Vogelstand

Paddestoel (vogel): beschrijving en foto

Pin
Send
Share
Send
Send


Uiterlijk en gedrag. De grootste van onze futen. De lengte van het lichaam is 46-51 cm, de spanwijdte is 85-90 cm en onderscheidt zich door een lange dunne nek en een grote, langwerpige kop met een smalle en scherpe rechte snavel. In de huwelijkskledij lijkt het hoofd zelfs nog groter vanwege de weelderige bakkebaarden en de gevorkte kam, die op de hoorns lijkt. Hij houdt ervan om in open water te blijven, duikt in gevaar, en neemt na een lange vlucht heel hard en met tegenzin afscheid. In de lucht vormen de chomgi echter soms zwermen van de wigvormige vorm die kenmerkend is voor de meeste watervogels (van de paddenstoelen werden dergelijke constructies ook gezien in het grijsharige oor). In een winterjurk verschilt het van een soortgelijke grijs-breasted fuut door de aanwezigheid van een witte wenkbrauw, die het oog van de donkere "dop" scheidt.

beschrijving. In de bruidsjurk is het lichaam grijsbruin (zijkanten zijn roodachtig, witte buik), de nek is licht, alleen een donkere streep strekt zich uit langs de achterkant, kastanjebruine "bakkebaarden", een kap en "hoorns" zijn zwart, het "gezicht" is wit, alleen uit de mondhoeken donkere strepen worden naar de ogen getrokken. De ogen zelf zijn rood en de kleur van de snavel kan van grijs staal tot felroze zijn. Bij een vliegende vogel zijn grote witte vlekken op de vleugels duidelijk zichtbaar - langs de kleine vleugelveren en langs de voorrand van de vleugel, met een nadering tot de gehele voet van de vleugel. In de winterjurk verdwijnen "bakkebaarden" en "hoorns", anders blijft de kleur ongeveer hetzelfde als in de zomer (alleen bruine en roodachtige tonen worden vervangen door grijs). Ongeveer op dezelfde manier als volwassen vogels in de winter, ziet de volwaardige jongen eruit, maar ze onderscheiden zich door de aanwezigheid van donkere aftekeningen aan de zijkanten van de nek en wangen. Valse kuikens zijn volledig gestreept (inclusief de rug en zelfs de snavel), met de leeftijd verdwijnen de strepen aan de achterkant geleidelijk, op het hoofd en de nek zijn ze veel langer zichtbaar, tot de opkomst van het volwassen verenkleed. Kleine kuikens hebben een niet-bevederende rode huid tussen de hoeken van de mond en ogen, evenals op het voorhoofd.

De stem ze is luid en ze houdt van schreeuwen. Meestal gehoord rollend "krroo", En bij opwinding - schokkerig"check-check". Nestjes piepen bijna continu, in waterlichamen waar het zand veel voorkomt, vormt dit piepgeluid in de zomer een gezonde achtergrond.

Distributie, status. Het nestelt bijna overal in Eurazië (in Siberië - alleen in het zuiden), lokale foci in Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland. Overwinteringsplaatsen bevinden zich aan de tropische gordel. In Europees Rusland, de meest verspreide en talrijke fuut. In het noorden bereikt het Karelië, in het zuiden - naar de kust van de Zwarte Zee. Onze vogels overwinteren in de kustwateren van de Zwarte en Azov zeeën, maar, net als andere futen, kan chomga bijna overal overwinteren in de aanwezigheid van niet-vries water. Overal is niet ongewoon.

Manier van leven. Voor het fokken heeft schomge een vrij uitgebreid reservoir nodig, rijk aan vis. Gewillig vestigt zich op reservoirs, vijvers van viskwekerijen, evenals op natuurlijke meren. Meestal nestelt zich in de buurt van de buitenrand (dat wil zeggen, tegenover de rand) van de rand van rietvelden, het nest is een zwevende stapel vochtig vruchtvlees van plantenresten. Waar veel mensen zijn, zijn ze vrij tolerant ten opzichte van de buren van hun buren, en soms liggen de nesten enkele meters van elkaar verwijderd. Deze geneste kolonies vormen echter niet, in tegenstelling tot de futen met de zwarte nek. Na het uitkomen van kuikens, migreren ouders in de regel met hen op hun rug naar het open water, waar ze blijven tot de jongen opstaan ​​naar de vleugel. Het belangrijkste voedsel voor chomgam is kleine vis (niet meer dan 15 cm lang), soms worden ze aangeboden aan kleine kuikens met waterinsecten.

