgroene verenkleed van het lichaam en de vleugels, evenals de smalle felrode kap op het hoofd. Onder de snavel hebben spechten van dit ras een donkere strook, die lijkt op een snor. Het voorste deel van het hoofd van deze vogels is zwart en ziet eruit als een spectaculair masker tegen de achtergrond van groene wangen en een rode dop.

Deze vogels gillen het hele jaar door. De stem van beide vrouwtjes en mannetjes van groene specht is scherp en nogal schel. Veel mensen die deze vogels hebben horen zingen, vergelijken het met lachen of schreeuwen. Bomen deze spechthamer zelden. Trills, zoals gebruikelijk vertegenwoordigers van de soort, bij het zoeken naar voedsel in het bos, hij bijna nooit weergegeven.

Beschrijving van de zwarte specht

Deze vogel met een rood hoofd komt veel voor in Rusland. Er is een zwarte specht in veel andere landen in Europa en Azië. Het onderscheidt zich van de rest van de familie door de kolenkleuring van de veren en vleugels van het lichaam, evenals de felrode kap op het hoofd. De afmeting van deze bevederde bosbewoner is vrij groot.

In vergelijking met andere spechten is het een van de grootste soorten. Deze grote vogel met een rode kop weegt ongeveer 500 g. De spanwijdte van de vleugels van een zwarte specht is 70-80 cm.

De snavel van deze vogel is erg sterk. Indien gewenst kan de vogel zelfs het massieve hout van dennen, sparren of ceders gemakkelijk doorboren. Daarom leeft de zwarte specht, in tegenstelling tot de groene, niet alleen in loofbossen, maar ook in naaldbossen.

Een van de kenmerken van deze interessante en mooie vogel is dat hij praktisch niet bang is voor de mens. Wanneer individuen naar het bos gingen, toonden sommige individuen vaak, integendeel, grote nieuwsgierigheid. Zulke spechten kunnen uren naar paddenstoelenzoekers en jagers kijken, ze volgen en van tak naar tak vliegen.

Ondanks de aanwezigheid van een heldere hoed, is het behoorlijk moeilijk om de zwarte specht op te merken tussen het gebladerte. Het is mogelijk om deze vogel hoofdzakelijk alleen te detecteren met luide trillers die eraan worden getoond bij het jagen op wormen uit hout.

Tik op Dance Ordinary

Deze bosrijke vogel wordt ook gekenmerkt door de aanwezigheid van een rode vlek op het hoofd. De ware grootte van de laatste is niet te groot. Een gewone tapdans leeft in de toendra en bosgordel van Rusland, Amerika en Europa. Het is gevonden dat deze vertegenwoordiger van de vogels soms in Azië.

Deze kleine vogel weegt slechts ongeveer 15 gram. Het voedt zich met plantenzaden - voornamelijk elzen, dennen en berken. De bovenkant van het lichaam is roodachtig bruin met een bontachtige kleur. De onderkant van deze vogels is wit. Net als de rug is hij bedekt met grote vlekken. Bij vrouwen heeft alleen de dop zelf een rode kleur. De mannetjes pronken ook met frambozenborsten. Er zijn verschillende zwarte veren op de staart van de rode kraan.

De stem van deze kleine vogel met een rode kop die op een mus lijkt, is zeer sonoor. Bovendien is haar "pi-drankje" en "even-even" bijna continu te horen. Deze vogels zijn niet alleen luidruchtig, maar ook zeer wendbaar. In dit opzicht zijn ze gemakkelijk te concurreren met hun gebruikelijke buren - tieten en sluipt - springen van tak naar tak, en soms opknoping ondersteboven om het voer te bereiken.

Tafelkap met rode kop - wat voor soort vogel?

Deze vertegenwoordiger van de vogelsfamilie leeft voornamelijk in gematigde streken van het centrale deel van Rusland en Siberië. In grootte, deze watervogels met een rode kop is iets minder dan de wilde eend. Een volwassen persoon weegt ongeveer 700-1000 gram. De roodharige duik behoort tot de groep migrerende watervogels. De vleugels en het lichaam van deze eend zijn lichtgrijs, de staart en de borst zijn zwart, de kop is roodbruin.

Het voedt dit representatieve gevederde hoofdzakelijk installatievoedsel. De roodkopeend bouwt nesten op zowel matig vochtige als droge plaatsen. In Rusland wordt deze duik beschouwd als een waardevolle jachtvogel.

Red-cap Pippra

Deze spectaculaire kleine vogels in Zuid-Amerika zijn vooral te vinden in de tropische bossen van Costa Rica, Mexico, Panama en Colombia. Het voedt zich met de rode dop pipra voornamelijk met fruit. Soms eet deze vogel en zaden van planten. Een interessant kenmerk van pipra is dat elk voedsel in 15-20 minuten in haar maag wordt verteerd.

De kleur van deze vertegenwoordiger van tropische vogels is zwart. Tegen de achtergrond van het lichaam, de staart en de vleugels, ziet hun rode hoofd er daarom zeer helder en spectaculair uit. Door de manier van leven lijken deze vogels nogal op huiselijke tieten. Ze leven in kleine gezinnen en vinden het heerlijk om tussen de takken van bomen en struiken te flitsen.

De stem van deze bosvogel met een rood hoofd is behoorlijk resonant. "Pipra zingt" vaak. Het mannetje van deze vogel maakt bijvoorbeeld periodiek korte geluiden die op "psit" lijken en markeert de boom die aldus is gekozen als zijn eigen territorium. Pipra-vrouwen zijn ook behoorlijk gehorig.

