Vogelstand

Waxwing - een vogel met een plukje op zijn hoofd

Pin
Send
Share
Send
Send


Waxwing (Bombuse) is een vogel die behoort tot de monotypische familie van waxwing (Bombillidae), die drie soorten omvat. Enige tijd geleden behoorden de bruinachtige tot de onderfamilie Silk waxwings, maar nu zijn ze vertegenwoordigers van een aparte Ptiloganatidae familie.

Inhoud van het artikel:

Waxwing Beschrijving

Waxwings - vogels zijn klein van formaat, maar hebben een vrij heldere en opvallende kleur. Tot op heden zijn negen soorten bekend en beschreven, die een paar families vormen: zijdeachtige waxwings en waxwings. Eerder waren alle negen soorten vertegenwoordigers van dezelfde familie. Alle vogels van de Mus-achtige orde en de Familie van de Sviristelle hebben een zeer karakteristieke en aantrekkelijke uitstraling, maar seksueel dimorfisme bij dergelijke vogels is niet duidelijk uitgesproken.

Het zingen van de waxwing lijkt op de murmurerende iriserende trilling van "sweri-ri-ri-ri" of "sviriri-sviriri", die erg lijkt op het geluid van de fluit, die zo'n ongebruikelijke naam van de soort veroorzaakte. De vlucht van vertegenwoordigers van de monotypische familie van hete was is consequent eenvoudig en tamelijk snel.

verschijning

De lichaamslengte van een volwassen persoon is niet meer dan 18-23 cm, met een gemiddeld gewicht van 55-68 gram. Bij waxwings is er een goed gemerkt plukje op het hoofd. De kleur is roze-grijs, met vleugels van zwarte kleur, in aanwezigheid van gele en witte strepen. Het staartgedeelte, het keelgebied en de strook die door de ogen gaan, hebben een zwarte kleuring. De uiteinden van de veren van de secundaire vleugel hebben het uiterlijk van kleine felrode platen die alleen bij nader onderzoek duidelijk te onderscheiden zijn. Aan de rand van de staart bevindt zich een zeer opvallende gele streep en op de vleugel bevindt zich een smalle strook van witte kleur.

Verschillende typen hebben een extern verschil. De Amoer, of de Japanse pestvogel (Bombils jaronis) is een kleine grasmus, met een lichaam van ongeveer 15-16 cm lang, met rode uiteinden van de stuurveren en rode vleugels. De Amerikaanse, of ceder waxwing (Bombilla cedrórum) heeft een minder heldere en opvallende kleuring, en de gewone waxwing (Bombillа gаrrulus) onderscheidt zich door een zacht zijdeachtig, meestal bruin verenkleed met zwarte en gele aftekeningen.

Dit is interessant! De jongen vóór de eerste rui in de herfst zijn bruingrijze, met een bruin-witachtige buik, en voor de uitrusting van het kuiken wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een kastanjestaart en een ontwikkelde gele kleur op de staart en de vleugels.

De snavel van de vogel is relatief kort en relatief breed, lijkt op de snavel van een vliegenvanger, met een rechte onderkaak en een licht gebogen top boven de snavel. De poten van de vogel zijn sterk, met gebogen klauwen, die goed zijn aangepast om de takken te omarmen, maar niet voor snelle beweging. Het staartdeel is kort. Er zijn identieke staartveren. Vleugels van vogels zijn vrij lang, met een top gevormd door een derde veer en een rudimentaire eerste veer.

Karakter en manier van leven

Waxwing is in de meeste gevallen een zeer sedentaire vogel, maar tijdens de periode van actieve voortplanting houden vertegenwoordigers van de soort liever grote koppels vast, die intensief ronddwalen op zoek naar een rijk dieet. Dergelijke vogels hebben tijdens het jaar slechts één volledige vervelling, die bij volwassenen wordt gehouden in oktober en november. Jonge vogels verschillen in gedeeltelijke rui, dus beginnen ze hun kuikenoutfit te veranderen voor het eerste winterkleed ongeveer in het laatste decennium van de zomer.

De specimens van september van de vertegenwoordigers van de monotypische familie van kerkwormen vergen reeds op dit moment een kenmerkende donkere vlek in het keelgebied. Met het begin van de eerste herfstperiode werpt de vogel een extreem klein verenkleed uit en de stuur- en vluchtveren blijven ongewijzigd tot de herfst van het volgende jaar.

Hoe lang leeft de waxwing nog?