Chomga, of geweldige fuut (Podiceps cristatus)

habitats

Fuzzy-vogelfigaren leven op het oostelijk halfrond van onze planeet. In de zuidelijke gebieden zijn ze gevestigd, in het noorden - migratie.

Vogels komen in april aan in het centrum van Rusland. Jonge futen bezetten alleen nieuwe nesten. Maar de oude mannen vestigen zich meestal op de oude. Elk paar broedplaatsen is vrij uitgebreid - enkele honderden meters omtrek. En zijn vrouw wordt angstvallig bewaakt. Op hetzelfde moment, als er maar weinig goede plaatsen zijn om te broeden, kunnen de vogels normaal in koloniën overweg. Bijvoorbeeld, eenmaal in de Azovzee op het eiland Long (dit is een smalle strook land van 1,8 km lang met een maximale breedte van 20 m), telden zoölogen 165 nesten.

Fuut is een vogel, waarvan het nest zich voornamelijk op een zodanige manier bevindt dat alle groeiende vegetatie - riet, riet, zegge - hem beschermt tegen wind, buitenaardse ogen en golven. Er moet ook vrije toegang zijn voor de zwemmende vogel.

Soms wordt het werk aan de bouw van een nest in vogels afgewisseld met token. Het gaat meestal vooraf aan de bouw. De fuutvogel (de foto's worden in dit artikel gepresenteerd), nadat het volgende deel van het bouwmateriaal is gelegd, begint de ceremonie van beleefdheden. Dus, zwemmen naar elkaar toe, ze verlagen beiden en heffen dan hun hoofd op. Nadat hij zijn borst heeft uitgestoken, staat hij abrupt boven het water, terwijl elk de bewegingen van de ander herhaalt, alsof hij in een spiegel staat. Regelmatig worden dergelijke huwelijksrituelen gedaan met een steel in de snavel. Kijkend naar deze vogels met hun sierlijke verenkragen, herinner je je de grootse bewegingen van de balletsolisten - ze bewegen zich heel sierlijk en synchroon.

reproduktie

Paddestoel - een vogel die in mei 3-4 groenachtig witte eieren legt. Ze worden al snel olijfbruin van kleur door rottende planten in hun nest. Vrouwtjes dragen ook hiertoe bij door hun koppeling met planten te bedekken als ze een tijdje het nest verlaten. Opgemerkt moet worden dat het vrouwtje en het mannetje de eieren bebroeden. In juni verschijnen er kuikens. Vanaf de geboorte zijn het geweldige zwemmers, maar ouders leren ze om te duiken.

Het gebeurt ook heel interessant - een van de volwassenen zwemt langzaam langs de baby's, houdt voedsel in de bek en dan - nogmaals. En de kinderen proberen op hun beurt de vis te grijpen. De fuut volgen met haar duiken, kinderen uitnodigen om hetzelfde te doen. Maar jonge mensen volgen niet het voorbeeld van hun ouders. In dit geval zet een van hen voedsel op het water en roept van ver: "Kwong-kvong!"

De kuikens haasten zich naar de menigte en alleen de beste zwemmer kan zijn welverdiende beloning krijgen. Het is ontroerend om te zien hoe de kleintjes, moe van de lange reis, op de rug van de ouder kruipen om uit te rusten, waarna ze, duiken, is bevrijd van haar kostbare last.

Paddestoel (vogel): voedsel

Ouders van gestreepte kuikens worden gevoed door wormen, insecten, vissen. Tegelijkertijd weigeren ze zelf geen schaaldieren, kikkers, weekdieren, maar de voorkeur gaat natuurlijk uit naar vissen. Zorg ervoor dat u een interessant kenmerk opmerkt: in de paddenstoel in de magen vindt u altijd een pluk veren. Fuut is een vogel die ze verzamelt in het water en ze plukt. Dit wordt verklaard door het feit dat ze bewonen de reservoirs waarin de oozy bodem.

Hier kun je de stenen die andere vogels slikken niet vinden om het malen van voedsel in de magen te verbeteren. Hoewel sommige ornithologen het niet eens zijn met deze gemeenschappelijke verklaring. Ze geloven dat de verenbal een soort zeef is, die de botten van de vis vertraagt. Maar welke mening ook mocht kloppen, de kuikens al vanaf de eerste levensdagen krijgen van de ouders voedsel en krijgen veren.