Pestvogel

Deze vertegenwoordiger van vogels, verspreid over het hele grondgebied van Rusland, heeft een zeer aantrekkelijke uitstraling. De rode kleur op de waxwing-kop is voornamelijk gelokaliseerd in het gebied van de wang en verspreidt zich licht over het voorhoofd en soms zelfs over het plukje. Het lichaam van deze vogel heeft een grijs-roze tint. Een donkere bril is duidelijk zichtbaar rond de ogen van de waxwing. Donkere veren groeien onder zijn snavel, op de vleugels en op de staart.

De grootte van deze bekende vogel heeft veel kleine - ongeveer 20 cm. Een deel van de lengte valt in dit geval op de staart. Waxwings zingen niet vaak. En ze doen het, volgens machtige natuurliefhebbers, niet zo goed. Deze kleine vogels leven voornamelijk in gemengde, berken- of naaldbossen. In de winter vliegen deze vogels soms naar steden. Ze voeden zich met waxwings bessen en fruit.

Zeldzame Manakin Bockermanna

Ornithologen leerden pas in 1996 over deze spectaculaire ongewone vogel met rode veren op zijn hoofd. Het werd per toeval ontdekt op het Ararip Highland in de Braziliaanse deelstaat Ceará. Het leefgebied van Manakin Bockermanna is slechts ongeveer 1 km 2. Deze vogel ziet er erg indrukwekkend uit. Het verenkleed is sneeuwwit. Alleen aan de staart en aan de rand van de vleugels zitten zwarte veren. Op het hoofd van deze zeldzame manakin is geen pet te zien, zoals veel andere leden van de vogels, maar een fel rood plukje van ongewone vorm, dat lijkt op een militaire helm. Manakin Bockerman woont voornamelijk in de buurt van de oceaan, in kustbossen.

Blackhead papegaaien

De exacte namen van de vogels met de rode kop, hierboven beschreven, zijn vooral bekend bij ornithologen en grote fans van de vogels. Alle mensen hebben waarschijnlijk gehoord van papegaaien. Het zijn deze vogels, met uitzondering van de pauwen, die van nature in hun helderste kleuren verschillen. Natuurlijk, in deze groep zijn er ook gevederde en spectaculaire roodhoofdige soorten. Een dergelijke toevoeging aan de kleur zijn bijvoorbeeld de kettingpapegaaien. Op een andere manier worden ze ook sleazholovym genoemd.

Ozherelovy papegaai is niet te groot. De totale lengte van zo'n vogel is 33-35 cm met de staart. Alleen mannetjes van deze soort hebben een rood hoofd. Het lichaam van deze papegaai is geel gekleurd en de vleugels zijn groen. Er zitten verschillende zwarte stippen in de staart. Een man kan ook worden onderscheiden door een donkere, dunne ketting om zijn nek. In de natuur komen deze vogels veel voor in India, Pakistan, Sri Lanka. In Europa en Rusland worden ze vaak thuis gehouden - in cellen.

En er is een rode vlek op het hoofd en een van de meest populaire papegaaien in de papegaaiachting van vogels - Corella. Deze luchtige scharlaken veren groeien in het gebied van de wang. De grootte van de papegaai Corella is klein - ongeveer 30 cm met een staart. De lichaamskleur van deze vogel is meestal sneeuwwit. Alleen bij de rode wangen rond de snavel groeien geelachtige veren. Het heeft deze kleur en een lange krekel van een valkparkiet. Mannetjes van deze soort zijn soms lichtgrijs of olijfgroen. Er zijn ook andere kleuren van Corella in de natuur. Maar de wang van deze papegaai is bijna altijd rood.

In het wild leven colellae hoofdzakelijk in tropische regenwouden aan de kust. Ook zijn ze vaak te zien in eucalyptusbosjes of zelfs alleen in savannes.

Vogels vogels

Deze vogels zien er ook erg indrukwekkend uit. Sommige geliefden beschouwen ze als vertegenwoordigers van de papegaaienfamilie. Deze mening is echter onjuist. Amadins behoren tot het geslacht van draaiende wevers. De rode vlekken van deze behendige kleine vogels bevinden zich op het hoofd, niet op de kruin, maar in het gebied van de wang. Weeghalzen ongeveer 80-110 gram. De rug is gemêleerd grijs-wit-zwart. De onderkant van het lichaam is wit geverfd. Naast de wangen hebben de voeten een rode kleur, snavels, snavel en zijkanten onder de vleugels. Vrouwtjes en mannen naar buiten toe zijn bijna hetzelfde.

In het wild komt wild veel voor in Afrika, Azië en Australië. Ze leven voornamelijk in dicht struikgewas aan de rand van bossen. Geluk leeft in grote kuddes. In Europa en Rusland worden ze in cellen bewaard.

Amerikaanse kardinaal

De kop van deze vogel heeft bijna dezelfde structuur als die van Manakin Bockermann. Haar dikke lage pluk verschilt ook met haar helmachtige vorm en onderscheidt zich door een felle rode kleur. Het wordt echter tegelijkertijd scherper en groter, waardoor het hoofd van de vogel een beetje komisch wordt. De kleur van het lichaam van deze vogels kan anders zijn. In het wild zie je grijze, geelachtige, olijvenkardinalen. Maar vaak zijn er in de bossen vertegenwoordigers van het gezin met een volledig rode kleur.

Deze vogels leven in vele delen van de wereld. Maar de meest voorkomende variëteit is de Amerikaanse Rode Kardinaal. De habitat van deze vogel bevindt zich in het oostelijke deel van de Verenigde Staten. In dit land is de rode kardinaal geliefd en beschouwd als het symbool van het nieuwe jaar. Vaak bevatten inwoners van de Verenigde Staten deze vogels in kooien. In de natuur echter, geeft een vogel met een rode pluk op zijn kop de voorkeur aan het leven in dichte bossen van verschillende typen. Je kunt haar ook vaak ontmoeten in tuinen en parken.