Waxwing is een van de naaste verwanten van gewone mussen en de gemiddelde levensverwachting van zo'n vogel in zijn natuurlijke habitat is ongeveer twaalf jaar. Waxwings worden vaak in gevangenschap gehouden, maar zulke vogels zijn zelden met de hand gemaakt.. Met strikte naleving van de regels van zorg en onderhoud, kan het leven van zo'n zingend huisdier ongeveer vijftien jaar duren.

Habitat

Amur, of Japanse waxwing is een inwoner van Noordoost-Azië. In ons land komen dergelijke vogels veel voor in het Amur-gebied en in het noordelijke deel van Primorye. Voor overwintering verhuist de Japanse waxwing naar Japan en Korea, evenals naar het noordoostelijke deel van China. De Amerikaanse of cederwormvogel leeft in de open bosgebieden van Canada en het noordelijke deel van de Verenigde Staten van Amerika.

Het overwinteringsgebied van dergelijke vogels is vrij uitgebreid en strekt zich uit tot het meest zuidelijke deel van Midden-Amerika, en waxwings vliegen naar de zuidelijke regio's van Oekraïne, op het grondgebied van de Krim, de Noord-Kaukasus en Transkaukasië. Vaak te vinden in de delta van de Wolga en de monding van de Oeral, op het grondgebied van Turkmenistan en Oezbekistan, Tadzjikistan en Kazachstan en Kirgizië.

Dit is interessant! De biotoop bestaat voornamelijk uit naald- en berkengebieden van de bos-toendra of taiga, bestaande uit dennen en sparren, berken, maar in het oostelijke deel van Siberië worden de waxwings genoteerd in de broedperiode van het lariksbos.

De gewone waxwing was wijd verspreid in de taiga boszone van het noordelijk halfrond. Vogels van deze familie leven op het grondgebied van schaarse coniferen en gemengde bosgebieden, in bergen die begroeid zijn met vegetatie, en ook op open plekken. De migratie van vogels naar het zuiden wordt overal uitgevoerd, niet eerder dan het begin van waarneembaar koud weer of sneeuwval.

Vrijwel overal verlaten wasvliegjes hun geboorteland niet eerder dan halverwege de allereerste herfstmaand. Met name grote vogels komen voor in de periode van de herfst tot de eerste helft van de winter. De beweging van de lente naar het noorden wordt in de regel bereikt door kleine koppels.

Dieet van wasvleugels

Amoer of Japanse waswormen voeden zich hoofdzakelijk met plantaardig voedsel zoals fruit en bessen. In het voorjaar gebruiken zulke kleine vogels plantknoppen voor voedsel en met het begin van de zomer wordt het basisrantsoen van vogelvoeding aangevuld met allerlei schadelijke insecten. Meestal houden vogels zich in grote kuddes, vangen ze vaak insecten tijdens de vlucht en voeden ze zich met larven en jonge plantscheuten.

Vanaf zomer bessengewassen geven vogels de voorkeur aan Kalina, bosbessensap en maretak. De vogels voeden zich ook met meidoorn, Siberische appel, jeneverbes, dogrose en duindoorn. In het koude seizoen in de winter worden vogelvlokken vrij vaak gevonden in nederzettingen op het grondgebied van de middelste zone van ons land, waar ze zich voornamelijk voeden met lijsterbessen.

Voortplanting en nakomelingen

Het meest voorkomend in grote gebieden en in verschillende biotopen is een pestvogelnest in licht bos, in volwassen bomen.. Vogels bereiken seksuele rijpheid op de leeftijd van één. Het seizoen van intensief broeden gaat door van mei tot juli. Op de top van de bomen wordt een nest met een komvormige vorm opgericht door volwassen vogels. Om een ​​robuust bevederd nest te verkrijgen, worden gras, haar, mos en takken van naaldbomen gebruikt. Het dienblad in het nest is bekleed met een zachte en zachte korstmos met schors, en soms zijn cedernaalden in de bak aanwezig. Meestal wordt voor het nesten gebruik gemaakt van het bosrandgebied, dicht bij waterlichamen en andere nestelende paren.