Jonge paddenstoelen worden onafhankelijk op de leeftijd van 2,5 maanden. Ze hebben op dit moment een bruin verenkleed en er zijn ook geen bijzonder duidelijke strepen op de nek en het hoofd. Volwassen kleding zal iets later verschijnen. Opgemerkt moet worden dat vooral elegante vogels in de lente. Twee trossen hoorns (of oren) op het hoofd en een kraag in de nek van een rode kleur vormen langwerpige veren. De bovenkant van de oren en de randen van de kraag zijn zwart. Vleugels en rug met witte dwarsstrepen - donkerbruin. En de bodem van het lichaam is schitterend wit.

Menselijke waarde

Vanwege zijn satijnen verenkleed, dronk de fuutvogel, waarvan de foto te zien is in dit artikel, verdriet. Dus in de negentiende eeuw begonnen ze van de huiden van deze vogels moffen, doppen, trimmen voor dameskleding, boa te maken.

Het is interessant dat de vogelveervissen soms toenamen, soms vielen. In de jaren zeventig van de vorige eeuw werden bijvoorbeeld elk jaar alleen al uit de regio Akmola ongeveer 100.000 vogelsoorten op de Moskouse markt afgeleverd!

Een enorm aantal paddenstoelen stierf ook in de staten van West-Europa in de periode van de volgende hausse, die aan het begin van deze eeuw werd veroorzaakt door een ongelooflijke vraag naar producten gemaakt van hun dons. Daarom is het niet verrassend dat paddenstoelen enkele tientallen jaren geleden in Europa zelden werden ontmoet. Dat is de mode!

Het uiterlijk van de nobele chomgi

Leer een grote paddestoel is niet moeilijk, zelfs niet van veraf. Op het hoofd in de zomer groeien verticale veren, die lijken op hoorns of een kroon. Ze hebben een veelkleurige kleur, die de vogel op een gunstige manier onderscheidt tegen de achtergrond van andere avifauna-vertegenwoordigers. De vogel wordt als vrij groot beschouwd, het gemiddelde gewicht is ongeveer een kilogram. De rug is bruin of rood en de buik, nek en hoofd zijn wit van kleur. In de lente, in de vroege stadia van het verenpak, vormt zich een roodharige kraag rond de nek, die in de winter verdwijnt zonder een spoor na te laten.

De mannetjes verschillen van de vrouwtjes, voornamelijk in grootte. De lengte van de vleugel van een mannelijk individu kan groter zijn dan 20 cm, de lichaamslengte bereikt 50 cm en de spanwijdte kan oplopen tot een meter. Dunne snavel heeft een roodachtige kleur. Een kenmerk van homga zijn de poten, die werken in de vorm van schroeven. Met hen kan de vogel snel 90 graden draaien, de richting van zijn beweging veranderen, zowel langs als over het oorspronkelijke traject. Er zijn speciale membranen op de poten van chomgi, die het mogelijk maken om enkele meters in het water te duiken, op diepte te zwemmen en, in het algemeen, is het geweldig om het lichaam in de waterkolom te beheersen.

Tegenwoordig weten vogelaars over de hele wereld ongeveer 18 soorten chomgi. Vanwege de ongunstige ecologische situatie en de wijdverspreide vervuiling van waterlichamen worden 5 van deze soorten in het Rode Boek als een bedreigde soort genoemd. Een paar dozijn jaren geleden vielen stropers het prachtige verenkleed aan, toen vrouwenbontjassen met soortgelijke bontinzetstukken in zwang waren. Het speelde ook een cruciale rol in het verminderen van de populatie van de paddestoel.