Het zingen van de kardinaal lijkt een beetje op de trilling van de nachtegaal En de vrouwtjes hebben de stem bijna net zo goed als de mannetjes. Rode kardinalen voeden zich voornamelijk met fruit en zaden van planten. Soms eten ze sprinkhanen of krekels.

Onze gevederde buren

Er zijn veel redenen waarom vogels de buurt bij ons kiezen, en dat ligt voor de hand. De belangrijkste ervan is onlosmakelijk verbonden met het zoeken naar voedsel en onderdak. Denk aan zwaluwen. Ze bouwen hun nesten onder de daken van huizen. Als we het hebben over kraaien, duiven en mussen, maken deze vogels integraal deel uit van de atmosfeer van elke stad.

Dicht bij iemand zijn vergroot de kansen van vogels om te overleven op hongerige en koude dagen enorm. Maar er zijn bosvogels die zich comfortabel voelen weg van de voordelen van de menselijke beschaving. En over die en over anderen, vertellen we nu. Je leert welke kenmerken de vogels van elkaar onderscheiden en stopt met het verwisselen van de vogels, vergelijkbaar qua uiterlijk.

Tits en vogels vergelijkbaar met hen

We zullen de kleine mezen herkennen aan de karakteristieke geelachtige kleur van de borst, het donkergroene verenkleed van de vleugels en de staart. Het behoort tot de groep passerines. De grootte van een persoon is ongeveer 14 cm en het gewicht is 20 g. Het heeft ongeveer 30 ondersoorten. Afhankelijk van de woonplaats leidt het zowel sedentaire als migrerende levensstijlen.

De mees op de planeet is bijna overal te vinden. Ze woont in de regio's Eurazië, Noord-Afrika en Indonesië. Inwoners van koude landen zijn gevoelig voor vluchten naar warme randen tijdens de periode van strenge vorst in hun thuisland.

Geelborstvogels zijn niet alleen tieten. Onder vogels, vergelijkbaar met hen, chizha, havermout, berg kwikstaart, azuur, geel vinkje worden onderscheiden.

Snavel en staart als een kwestie van trots

Een persoon wordt omringd door groepen vogels die niet over het hoofd kunnen worden gezien. En de reden voor de verbazingwekkende snavels en staarten, die zulke vogels hebben. Snavel is nodig om kleine insecten onder de schors van bomen en in de grond te jagen. De staart oriënteert zich in de ruimte en dient als een besturing.

"Tailed" voordelen zijn bezeten door een gele kwikstaart met lange staart. Als een van de kleinste vogels dragen ze een onevenredig lange staart ten opzichte van hun kuit.

De sierlijke dunne en lange snavel is een onderscheidende eigenschap van vogels zoals pika, peremeshka en red-winged stenolaz. Meer vertrouwd voor onze ogen individuen, die de natuur heeft bekroond met een lange snavel - torens, spreeuwen, boomklevers, evenals hillocks.

Bekend en dichtbij

Er zijn vogels in Rusland, waaraan we al lang gewend zijn. Ze bouwen hun nesten en verwerven nageslacht, zowel in de stad als op het platteland. Sommige vertegenwoordigers van het vogelrijk leren mensen dankzij hun heldere veren van het hoofd en de kleur van de snavel.

Op het grondgebied van ons land leven individuen met een felgele snavel. Dit zijn merels en alpenkauwen. De lijster dwaalt geleidelijk van het bos naar de landtuinen, waar het het werk van de bewoners van de zomer massaal vernietigt. De kauw behoort tot de raven, hoewel deze inferieur is aan de meerderheid van zijn verwanten. Dit is een sociale vogel die in de buurt woont met een persoon. De voedselbronnen zijn fruitbomen, daarom parken, tuinen en landbouwgrond.

Helder en spectaculair

Er zijn vogels die we leren, nauwelijks ziend. Hun visitekaartje is de originele kuif. Kneu, tapdans, pestvogel, goudvinken (in sommige tropische soorten) geeft hun eigenlijke verenkleed weer, vergelijkbaar met een pet. In de regel is het geverfd in contrasterende felle kleuren. Rode, gele, zwarte en witte kleurnuances prevaleren. In de natuurlijke omgeving nestelen dergelijke personen zich in bossen, in uitgestrekte gebieden waar menselijke aanwezigheid wordt geminimaliseerd.

Er zijn veel spectaculaire gekuifde vogels in onze regio en ze wonen overal. Vanwege de klimatologische kenmerken van de regio zijn sommigen van hen trekvogels.

Opmerkelijke vogel kles-elovik. Deze vogel verschilt, naast helder verenkleed, in een ongewone vorm van een snavel. De uiteinden zijn zo gebogen dat ze, kruisend, de letter "x" vormen.

Naar voren borst

Sommige vogels die op onze uitgestrekte breedtegraden wonen, met een felgekleurde borst, veroorzaken een verhoogde interesse van de mens.

De beroemdste vertegenwoordiger van dergelijke vogels is de goudvink. Zijn andere namen zijn robin, repolov of oplader.

In Rusland werd hij altijd met respect behandeld. We associëren het met een besneeuwde winter. Over deze vogel met een rode borst zingen liedjes, componeren gedichten en kinderen sprookjes.

Grasmussen behoren tot de familie van de vinken. Goudvinken leven in Europa, Azië, Siberië, Kamchatka en Japan op het grondgebied van bosgebieden. De kleur op de staart, kop en vleugels is donkerblauw en grijs met een metaalachtige glans. De contrasterende roze en rode kleur van de borst maakt de goudvink een zeer effectieve vertegenwoordiger van de gevederde klasse. De vogel eet insecten en kleine weekdieren. Het reproduceert tweemaal per jaar. Eén koppeling heeft vijf tot zeven eieren, waarvan een aantal kuikens na een paar weken verschijnt.