Elk jaar zoekt de wasworm naar een nieuwe partner. Het reuen van het mannetje voor het vrouwtje bestaat ook uit het voeden van zijn partner met bessen. Het vrouwtje ligt tussen vier en zes eieren met een blauwgrijze kleuring met zwartachtig-paarse vlekjes. Het leggen van de eieren wordt voor een paar weken exclusief door het vrouwtje geïncubeerd. Op dit moment neemt het mannetje alle zorg voor het voer, wat kan worden weergegeven door insecten en vruchten van bessen. De nakomelingen die in de wereld zijn verschenen, worden in ongeveer twee of drie weken volledig onafhankelijk.

Dit is interessant! Augustus is de tijd voor de wijdverbreide massa-opheffing van alle kuikens die dit jaar op de vleugel worden geboren en de daaropvolgende vorming van een winterkudde.

Amoer of Japanse waswormen nestelen in Lariks en Ceder boszones, en de paartijd duurt in de late winter. Voor het leggen van eieren door een vrouw van dit type wordt een klein nest gebouwd, dat zich in de regel op vrij dunne uitwendige takken van hoge bomen bevindt. Het zelf gemaakte vrouwelijke nest vult zich met plantaardige vezels. Eén zo'n koppeling bevat twee tot zeven eieren met een grijsblauwe kleur. Het incubatieproces duurt gemiddeld een week en de hele broedperiode kan ongeveer 16-24 dagen duren. Beide duiven voeden de kuikens die zijn geboren.

Natuurlijke vijanden

Grasmussen pestvogel vandaag zijn de bron van de voorkeur voedsel voor heel veel wilde dieren en roofvogels, zodat deze vogels een belangrijke rol spelen in de natuurlijke voedselketen. De belangrijkste vijanden van de wasworm zijn marters, wezels en haviken, eksters en kraaien, evenals uilen.

Dit is interessant! Een aanzienlijk deel van de soort heeft geen beschermende kleuring, daarom worden felgekleurde volwassen vogels vaak prooi voor roofdieren en worden eieren actief gegeten door leden van de wezelfamilie en eekhoorns.

Kleine vogels die behoren tot de drie soorten van de monotypische familie van waxwings vernietigen actief een verscheidenheid aan schadelijke insecten en voorkomen effectief een sterke toename van hun populatie. Waswings behoren onder andere tot de natuurlijke distributeurs van zaden van vele culturen en dragen bij tot de intensieve verspreiding van sommige planten.

Bevolking en soort status

Sommige welbekende soorten waxwings worden op dit moment nog nauwelijks begrepen, maar volgens de IUCN is de algemene populatie van dergelijke vogels vrij talrijk, dus de aandoening kan wetenschappers niet bezighouden. Echter, tot op heden is de Amoer waxwing vermeld op de pagina's van het Rode Boek.

De afname van het totale aantal vertegenwoordigers van deze soort werd bevorderd door het ongecontroleerd vangen van individuen die naar de winter in China vliegen, waar dergelijke vogels worden gebruikt om verschillende gerechten te bereiden of worden gehouden als decoratieve gevederde huisdieren.

Beschrijving van waxwings

De Waxwinger in de mensen wordt beschouwd als "de schoonheid van de vogel", die niet kan zingen, maar alleen getjilp en fluit, met kenmerkende trillingen - "sviririri ...". Pakken waxwings, goedgeklede gekuifde vogels, trekken altijd de aandacht van mensen in steden en op het platteland. Deze vogels met korte poten zijn iets kleiner dan de spreeuw. Hun toppen zijn versierd met grote roze plukjes. Het kleine lijfje (ongeveer 15-18 cm lang) is bedekt met een roze-grijs verenkleed. Het is bruingrijs met rood verenkleed, het ziet er op een afstand roze-grijs uit. Op de zwarte vleugels zijn duidelijk zichtbare strepen van gele en witte kleur. De staart, keel en strip bij de ogen zijn zwart. De staart is afgezet met een gele streep, vleugels zijn versierd met een smalle witte streep. Dichtbij kunt u de rode uiteinden van de veren zien.

De zomerhabitat en het nagen van waxwings zijn de gehele Taiga-zone van Rusland, inclusief de bostoendra. Dit zijn naaldbossen, gemengde bossen en open plekken in het noordelijke deel van het land. De meeste waxwings worden gevonden op plaatsen waar sparren, berken en dennen groeien. Een speciaal ondersoorten-nest in het Altai-gebergte. Tegen juni keren de waxwings terug naar hun broedplaatsen. Ze bouwen hun nesten op verschillende boomhoogten. Het nest is gemaakt van het bouwmateriaal, dat er altijd is. Dit zijn droge takjes, grasstelen, mos en korstmos. De gehele structuur (met een diameter van meer dan 20 cm en een hoogte van ongeveer 10 cm) is binnenin bekleed met zachte veren en naar beneden. In koppeling zijn er van drie tot zeven asjer-blauwe of grijs-violette eieren met grijze vlekken en zwarte vlekken. Vaker leggen met drie - vijf eieren. Na twee weken verschijnen er kuikens. De trekkende trekvogels weten kuikens uit te broeden voordat ze met het begin van koud weer naar warmere plaatsen dichter bij het zuiden vliegen.