Bevat lifestyle-chomgi

In het water zwemt en duikt de sneeuwman perfect, maar op het land voelt hij nogal onhandig aan - de korte poten laten je toe om heel relatief langs de kust te bewegen. Om deze reden zwemt de eend in de meeste gevallen, andere manieren van bewegen worden als geforceerd beschouwd. Voor de vlucht moet er ook een zware basis zijn, bijvoorbeeld een vlucht voor de winter. Wanneer een gevaar zich voordoet, is het waarschijnlijker dat een grote fuut onder het water duikt, waar hij niet bang hoeft te zijn voor zijn leven, omdat in het waterelement deze vogel eenvoudigweg geen gelijke heeft. Homie drukt vakkundig de vleugels naar het lichaam om de hydrodynamica te verbeteren, hierdoor kunnen de watervogels ongelooflijke snelheid op diepte bereiken. Dit is een geweldige manier om je te beschermen tegen vijanden, wat genoeg is voor een Chomga. Grote vogels, bijvoorbeeld een kraai of een kiekendief, kunnen nesten verwoesten en eieren van grote futen eten. Zodra chomgi-kuikens uitkomen en in het water komen, kunnen ze een smakelijk voedsel worden voor grote roofvissen.

Het hoofdvoer van de grote paddestoel


Omdat water de natuurlijke habitat van een komma is, voedt het zich met wat het in de vijver kan krijgen. Het hoofddieet bestaat uit middelgrote en kleine vissen, die de fuuteend volledig slikt. Soms onder water, samen met de vis, kan de vogel zijn eigen veren inslikken, waardoor de paddenstoel vervolgens eenvoudig terugkeert, samen met visgraten. Daarnaast voedt de zandvis met andere waterdieren - kikkers, kreeftachtigen, verschillende weekdieren en insecten. Als de vogels vroeg in de lente arriveren, wanneer de reservoirs nog steeds bedekt zijn met ijs, zal de fuut graag de eerste lentevegetatie heroveren. Als de vijvers en stagnerende meren niet bevriezen voor de winter, vliegt de vogel in de meeste gevallen niet weg voor de winter, maar hoeft hij alleen maar diep genoeg in het water te duiken om zijn levensonderhoud te krijgen. Het duikt echt diep, er zijn gevallen geweest waarin vissers vogels vonden vast te zitten in visnetten op een diepte van 25-30 meter. Bovendien kan de fuuteend lange tijd lucht vasthouden en 15-20 seconden onder water blijven.

Chomgi nestelt

In de paartijd worden individuen van de grote giftige pad ongelooflijk mooi en verfijnd. Een spectaculaire voorloper groeit op het hoofd en er verschijnt een kraag rond het hoofd die meer op snorharen lijkt. Huwelijkspellen zijn lang en intens - individuen pronken met elkaar, trekken en tonen de partner de lange hals en overspanning van grote vleugels. Tegelijkertijd zijn er luide geluiden die meestal honderden meters rond worden gehoord. Nadat de vogels een partner voor zichzelf hebben gekozen, begint het paar een nest te bouwen. In de regel bouwt de sandball een nest op water uit riet of droge planten die niet zinken. In sommige gevallen kan het nest worden gebouwd op een eiland met drijvend veen. Van de zijkant lijkt zo'n drijvend nest een hoop onnodig afval te zijn, hoewel er in werkelijkheid een holte is in de droge stengels en bladeren. In de diepte van het nest zijn er verschillende grote witte eieren, ze hebben een ongewone vorm, scherp aan de randen.

In de loop van de tijd worden de eieren van de sneeuwwit bruin en krijgen ze een schaduw van het moeras doordat de omliggende vegetatie in het water rot. Zo'n nest in een halfdronken staat in het water is een garantie voor de veiligheid van het leven van de kuikens. Eieren komen 3-4 weken uit, waarbij het vrouwtje probeert ze niet te verlaten. Als het wordt gedwongen om te vertrekken, worden de eieren eenvoudig gesloten op de top met gras en riet. Met een interval van meerdere dagen komen de kuikens een voor een uit. Bij de geboorte hebben ze al een klein pluisje, de kuikens verbergen zich onder de moederlijke vleugel. Vrijwel onmiddellijk zet het vrouwtje de jongen op hun rug en begint met ze in het water te duiken om ze te laten wennen aan de natuurlijke omgeving.

Nestjes worden na 2-3 maanden volgroeid, wanneer de moeder ze vrij laat zwemmen en ze beginnen te zorgen voor hun eigen voedsel. In het wild leeft Chomga ongeveer 10-15 jaar, in natuurreservaten is het veel meer - bijna 25 jaar.

Uiterlijk en kenmerken

Eigenlijk is chomga geen eend. Ze zijn van veraf alleen qua grootte en kleur vergelijkbaar. Nochtans, was de naam duck fuut stevig gevestigd in de mensen. De vogel verdiende een bijnaam niet toevallig. De specificiteit van de voeding door weekdieren en vis maakte het vlees zeer smakeloos, begiftigd met een scherpe en onaangename geur. Volgens de classificatie behoort de eend tot de watervogels van de familie Pogankov.