Andere vogels met helder borstgevederte:

  • sommige soorten lijsters: wittogische shama met witte tong,
  • spreeuwen van verschillende soorten: de smaragdgroene, schitterende spreeuw van Hildebrant,
  • varakusha,
  • roodstaart,
  • Black-stempelen,
  • weide en mee-eter,
  • Roem met rode borst.

Sommige vogels kunnen bogen op een gevlekte borst: notenkraker, broed.

Интересно, что отличие горихвостки от воробья, главным образом, заключается в ярко-оранжевом окрасе грудки и большем размере.

Птицы цвета солнца

Некоторых птиц природа одарила особенно щедро. Их оперение переливается всеми солнечными цветами и оттенками.

Среди таких счастливчиков иволга, но она не полностью желтая. Монохромное черное оперение крыльев контрастирует на фоне насыщенного желтого. Пение иволги – излюбленная тема поэтов и музыкантов.

Канарейка или канареечный вьюрок тоже отличается солнечным окрасом. За это птичку очень любят и часто заводят в качестве певчего домашнего питомца. Родиной канареечного вьюрка считаются Канарские, Азорские острова и Мадейра. De vogel arriveerde samen met de Spaanse conquistadores in de Oude Wereld, waarna het de thuislieveling werd van edelen en koningen.

We hebben vogels genaamd Canaries voor consonantie van hun oorspronkelijke habitat (Canarische Eilanden).

Gewoon, maar toch speciaal

De mens is niet alleen omringd door prachtige, spectaculaire vogels. In het dagelijks leven zien we vaak mensen wier verenkleed samensmelt met bomen, aarde en grijs asfalt. Deze functie van hun uiterlijk is niet toevallig. Het wordt veroorzaakt door klimatologische omstandigheden, leefomgeving, keuze van nestlocaties, methoden om voedsel te zoeken en de behoefte aan camouflage.

De grijze verkleuring van veren is kenmerkend voor duiven, veldmus, tortelduiven. Contrast op hun lichaam vertoont witte sinusstrepen.

Bruine veren die je hier vaak tegenkomt: mus, spruw, leeuwerik en nachtegaal.

De vogels zijn zwart van kleur: kraaien, torens, kauwen, billocks met een rode snavel. De kraaien worden soms verward door hun verwanten in de buurt van de eksters van Australië en de torens.

Lichte accenten

Er zijn vogels, waarvan het uiterlijk wordt gekenmerkt door speciale tekens waarmee ze worden herkend. In het bijzonder hebben we het over azuurblauwe mezen. Haar nek en witte kop zijn ingelijst door blauw verenkleed tegen de achtergrond van geelgrijze tinten van andere delen van het kalf.

Distelvink onderscheidt zich door rode veren in het hoofdgebied. Zijn vleugels met gele veren zijn omlijnd met zwarte randen. Het hele lichaam van de vogel, terwijl bruin-beige.

Horen, meeuw en Inca-stern zijn personen met poten waarvan de huid rood is. Moeder-natuur beloonde een eend met deze kleur en schilderde die met een krachtige vogelbek.

Rood pigment wordt niet alleen gevonden in de kleur van de huid, aanhangsels en veren. Bekijk de duif of de uil van dichterbij. Je zult de aanwezigheid van een bloederige tint in hun ogen opmerken.

Zwart-witte wereld

Een veel voorkomende gebeurtenis in het eerste gezin is een zwart-wit "klassieker". Het wordt niet als exotisch beschouwd en wordt overal gevonden. Soms worden zwarte veren gemengd met grijsachtig. Deze kleur is te wijten aan de manier van leven van vogels, hun leefgebied en andere factoren. Een van de helderste vertegenwoordigers van deze kleurgroep zijn de bonte vliegenvanger, de veertig gewone, de lurik, en ook de witte kwikstaart.

Donkergrijze en zwarte vogels met witte strepen in het vleugelgebied: grijze klauwier, veertig, bonte vliegenvanger.

De witte patrijs ziet er ondanks de naam niet altijd volledig monochroom uit. Haar hoofd is vaak zwart geschilderd, soms bruin.

Onze uitgestrekte wereld is vol met een verscheidenheid aan vogels. Sommigen van hen zijn radicaal anders, anderen lijken op elkaar. Maar op de een of andere manier is het bekijken ervan een zeer interessante en leerzame oefening.

Als je het artikel leuk vond, laat dan commentaar over wat je leest en deel informatie met je vrienden op sociale netwerken.

Squadefamilies

De grootste vertegenwoordiger van de orde, de raaf, heeft een gewicht van 1.100-1.600 g, de kleinste passerines (knaagdieren) wegen 5-7 gram, en sommige nectarpillen wegen 3-4 g. Uiterlijk passervormige vogels zijn zeer divers. Hun snavels zijn in verschillende vormen, vaak min of meer recht.

De spoel en vingers van gemiddelde lengte, vingers 4, met de eerste vinger naar achteren gericht. De klauwen zijn gebogen, alleen de achterste (eerste) vinger kan soms een lange en min of meer rechte klauw hebben. De vleugels kunnen lang en nogal scherp zijn (zoals die van zwaluwen) of kort en saai zijn. Het aantal primair primair is 9-11, klein - 9. Soms zijn de binnenste secundaire vliegwielen duidelijk langwerpig, ze vormen een zogenaamde varkensstaart, zoals bijvoorbeeld in kwikstaarten. Stuurveren zijn meestal 12, maar kunnen van 6 tot 16 zijn. Het allereerste vliegwiel is onderontwikkeld en kan alleen worden gedetecteerd door zorgvuldig onderzoek van de vleugel.