Waxwings kunnen vliegen naar de Kaukasus, de Krim en Centraal-Azië. Onderweg (twee keer per jaar) in de herfst en in de vroege lente arriveren grote groepen in de middelste baan. Ze verschijnen in de regio Moskou meestal in de eerste helft van de winter, soms tot Kerstmis. Ornithologen hebben meer mogelijkheden om deze vogels te bestuderen tijdens de "migraties". In het dunbevolkte en ontoegankelijke noordelijke gebied leiden wasvleugels tot een gesloten, zittende levensstijl.

Waxwings op een boom

Het voeden van waxwings

In hun thuisland voeden waswormen zich met bessen, kleine vruchten, knoppen, jonge scheuten en insecten. Vogels haalden de hand om muggen, libellen, vlinders en muggen tijdens de vlucht te vangen en de larven te vinden. In het najaar moeten de waxvleugels wegvliegen van deze plaatsen, niet zozeer van de kou als van de honger. Ze worden gedreven door de behoefte om zulke plaatsen te vinden waar veel voedsel is. Tijdens het reizen worden waxwings meestal 'vegetariërs'. Als er veel bessen zijn, stoppen de vogels een tijdje en eten ze veel. Ze houden van bessen van lijsterbes, jeneverbes, viburnum, wilde roos, berberis en andere bomen en struiken.

Waxwings hebben een uitstekende eetlust. Vraatzuchtige oorlogszuchtigers eten veel en snel. Ze slikken hele bessen. In zo'n hoeveelheid dat hun magen geen tijd hebben om voedsel te verteren. Grappig, maar over de komst van deze vogels kan worden gevonden door hun uitwerpselen. Oranje-rode vlekken van half verteerde bessen met resten van de schil en zaden bevlekken de treden, blinde gebieden en gebieden voor de huizen. Zaden "uit de wasvleugels" ontkiemen op de meest willekeurige plaatsen. Deze vogels komen soms langs trog en pikken vrijwillig zaden en gedroogde bessen.

Na een paar vraatzuchtige weken vliegen de packs weg en dwalen van de ene plaats naar de andere. Vliegafstand is afhankelijk van de hoeveelheid voedsel op nieuwe plaatsen. Aan het einde van de winter, in het vroege voorjaar, verschijnen waxwings in de regio Moskou en voeden zich met de overgebleven bessen en gezwollen knoppen van esp- en populierbomen.

Waxwings op draden

Dronken waswormen

Waxwings zijn soms dronken. Vreemd gedrag van bedwelmde vogels is al lang bekend. Niet alleen in ons land, maar ook in andere staten, bijvoorbeeld in Scandinavische landen. Dergelijke situaties deden zich ook voor in Amerika, maar vogels aten daar andere vruchten. Dronken waxwings komen niet alleen in de herfst, maar ook in de lente voor. Soms wordt bedwelming veroorzaakt door het sap van de bomen. Bijvoorbeeld esdoornsap. Zijn druppeltjes stromen door de romp en takken naar beneden met enige schade aan de schors. Waxwings worden vaak dronken in een warme en vochtige herfst, wanneer tegen de tijd dat ze aankomen op de struiken en bomen veel bessen achterlaten, vooral bergas. In dergelijke klimatologische omstandigheden begint het sap in de bessen te gisten. Vraatzuchtige oorlogszuchtigen slikken alles, zelfs gefermenteerde bessen, ze in hele kudden aan.