De vogel ziet er zo uit:

  1. Lichaamslengte 46-61 cm Gewicht ongeveer 700 g.
  2. Klein hoofd, dunne, lange nek.
  3. De rug is bedekt met donkerbruine veren.
  4. De vleugels zijn smal en kort.
  5. Buik, nek, hoofd wit.
  6. De snavel is recht, langwerpig, rood van kleur, met een gebogen punt.

Door kleine vleugels en slecht ontwikkelde spieren, die hen in beweging zetten, kan de vogel snel vliegen, maar zonder speciale manoeuvres. Hierdoor beweegt de eend recht in de lucht en zit hij alleen op het water. Wanneer contact met de grond kan leiden tot letsel.

Waarschuwing! Een opvallend item in de beschrijving van de hiel zijn de benen. Lange vingers met vouwen kunnen een draai van 90º uitvoeren, op en neer gaan op de beweging.

De eend zwemt goed en duikt goed. Indien nodig zakt het snel onder water tot een diepte van 6-7 m.
Door het paarseizoen, groeien langwerpige veren op het hoofd, vormen snorharen en "hoorns". Het is op dit moment dat de vogel probeert de foto te maken.

Levensstijl en verblijfplaatsen

De fuut leeft op het oostelijk halfrond van de aarde. In het zuiden leeft de eend permanent, in noordelijke gebieden migreert hij voor de winter. Voor nestelende herders kiest men voor staande watermassa's omringd door dichte begroeiing.

In centraal Rusland arriveert een eend in april en begint een paar te zoeken. De gereedheid voor reproductie wordt aangegeven door de hergroei op de kop van de vogels van de top en bakkebaarden.

Matrimonial-spellen op de grote scholen zijn erg interessant. Nadat ze elkaar hebben ontmoet, nemen het mannetje en het vrouwtje verschillende verleidelijke poses aan. Vogels open vleugels, sta in kolommen. Geen ritueel zonder 'liedjes'. Tijdens de periode van flirten maakt de eend hele luide geluiden.

Bepaal na het bepalen van het paar een nest. Plaats kiezen verborgen voor nieuwsgierige blikken dikke waterplanten. Elk paar heeft zijn eigen, angstvallig bewaakte gebied. Flirten gaat door. Vaak is er een "dansend" paar met takjes in hun bek.

Een chomg-nest drijft met een uitsparing voor eieren in het midden. Droog bouwmateriaal wordt gebruikt als bouwmateriaal. De breedte van de nesten bereikt een halve meter. Dezelfde grootte van het onderdeel is onder water. Leggende eend 3-4 eieren.

Na verloop van tijd beginnen delen van planten te rotten, wat gepaard gaat met warmte. Dit helpt de vogel om het nageslacht veilig omringd door water te broeden. De baby's die na 24 dagen verschenen zijn al in staat om te zwemmen en met de moeder naar het water te gaan. Je kunt vaak een eend zien zwemmen met een broed die op zijn rug zit.

Na het bereiken van de leeftijd van 2,5 maanden gaan paddenstoelen over op een onafhankelijke levensstijl. In oktober verzamelen de grote vlakten zich in kuddes en gaan ze voor de winter.

Vogels voeren en natuurlijke vijanden

Eendenfuut verblijft bijna altijd in het water. Dienovereenkomstig produceert het ook voedsel voor zichzelf. In de loop zijn insecten, kikkers, weekdieren, schaaldieren. Основным кормом считается рыба. До сих пор не установлена орнитологами причина одной из особенностей питания – утка регулярно заглатывает перья. В результате в желудке скапливается по несколько перьевых комков. Некоторые ученые утверждают, что таким образом чомга лучше переваривает пищу. Другие сходятся во мнении, что комки являются своеобразными ситечками для рыбьих костей.

Из естественных врагов отмечают болотного луня. Maar zelfs zo'n moederroofdier is niet gemakkelijk om een ​​kuifvogel te vangen. Als de kiekendief in zicht komt, duikt de eend samen met het brood onder water en zwemt ongeveer 20 meter van de oorspronkelijke locatie. Kinderen hielden stevig klauwen voor veren op de rug en maakten een manoeuvre met mijn moeder.