Seksueel dimorfisme komt tot uiting in grootte, stem, vaak in de kleur van het verenkleed, soms in de ontwikkeling van mannelijke Khokhlov en versierende veren. De hersenen van de passerines bereiken een hoge ontwikkeling.

Gebaseerd op de structuur van de stembanden, tenen en andere kenmerken van de structuur en de manier van leven, zijn zangvogels verdeeld in vier subordes: breedbeknette of geile bekken (Eurylaimi), met één familie en 14 soorten die in Afrika en Zuidoost-Azië leven, schreeuwen of tirannen (Clamatores), met 12 families en bijna 1.100 soorten die voornamelijk in Zuid-Amerika en de tropen van het oostelijk halfrond wonen, halfzangers met twee families en vier soorten in Australië, Oscines, wijdverspreid over de hele wereld, nummering het grootste aantal soorten (ongeveer 4.000) en meestal gecombineerd tot 44-56 families.

In totaal zijn er in het detachement, volgens moderne concepten, 60 tot 72 gezinnen. De grootste onzekerheden in de systematiek van de families van de orde van de zendelingen bevinden zich in de sub-onthechting van de zangers.

Mussen zijn wijdverspreid over de hele wereld. De meeste zijn in de bossen van warme en hete breedten, in het noorden neemt het aantal zangvogels af. De meeste passanten zijn geassocieerd met boom- en struikvegetatie.

Sommigen van hen, zoals pika's, boomklevers, bloedsinaasappelen, brengen bijna hun hele leven op bomen door. Zwaluwen brengen het grootste deel van hun leven door in de lucht. Er zijn relatief weinig landsoorten (leeuweriken, behalve yule, kwikstaart, kachels en chekana). Heel veel passanten zijn sedentair, maar de meeste soorten die op de plaatsen wonen met een sterke verandering in de seizoenen van het bestaan ​​migreren.

Zwanen en ganzen

Zwanen zijn groot (45 - 160 cm lang in de vlucht), heldere langhalsvogels, wit bij volwassenen en grijsbruin bij jongen.

Ganzen zijn groot (66-88 cm lang in de vlucht), donker van de achterkant van de vogel, de buik is licht of met zwarte vlekken. Een contrasterende witte staart en nadhvoste is altijd zichtbaar op het water. Wings flap gemeten, de frequentie van slagen is de helft van die van eenden.

De jonge zwanen onderscheiden zich door een grijsblauwe kleur.

Bij volwassen ganzen met witte voorkant zijn er, in tegenstelling tot de boongans, zwarte vlekken op de buik. Blanke Belaren hebben een grijze buik.

Riviereenden

Riviereenden die op het water zitten, verschillen van de duikvorm van het silhouet. In riviereenden is de staart die hoog boven het water is altijd duidelijk zichtbaar, terwijl bij duikeenden de staart niet boven het water uitsteekt.

Het is het gemakkelijkst om pijlstaart vrouw en sviyazi te onderscheiden van de vorm van het hoofd.

De broadcap is anders dan alle andere eenden door een brede, massieve snavel.

Dubbel nestvogels

Van alle vogels is het het gemakkelijkst om dubbelnestvogels naar de tuin te lokken. Deze groep gevederde nesten in holtes, uitgehold door spechten of gevormd als gevolg van rottend hout, bouwen ook hun nesten achter de gepelde bast van droge bomen, in opgedraaide wortels, houtstapels.

Gemeenschappelijke Starling

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

De spreeuw heeft een zwart verenkleed met een glanzende metaalachtige glans, zijn staart en vleugels zijn bruin van kleur. In het najaar verandert het verenpak van de spreeuw, verschijnen witte stipjes en bij jonge vogels is het verenpak in de nek lichter. Spreeuwen van deze groep vestigen zich in de buurt van dorpen en dorpen. Een gewone spreeuw vindt eten vaker op de grond, soms in bomen.

Nesten worden georganiseerd in holtes van bomen, nestkasten of boomhutten. Eieren worden midden in het voorjaar (mei-april) gelegd. Metselwerk - 5-7 eieren van blauwe kleur. Vogels voeden zich met verschillende insecten, waarvan de meeste plagen zijn van onze tuinen en moestuinen (tuinscheppen, crunches, slangen, koolstoppels). Men schat dat de spreeuw, die zijn kuikens voedt, tot 8 duizend meikevers en hun larven vernietigt.

Roze spreeuw

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

Het hoofd, de nek, de staart en de vleugels van een roze spreeuw zijn zwart met een metaalachtige glans, de rest is roze. Bij jonge mensen is het verenkleed feller. Een volwassen vogel heeft een kuif op zijn kop. Dit is een trekvogel die het zuiden van Rusland bewoont. Nesten worden georganiseerd in de leegtes van de rotsen, de spleten van de kliffen en de houtblokken van brandhout. Het leggen van eieren vindt plaats in mei-juni, bestaat uit 4-6 eieren van blauwe kleur.

Roze spreeuw vernietigt actief sprinkhanen en andere insectenplagen. Alleen voor het ontbijt vereist de roze spreeuw tot 50-60 sprinkhanen, hij eet tot 200 grote insecten per dag.

Grijze spreeuw

Het verenpak van deze spreeuw is grijs, het bovenlichaam, de zijkanten van het hoofd en de buik zijn wit, de nek en nek zijn zwart, de basis van de snavel is fel geel. Het verenkleed van mannetjes is feller, bij jonge individuen is het verenpak roodachtig.