Amerikaanse ornithologen bestudeerden het gedrag van "dronken" waxwings en veranderingen in hun lichaam. Het bleek dat vogels hun eigen "risicogroep" hebben. Deze wasvraat. Wanneer een groot aantal bessen gegeten fermentatie begint in de aviaire slokdarm. De lever heeft geen tijd om met de lading om te gaan. Alcohol verandert het gedrag van vogels. Een zwerm dronken wasvleugels is helemaal niet grappig. Vogels stoppen met navigeren in de ruimte. Ze kunnen niet in een rechte lijn vliegen, tegen obstakels botsen, vallen, gewond raken en zelfs sterven. En aangezien de obstakels vaak ramen, muren van huizen en de mensen zelf zijn, begint de bevolking in paniek te raken. Er verschijnt informatie over agressieve dronken waswormen die ernaar streven mensen aan te vallen en steden te terroriseren.

leefgebied

De pestvogel geeft de voorkeur aan de taiga-zone van Rusland. Dit is de plaats van zijn zomerhabitat en nesting. Je kunt haar ontmoeten in de bostoendra. Ze geeft de voorkeur aan gemengde bossen, stekken en hvoyniki, gelegen in de noordelijke zone van het land. Vogels, dennen en sparren worden het vaakst gekozen voor habitats door vogels.

Waxwings - trekvogels. Met het begin van koud weer, bewegen ze dichter naar het zuiden, waar de plaatsen warmer zijn. Sommige kuddes vliegen naar de Krim, Centraal-Azië en de Kaukasus. De meeste voorkeur gaat echter uit naar de middelste rijstrook. De pestvogel verschijnt in de eerste helft van de winter en soms met Kerstmis in de regio Moskou.

Tijdens de omzwervingen hebben ornithologen een geweldige kans om deze vogels te bestuderen. Inderdaad, in de afgelegen en dunbevolkte noordelijke zone leiden wasvleugels een sedentaire en geheimzinnige manier van leven.

Thuis eet de pestvogel van de vogel kleine vruchten en bessen, jonge scheuten en knoppen. Dwergpapegaaien en insecten. Ze krijgen de hand om muggen en muggen, vlinders en libellen te vliegen. Waxwormen voeden zich ook met larven.

Met het begin van de herfst verlaten de vogels hun bewoonbare plaatsen. Van daaruit rijden is niet zo koud als honger. Ze vliegen weg op zoek naar plaatsen waar ze voedsel kunnen vinden. В период своих перелетов свиристели становятся вегетарианцами. Они делают остановку в тех местах, где много ягод. За время отдыха птицы стараются наесться вдоволь. Нравится им рябина и можжевельник, калина и барбарис. Могут они съесть ягоды и с других кустарников и деревьев.

Свиристель – птица с отменным аппетитом. Прожорливые пернатые едят быстро и помногу. Ягоды они заглатывают целиком. При этом пищу употребляют в таком количестве, что их желудки не в состоянии успеть ее переварить. Een interessant feit is dat het verschijnen van waxwings wordt aangegeven door hun uitwerpselen. De vogels laten roodoranje vlekken achter die bestaan ​​uit halfverteerde bessen met stukjes schil. Dergelijk afval vlekken op het terrein en stappen voor de huizen. Zaden die waxwings achterlaten groeien soms op verschillende plaatsen. Bezoek deze vogels en door de mens gemaakte feeders. Ze pikken gedroogde bessen en zaden gemakkelijk op.

Nadat het pack enkele weken op één plaats heeft doorgebracht, vliegt het naar een ander. De keuze voor een nieuwe habitat hangt af van de hoeveelheid voedsel. Waxwings verschijnen weer in de buitenwijken in de late winter of het vroege voorjaar. Hier voeden ze zich met de overgebleven bessen, evenals met de al zwellende knoppen van populieren en espen.

Vreemd gedrag

De pestvogel is soms "dronken". Zo'n vreemd gedrag van vogels is al heel lang bekend. Dit fenomeen werd niet alleen waargenomen in Rusland. Dergelijke situaties deden zich voor in Amerika en in de Scandinavische landen.

"Dronken" waxwings kan worden waargenomen, niet alleen in het najaar, maar ook in het voorjaar. Soms veroorzaakt "intoxicatie" het sap van bomen. In het voorjaar stromen de druppeltjes ervan door de stam met de minste schade aan de schors. Maar vaker worden de waxwings in de herfst "dronken" als het weer warm en vochtig is. Het sap in de bessen, dat op de struiken achterbleef voor de komst van vogels, begint te vergisten in dergelijke omstandigheden. Vraatzuchtige vogels eten alles. Ze slikken en fermenteerden bessen.