Een fuut eend is een zeer interessante vogel die ornithologen nooit ophouden te bewonderen, het opmerken van alle nieuwe en nieuwe functies.

Beschrijving chomgi

Homplegus, ter grootte van een kleine eend, heeft een rechte snavel, iets langwerpige vleugels en een vrij dunne nek. Mannetjes van deze vogels zijn in de regel groter dan vrouwtjes.

De lengte van de vleugel van de vrouwtjes is van 16,8 tot 19,9 cm, bij mannen is het 17,5 - 20,9 cm. Het volwassen vrouwtje weegt van 570 tot 1400 g, terwijl de man van 600 tot 1500 g is In de winter is het hoofd van een volwassen persoon top donkergrijs. In de achterkant van het hoofd zijn er twee lichte, bijna witte vlekken.

Fuut (Podiceps-cristatus).

De rug is donker van kleur, met een lichte rand van veren. De buik en borst zijn wit. In de paartijd wordt aan de kleuring een vies-oranje kraag rond de nek toegevoegd. Ook op het hoofd groeien zwarte veren, naar buiten vergelijkbaar met de kleine "oren".

Habitat geweldige paddenstoelen

Deze eend is overal in Europa te vinden, behalve in de meest noordelijke regio's. In Centraal-Azië woont Chomga ten zuiden van Tyumen en Omsk, tot aan Khanka Lake. Deze vogel is ook te vinden in Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Australië. Het leeft ook in het noorden en zuiden van Afrika. De vogels die in niet-vrieskuipen leven zijn sedentair en vliegen niet.

De paargames van grote paddenstoelen vinden plaats in het water, ze zijn heel ongebruikelijk en hebben hun eigen strikte ritueel.

Waar vijvers bevriezen, maakt de Chomga seizoensmigraties naar het zuiden in een gebied met een warmer klimaat. Paddestoelen nestelen in de regel op stuwmeren met stilstaand water of extreem langzame stroming. Een andere voorwaarde is dichte vegetatie langs de oevers van dergelijke waterlichamen.

Chomgi-levensstijl

Deze eend heeft zeer korte poten, wat beweging op het land buitengewoon moeilijk maakt. Op het eerste gezicht ziet chomga er erg ongemakkelijk uit en voelt zich onzeker. Het is iets heel anders als het gaat om reservoirs. In water voelt chomga geweldig aan. Ze duikt goed en zwemt. Deze eend kan voldoende lange afstanden onder water overwinnen. Bij het duiken chomga alleen met hun voeten hanteren. De vleugels terwijl ze zich tegen het lichaam drukte, wat bijdraagt ​​aan een betere hydrodynamica. Vertrekkend van gevaar duikt de vogel vaak in de diepte.

Dankzij het ingestelde gewicht duiken de scombs gemakkelijk onder water.

In het dagelijks leven blijft chomga zelden op de vlucht. Langeafstandsvluchten worden alleen gemaakt voor overwintering.

De vijanden van deze vogel tijdens het broedseizoen zijn roofvogels zoals de bruine kiekendief en de kraai. Ze ruïneren nesten en voeden zich met eieren van chomg. Voor kuikens zijn grote roofvissen bijzonder gevaarlijk.

Het dieet van grote futen

Zoals hierboven al vermeld, is water de handigste omgeving voor het leven van deze eend. En de voedingsindustrie is geen uitzondering. Meestal produceert het pulpvoeder het op water. Het belangrijkste product van het dieet van deze eend is kleine en middelgrote vis. Naast vis voedt het zich ook met kikkers, schaaldieren, waterinsecten en waterplanten.

Voor voedsel kan chomgi duiken tot een diepte van 7 meter.

De belangrijkste manier om voedsel te krijgen, is duiken. Onder water zijn ze gemiddeld 17 seconden, ze duiken op een diepte van 1 tot 4 meter, maar er zijn gevallen geweest waarin scombs verstrikt waren in visnetten op een diepte van 30 meter. In de winter, op zoek naar voedsel, moeten ze dieper duiken dan gedurende de rest van het jaar.

Samen met voedsel slikken ze vaak hun eigen veren. Deze veren zetten ze vervolgens samen met de botten van de vis in de vorm van kleine brokken, de zogenaamde pogades.

Bekijk de video: Fototip Tino: Snelle Sluitertijden (Mei 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org