De grijze spreeuw is een trekvogel, nestelt zich in gemengde bossen en bosjes, houdt in kudden. Het leggen van eieren in mei-juni bestaat uit 4-8 eieren van blauwe kleur. Een beeld dat al van jongs af aan bekend is: een tractor die in een veld werkt en spreeuwt die het besproeit tijdens vers ploegen. Het grijze spreeuwmenu bestaat voornamelijk uit insectenlarven en regenwormen.

Sparrow Brownie

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

De vrouwelijke en mannelijke huismus hebben een ander verenkleed. Het mannetje heeft een grijs hoofd, de keel en het bovenste gedeelte van de borst zijn zwart, de buik en de strepen op de schouders zijn witachtig, een bruine strook passeert door het oog van de snavel. Bij de vrouwelijke en jonge vogels is het verenpak bruingrijs, op het onderste deel van het lichaam is het lichter. Lichte en donkere gevlekte plekken op de rug.

Huismus woont bijna in het hele bosgebied van Rusland. Vestigt zich in steden en dorpen. Nesten in de spleten van gebouwen, onder de daken van huizen, vogelhuisjes, in de nertsen op de hellingen van ravijnen.

Metselwerk vindt plaats in april - juli, bestaat uit 5-6 eieren van wit of grijsachtig blauw met bruine vlekken van kleur.

Huismussen voeden hun kuikens met insecten, mijten, geleedpotigen, het dieet van volwassen vogels wordt aangevuld met zaden van verschillende soorten onkruid.

Veldmus

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

De veldmus is kleiner dan de huismus. Het verenpak van de rug, vleugels en staart van bruin-bruine kleur, op de rug is bruine piedrikas, op het hoofd is een "kap" van kastanjebruine kleur. De zijkanten zijn wit, de borst en de buik zijn witachtig, de keel is zwart en er is een zwarte vlek op de wangen. Vrouwtjes en jonge vogels van vergelijkbare kleur, maar iets lichter.

De veldmus leeft op het hele grondgebied van Rusland. In de broedperiode houdt het vast aan boomplantages, op andere momenten geeft het de voorkeur aan boerderijgebouwen en veeteeltterreinen.

Nesten nestelt zich in holtes, onder de daken van huizen, in vogelhuisjes. Het leggen van eieren vindt plaats in april - juli, bestaat uit 4-8 witachtig of grijsachtig met donkere gespikkelde eieren.

Het voedt jonge vogels met kleine beestjes, spinnen, hymenoptera en andere insecten. Het rantsoen van kuikens van het eerste broed bestaat uit larven van de wespwever, dennenwesp, larven van de olmestaart. Verschillende kevers worden toegevoegd aan de voedingsstructuur van de kuikens van het tweede broed en bereiken tot 80% in de totale hoeveelheid voer.

Uit waarnemingen blijkt dat mussen hun kuikens een uur lang een uur lang voeden, dat wil zeggen gemiddeld 300 keer per dag. Gedurende 15 dagen arriveren ouders 4500 keer bij het nest.

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

Bij de kauw is de bovenkant van het hoofd en de nek grijs van kleur, de rest is zwart van kleur met een metaalachtige glans op de rug en schouders. Kauwen leven voornamelijk in het Europese deel van Rusland en de zuidelijke regio's van Siberië. Kauwen worden in pakketten bewaard. Dit is een bekende vogel voor dorpen en dorpen. Kauwen houden ervan om te nestelen onder de daken van woongebouwen, in holtes, schoorstenen, in holen.

Het leggen van 4-6 blauwachtig groene eieren in een bruin stipje maakt kauwen in april-juni. Het is een alleseter en voedt zijn kuikens met verschillende ongewervelde dieren, larven van grote kevers. Zelfs kleine knaagdieren kunnen zijn voedsel worden. Kauwen zoals bladkevers, grondkevers, olifanten, donkere kevers, clickers, crunches. De rest van het eten is plantaardig voedsel: erwten, haver, linzen.

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

Het voorhoofd en de wangen van de azuurblauwe mees zijn wit, de keel, de strip op de borst en rond de wangen zijn zwart, de borst en de buik zijn geel. Op het hoofd zit een blauwe "kap", blauw verenkleed zit ook bij de vleugels en staart, de rug is groen.

Het leeft in de centrale en zuidelijke regio's van Rusland. De pimpelmees groeit in lommerrijke tuinen. Het is een sedentaire en zwervende vogel. Nesten zijn gerangschikt in holtes van bomen. Eieren in azuurblauwe mezen zijn wit met roodbruine vlekken, hemelsblauw laat ze in april-mei. Het leggen bestaat uit 5-10 eieren.

Het voedsel van de azuurblauwe boom bestaat voornamelijk uit insecten, minder vaak uit vegetatie. De pimpelmees voedt zijn kuikens met snuitkevers en hun larven, bedwantsen, vlinderrupsen, kleine tweevoeters en zwemspinnen. In grote aantallen vernietigt de pimpelmees de belangrijkste plagen van de tuin en het bos: ongepaarde zijderupsen en duizendpoten.

De periode van zingen is half maart-half juli, zelden zingend in de herfst.

Witkopmees

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

De rug, vleugels en staart van de knobbel zijn bruin-grijs, de bovenkant van het hoofd en de vlek onder de snavel zijn bruin. Vestigt zich in naald- en gemengde bossen. Nestelt in holtes.

Witte eieren met roodbruine vlekken lagen in april-juni. Metselwerk bestaat uit 7-8 eieren. Met het begin van koud weer op zoek naar voedsel aankomen thuis tuinen.

Deze insectenetende vogel vernietigt een groot aantal plagen. Gitaren voeden zich voornamelijk met beestjes, rupsen, poppen mottenmotten, bolletjes, motten. Bij het voederen van kuikens vliegt de gele mees tot 20 keer binnen een uur naar het nest.

Het zingen begint van eind januari-begin februari en eindigt aan het einde van de lente.