Het gedrag van "dronken" waxwings en veranderingen in hun lichaam werd bestudeerd door Amerikaanse ornithologen. Het bleek dat in het geval van het eten van een groot aantal bessen, hun gisting begint in de slokdarm. Tegelijkertijd kan de lever de verhoogde belasting niet aan. Alcohol gevangen in het lichaam van de vogel verandert het gedrag van vogels. Een zwerm dronken wasvleugels is geen grappig gezicht. Vogels navigeren niet in de ruimte. Ze kunnen niet in een rechte lijn vliegen, tegen verschillende obstakels botsen, vallen, gewond raken en soms doodgaan.

Waxwing Habitats, Migratory Bird of Not

Waxwings zijn frequente bezoekers van steden en dorpen in de winter, maar ze zijn geheim, dus veel van hun gedrag is niet volledig begrepen, inclusief seizoensbewegingen.

Het zou juister zijn om ze voorwaardelijk nomadisch te noemen, want als ze voor de winter naar andere gebieden vliegen, dan zijn het korte afstanden. De wens om in deze vogels naar het zuiden te vliegen, komt mogelijk niet voor als er een zachte winter en veel voedsel in een bekend gebied is.

Het woongebied is Noord-Amerika, het noorden van Europa en Azië, naald- en gemengde bossen. In het najaar, in kuddes, worden wasvliegjes naar het zuiden verplaatst, ze zijn te vinden op dit moment en in de winter te vinden in centraal Rusland, in Frankrijk, Polen en Italië.

Sommige kuddes vliegen naar de Krim en Turkije. Waxwormen, woonachtig in Amerika, wonen in de zomer in het zuidwesten van het continent, vliegen in de winter naar Mexico.

Uiterlijk Beschrijving

Pestvleugelige - een kleine vogel, een lichaam van ongeveer 20 cm lang, gewicht 60 g Pen kleur - grijs met een roze tint, deze schaduw is helderder op het hoofd. Op de achterkant van het hoofd is een pittig toefje, vleugels aan de uiteinden met zwarte en witte vlekken, koolzwarte plek onder de snavel. Vrouwtjes en mannetjes van Euraziatische wasvijvers hebben dezelfde kleur.

De zijdezachte (Amerikaanse) waxwing-reu is zwart met een blauwe tint, maar de teef is grijs en onopvallend. Ze hebben een lange, scherpe staart en rode ogen. Ornithologen hebben de neiging om te geloven dat zwarte ingewanden moeten worden beschouwd als een afzonderlijke soort.

Nesten en fokken

Strictly monogame waxwings kan niet worden genoemd. Ze springen per twee in de lente en kiezen de partner van vorig jaar, maar niet altijd.

Het nest is gebouwd op een conifeer niet erg hoog vanaf de grond. Droog gras, twijgen, naalden - hieruit een nest bouwen, de bodem is bekleed met stukjes wol en mos.

Het vrouwtje legt tot 5 kleine blauwige eieren, verlaat het nest niet tijdens de incubatie, het mannetje draagt ​​het voedsel. Na een paar weken, wanneer de kuikens uitkomen, vliegen beide ouders naar voedsel voor zichzelf en peuters. Na nog eens 15 dagen worden de kuikens onafhankelijk.

Power Features waxwings

Eet zowel kleine insecten als bessen, fruit. Voedselwervelingen waxwings variëren afhankelijk van de leeftijd en tijd van het jaar. Nestvogels worden gevoed door insecten en vangen ze meteen op.

Voedsel is vlinders, libellen, muggen, muggen. Van plantaardig voedsel in de zomer, kan waxwings moerbeiboom en maretak vinden. Dichter bij de herfst prikken de waxwings graag met appels, wild of die niet in de tuinen worden verzameld.

Met het begin van koude, wanneer de waxwings al vliegen voor de winter, schakelen ze over op bessen: ze eten Kalina, lijsterbes, lingonbessen en veenbessen, jeneverbes. Als een door een vogel uitgekozen bes op de grond is gevallen, zal de pestvleugel nooit naar beneden vliegen voor haar.

De grond onder een boom of struik bedekt met bessen is een teken dat de waspruiken daar aan het feesten waren.

Een slecht voorteken wordt beschouwd als de waxwing hysterisch door een raam of deur slaat, soms sterft. De verklaring hiervoor is eenvoudig: ze pikken en fermenteren bessen, waarvan ze hun oriëntatie verliezen.

Deze gewetenloze vogels zijn uitstekende zaadverdelers. Pik bessen gretig en veel, zonder de zaden te beschadigen, hun maag neemt niet zoveel voedsel op. Terwijl ze naar nieuwe plaatsen vliegen op zoek naar voedsel, verspreiden waxwings de zaden over lange afstanden.