Crested Tit (Grenadier)

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

Deze mees was genoemd naar een grote witachtige, stekelig met zwarte dwarsstrepen van een bosje op zijn kop. Het verenpak van de rug, vleugels en staart is grijsbruin, de keel en de strepen boven het oog zijn zwart. Het lichaam is wit met een bruinachtige tint.

De kuifmees leeft in de dennenbossen van het Europese deel van Rusland. In de winter bezoekt hij de tuinen van zijn persoonlijke percelen, op zoek naar voedsel op de lagere takken van bomen. De kuifmees eet insecten en spinnen. Houdt van snuitkevers, bladkevers, clickers, gebruikt soms plantenzaden voor voedsel.

Naakthuiden nestelen zich in holtes met zeer smalle gaten (niet meer dan 30 mm in diameter). Dergelijke holten zijn meestal erg laag, bijna in de buurt van de grond.

Het zingen begint in februari-maart, vaker aan het einde van de winter en de zomer.

Grote mees

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

Dit is de grootste van alle soorten tieten. Het verenkleed van het hoofd, de keel, strepen op de gele borst, zwart onder de borst. De vleugels en staart zijn blauwachtig, de rug is groen of geelachtig grijs, de wangen en de vlek op de nek zijn wit.

Het woont in het grootste deel van Rusland. Hij vindt het leuk om zich te vestigen in het struikgewas aan de oevers van rivieren. Nest past in de holte. Witte eieren met roodbruine stippen lagen in maart - juni. Metselwerk bestaat uit 9-13 eieren.

Voedsel, zoals alle tieten, vindt in bomen en struiken. Geeft de voorkeur aan dierlijk voedsel, eet in de winter ook plantaardig voedsel. Een grote mees eet per dag zoveel voer als het alleen weegt.

Regelmatig zingen begint eind februari.

Common Redstart (Coot)

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

Het verenkleed van mannelijke en vrouwelijke meerkoeten is enigszins anders. Bij de man zijn de bovenkant van het hoofd, nek en rug asgrijs, het voorhoofd wit, de zijkanten van het hoofd, de keel zwart, de onderkant van het lichaam en de staart helderrood. Het vrouwtje heeft ook een roodachtige staart, de buik is okerwit en de rest van het verenpak is bruingrijs. Bij jonge vogels bruin verenkleed met bleke spikkels en rode staart.

De redstart in het Europese deel van Rusland en het zuiden van West-Siberië leeft. Roodstaartnesten zijn te zien in rotsspleten, en de roodstaart houdt ervan zich te vestigen onder de daken van woongebouwen en bluegrass. De roodstarteieren zijn wit of lichtblauw. Metselwerk bestaat uit 4-6 eieren.

De vogel voedt zijn kuikens en voedt zichzelf met insecten. Een meerkoet heeft verschillende manieren van jagen, op zoek naar voedsel kan het op de grond lopen, zoals een kwikstaart, insecten vangen in de lucht, als een vliegenvanger, voedsel verzamelen op boomtakken en in een struik, zoals een vogel of een vogel.

Bonte vliegenvanger

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

In de mannelijke vliegenvanger top van het hoofd en de nek, rug, vleugels, staart zwart, smalle strook op het voorhoofd, strepen op de vleugels, voorhoofd en onderste bovenlijf wit. Verenkleed bij jonge vogels en vrouwtjes grijsbruin.

Обитает мухоловка-пеструшка в европейской части России и юге западной Сибири. Гнезда строит в дуплах. Яйца откладывает в мае-июне, яйца имеют светло-голубой цвет, кладка состоит из 5–7 яиц.

Питается мухоловка-пеструшка мухами, бабочками, долгоносиками, щелкунами, личинками щелкунов, хрущами, листоедами, древесными клопами и другими насекомыми.

Мухоловка серая

Аудиозапись: Adobe Flash Player (версия 9 или выше) требуется для воспроизведения этой аудиозаписи. Скачать последнюю версию здесь. К тому же, в Вашем браузере должен быть включен JavaScript.

In de grijze vliegenvanger zijn het bovenlichaam, de staart en de vleugels bruingrijs, op het hoofd en aan de achterkant bruin bruin van kleur. De onderkant van het lichaam is wit met een bruine patina en spikkels op de struma en de borst.

De grijze vliegenvanger woont in het hele Europese deel van Rusland en het zuiden van Oost-Siberië. Aan de voet van de dikke takken achter de losse schors of in de holtes, zijn de nesten ook geschikt voor onderdak onder daken. Het leggen van 4-6 groenachtig met roestige vlekken van eieren lag in mei en juni.

De grijze vliegenvanger vangt insecten tijdens de vlucht. Gedurende de dag kan ze tot 450 vliegen eten. Dit is een uiterst bescheiden vogel, soms kunnen twee paren tegelijkertijd in verschillende hoeken van hetzelfde nest leven. Een grijze vliegenvanger is heel gemakkelijk aan te trekken naar de site.

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

Het hoofd en de bovenkant van de borst bij een zwarte jurk zijn zwart; De rug is grijs met een olijfblauwe tint, de vleugels en staart zijn bruingrijs, de buik en zijkanten zijn wit met een okerkleurige tint. Dit is een kleine vogel.

Moskovka vestigt zich in naald- en gemengde bossen in heel Rusland. Vogels komen vaak samen met tieten. Wanneer u niet nestelt, vliegt u naar dorpen en dorpen en vernietigt u insectenplagen in tuinen en tuinen. Het nest van de slagtand nestelt zich in holtes.

Moskva eet voornamelijk insecten, maar in de winter wordt zijn dieet aangevuld met boomzaden, voornamelijk coniferen. Hij houdt van kevers, rupsen, poppen van Lepidoptera, spinnen, kleine wormen, snuitkevers, nachtvlinders.