Zingende waxwings, haar vijanden in het wild, domesticatie

De geluiden die de pestvogel publiceert, zijn heel anders: melodieus tinkelen als een bel, fluiten en fluiten, een schreeuw in hoge tonen.

De oorsprong van de naam van de vogel - van de oude Russische "puffy" (fluit luid). Een andere versie - van het woord "pijp", zingen ze vaak als dit instrument.

Hun belangrijkste vijanden zijn roofvogels: uilen, haviken, raven. Eekhoorns en marters zijn besmet met waxwings, ze vernietigen nesten en eten eieren en kuikens.

Het is gemakkelijk om de waxwing in een kooi te houden, maar als je het alleen regelt, zal het sedentair worden en bijna niet zingen. De beste omstandigheden voor hen in gevangenschap - een grote volière met een paar vogels.
Bekijk de video over wat ze zijn, deze waxwings.

Kuifstam

Op onze planeet zijn er veel vogels, inclusief kuif. Afhankelijk van de klimaatzones en weersomstandigheden in verschillende delen van de aarde, kiezen deze vogels een comfortabele omgeving voor zichzelf. Ze onderscheiden zich door levensstijl, voeding, persoonlijkheidskenmerken, gedrag en lichaamslengte. Voorwaardelijk combineert al deze vogels amusante plukjes, geschilderd op het hoofd.

Kuifduiven omvatten:

  • waxwing,
  • gemeenschappelijke leeuwerik,
  • Remeza havermout,
  • hop,
  • stekelige specht met gaten
  • pauw,
  • Goatsin,
  • Fuut,
  • kaketoe
  • Noordelijke kardinaal,
  • secretaris vogel
  • Jay en anderen.

Veel van deze gekuifde vogels worden in overvloed gevonden in de open ruimtes van ons vaderland. Anderen zijn van exotische afkomst en leven in hete tropen.

Wintervogel pestvogels

Waxwings zijn kleine maar zeer spectaculaire vogels die leven in Russische bossen. Het gewicht van een volwassen persoon is maximaal 70 gram en de lichaamslengte is maximaal 18 cm. Felrode vlekken contrasteren met de achtergrond van het grijsbruine verenkleed van het lichaam. De vleugels en staart van de vogels zijn zwart met helder gele en witte vlekken.

Pestvogels komen voor in de buitenwijken, Siberië, de Krim, maar ook in de Kaukasus en Centraal-Azië. Ze is niet bang voor de kou, dus voelt ze zich comfortabel, zelfs in de noordelijke regio's van het land, de taiga en de bostoendra.

De vogel eet de vruchten van lijsterbes, wilde roos, boomsap, waaruit hij soms dronken wordt. Dit gebeurt als ze gefermenteerde bessen of nectar eet. Het daaropvolgende onvoldoende gedrag van de waxwing in deze toestand bedreigt de manifestatie van agressiviteit, schade aan andere vogels en het risico om in de handen te vallen van lokale roofdieren: marters, eekhoorns, uilen en haviken.

Veld chibis

Nog een kuif die in Rusland woont, en ook Perzië, India, China. Het heeft een heldere, kleurrijke bevedering en verschilt van andere veldvogels met een relatief groot formaat. Een volwassen vogel weegt 110 tot 330 gram en de lichaamslengte is maximaal 30 cm. Zwart en witte veren van een chibis schitteren heel mooi in de zon en hebben een metaalachtige glans.

Als een habitat, kiest de dennenboom open gebieden: weiden, steppen, velden waar aardappelen groeien, en schaarse bossen. Het is belangrijk dat het terrein wordt gekenmerkt door een hoge luchtvochtigheid en er is een reservoir in de buurt.

Als een voedsel, deze vogel met een toefje kiest insecten en kleine ongewervelde dieren.

Chibis maken één paar voor het leven, bouwen hun nesten op het oppervlak van de aarde. Eén koppeling bevat niet meer dan vier eieren tegelijk.

Kuifleeuwerik

Deze vogel met een plukje onderscheidt zich door zijn bescheiden formaat: het gewicht is maximaal 45 gram en de lengte van het kalf is niet groter dan 19 cm .De leeuwerik wordt gekenmerkt door een grijsbruine kleur. Buitenhuiselijkheid draagt ​​bij aan een goede maskering in droog gras, bladeren en takken en op de grond. Tuft op het hoofd van de leeuwerik is klein.

De favoriete habitats van de leeuweriken zijn bermen, zandputten, zeldzame bossen en spoordijken. De kleine vogel voedt zich met insecten en granen. Daarom trekken kuddes leeuweriken tijdens de herfst naar warme landen: Korea, Afrika, Kenia, Arabië, in het zuidwesten van Europa.

Na het paren verschijnen er tot vijf eieren van lichtgele of beige kleur in het nest van leeuweriken. Het vrouwtje incubeert het nageslacht gedurende twee weken. 10 dagen na de geboorte zijn de kuikens klaar voor een zelfstandig volwassen leven.

Havermout Remez

Deze vogel met een plukje op zijn kop is vrij klein. Ze weegt slechts 20 gram, en de lengte van haar kuit is 15 cm. Uiterlijk lijkt het erg op een gewone mus. Het onderscheidt zich van zijn congener door verenkleed, geschilderd in grijs-beige tonen met witte en rode strepen. Het mannetjesbosje is iets groter dan de vrouwtjes. Havermouthabitat is een moerasgebied, waar zich een drinkwaterlichaam bevindt, evenals open plekken waar struiken groeien.

Remez havermout voedt zich voornamelijk met insecten en granen. Toen ze verdwenen, vertrokken deze vogels naar de winter in Oost-Azië.

Havermout bouwt zijn nesten direct op de grond. Gebruik voor het maskeren van vogels inkepingen of struiken.

Bos- en watervogels gekuifd

Gemeenschappelijke vogels die in bossen en moerassige gebieden wonen, zijn de specht met scherpe krengen, Vlaamse gaai, hop, geiten en chomga.

De specht, zoals het bekend staat, is een bosgezondheidsofficier. De specifieke structuur van het hoofd en een soort lange snavel zijn gemaakt om parasieten eenvoudig en effectief te onttrekken onder de schors van een boom. Wat het uiterlijk betreft, ziet de vogel er heel kleurrijk en helder uit. Een lang plukje is het kenmerk van de gevederde.

Een kleine gaai is ook de eigenaar van een plukje onder de kleur beige-bruin of blauw-zwart verenkleed. Er zijn zwart en zwart en wit hoofddeksel. De bewoner van loof- en handwerkbossen eet graag insecten, hagedissen, kleine knaagdieren, kikkers. Een sterke, aan het uiteinde gebogen bek helpt om voedsel bij de vogel te krijgen.

Hop - een andere heldere vertegenwoordiger van de wereld van de bosvogels. Zijn top is zeer helder weergegeven, evenals andere tekens van dit vogelras. Het verenkleed van de vogel op de rug, borst en buik beige. Contrasterende witte en zwarte strepen in het gebied van de vleugels en de staart zien er erg indrukwekkend uit.

Crested Chomga en Goatsin geven de voorkeur aan reservoirs en moerassen als habitats. Goatzin is een tropische, warmteminnende vogel. Wat chomgi betreft, ze woont op het grondgebied van de Oude Wereld.

Exotisch met getuft

De gevederde inwoners van verre, warme landen hebben de neiging er elegant en helder uit te zien. De top, samen met de bonte verenkleed, is een van de karakteristieke kleuren van deze vogels.

Het aantal overzeese vogels, dat de natuur zelf heeft "gekroond", omvat:

  • kaketoe, met een enorme pluk die lijkt op een mohawk,
  • de secretarisvogel (Boogschutter-serpentarius), die een sierlijke gestalte, lange poten, bosje, vleugels en staart heeft,
  • pauw, inclusief de zeldzame witte variëteit,
  • noordelijke kardinaal met heldere rode veren.

Deze lijst zou onvolledig zijn zonder de meest exquise tropische vogels. We hebben het over de mythische paradijsvogels. Deze categorie omvat 45 variëteiten. De meesten van hen wonen in Nieuw-Guinea. Van deze exotische variëteit wordt een zespuntige paradijsvogel onderscheiden. Op haar hoofd zijn zes heldere veren die op een kroon lijken. Hun grootte is onevenredig groot in vergelijking met de lengte van het lichaam, dat er heel ongewoon uitziet.

Als je iets nuttigs hebt geleerd uit dit artikel, laat je daar opmerkingen achter en deel je met vrienden op sociale netwerken.

Bekijk de video: Waxwing - Pestvogel (Augustus 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org