Ze begint in februari te zingen.

Witte kwikstaart

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

In de kwikstaart zijn de bovenkant van het hoofd, de nek, het struma, de bovenkant van de borst en de staart zwart gevederde, de rug is grijs of zwart, het voorhoofd, de strook van de snavel door het oog naar het oor, de strepen aan de zijkanten van de staart en op de vleugels en de hele onderkant van het lichaam zijn wit. Bij jonge kwikstaarten is het verenkleed grijs en zonder zwarte vlekken.

Kwikstaarten vestigen zich in de uiterwaarden van rivieren en andere waterlichamen. Dit is een bekende vogel voor huistuinen. Is de hele tijd op de grond, alleen, tenminste - in paren. Nesten worden gebouwd in holtes, onder de daken van huizen, in nissen van kliffen en in rotsspleten.

Eieren van de kwikstaart zijn wit met grijze vlekken en leggen ze af in april - juli. Het leggen bestaat uit 5-6 eieren.

Het gebied waar de kwikstaart op zoek is naar voedsel is vrij groot: op zoek naar voedsel vliegt de vogel 200-300 meter van het nest af.

De witte kwikstaart eet alleen dierenvoeding: vliegende insecten, spinnen, snuitkevers, kevers. Groot voordeel van de kwikstaart in de tuin, waar deze vogel snel rond de bedden loopt op zoek naar een prooi. Kwikstaarten houden niet van hoog gras, ze worden meer aangetrokken door paden, paden, begroeid met onkruid mezhi.

Ze zingen zelden - alleen aan het begin van de broedperiode.

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

De bovenkant van het lichaam van deze vogel is grijsachtig blauw, de vleugels en staart zijn bruinzwart. Van de snavel door het oog naar het oor is een zwarte streep, witte vlekken op de staart, witte keel, borst en buik wit met een roodachtige tint.

Boomklever vestigt zich in de bossen van bijna heel Rusland. Boomklever beklimt bomen, soms sluit hij zich aan bij zwermen vogels. Meestal leidt een nomadisch leven. Nesten zijn gebouwd in holtes, de ingang van de holte is bedekt met klei om de afmeting te verminderen.

Nuthatch legt eieren in april-juni. De leg bestaat uit 6-8 witte eieren met roodbruine stippen.

Nuthatch-voedsel bestaat uit insecten (bladkevers, bedwantsen, mottenlarven, vlinders, enz.) En boomzaden (hazelnoten, eikels, esdoornzaden, elzenzaden, coniferen).

Op de percelen in de achtertuin kan de boomklever leven in nestkastjes, mezen, opgehangen op een hoogte van 4-8 meter, geeft de voorkeur aan nesthuizen. De boomklever verdraagt ​​zijn broeders niet in zijn broedgebied, terwijl hij geen aandacht besteedt aan andere dubbele nesthouders, hij kan bijvoorbeeld in een kolonie spreeuwen leven.

De boomklever begint tegen het einde van de winter regelmatig te zingen en aan het begin van het broeden stopt het zingen.

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

Vogel met een mooie grote waaiervormige tuft. Het verenpak bij de hop is baksteenrood, de buik is licht, de vleugels zijn zwart met brede witte strepen, de staart en de strook op het plukje zijn zwart, de basis van de staart is wit.

Hoopoe houdt van open ruimtes, woont in de zuidelijke regio's van Rusland, het is ook te vinden in de regio Moskou. Past nesten in holtes, hopen stenen, spleten van rotsen, in kliffen. Metselwerk van 3-9 is gemaakt in mei-juni, de eieren zijn grijsachtig van kleur. Het vindt voedsel op de grond, voedt zich met verschillende ongewervelde dieren.

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

De torenvalk is een kleine valk. Het heeft brede vleugels en een lange staart. De bovenkant van de stam van de torenvalk is roodbruin met ronde spikkels, de onderkant van de stam is okerig met strepen in de lengterichting, de kop is grijs, met een donkere streep aan het eind van de staart. Bij jonge vogels is het verenkleed lichter met wazige motley.

Vestigt zich over het gehele grondgebied van Rusland behalve de toendra. Gemeenschappelijke vogel in dorpen en dorpen. Nesten in holtes, op zolders, oude nesten van kraaien en torens. Het leggen gebeurt in april-mei en bestaat uit 4-6 oker-gekleurde eieren met roodbruine vlekken.

Torenvalk eten - kleine knaagdieren en grote insecten (sprinkhanen, sprinkhanen, enz.).

In de centrale regio's van Rusland is de torenvalk die zijn nesten op zolder schikt een veel voorkomend verschijnsel.

Steenuil

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname te kunnen afspelen. Download de nieuwste versie hier. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

Het verenkleed van de uil is monochroom met lichte vlekken van lichtbruine tot roodachtige zandkleur. De uil woont in de zuidelijke regio's van Rusland, hij nestelt in holen, die hij vaak zelf opgraaft, waardoor ze behoorlijk diep worden. Houdt ook van zich te vestigen in verlaten gebouwen op zolders.

Eieren liggen in april-mei. Metselwerk bestaat uit 4-8 witte eieren. Het uilvoedsel - kleine knaagdieren, kan ook af en toe kleine vogels vangen, houdt van hagedissen, grote insecten.

De kleine uil knaagt actief muisachtige knaagdieren uit, daarom zou het op elke mogelijke manier tot persoonlijke samenzweringen aangetrokken moeten worden.

In het volgende deel, het derde deel, kun je kennismaken met het materiaal en vertellen over openlijk nestelende vogels.

Bekijk de video: Vroege Vogels - 20 jaar 'Dood doet Leven' (Mei 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org