Vogelstand

Slik: wat eet een zwaluw en waar leeft het

Pin
Send
Share
Send
Send


We zijn allemaal blij deze vogel buiten ons raam te vinden, want als de zwaluwen arriveren, komt de lente. Dit zijn trekvogels met lange puntige vleugels en gestroomlijnde lichamen. Door deze lichaamsvorm is hun vlucht erg snel. Ze worden vaak gezien boven de velden, tuinen, meren, waar insecten overvloedig zijn. Ze worden herkend door de gevorkte staart. Er is een legende die zegt dat deze vogel mensen hielp om het vuur van de goden te stelen, een boze god gooide brandende kolen erin, die, in het midden van zijn staart geraakt, het verbrandde.

Slikken: beschrijving

De zwaluwen hebben een metallic blauwzwarte kleur, de borst en buik zijn lichtgrijs, met roodharige op het voorhoofd van de jongen en bij volwassenen zijn de borst en het voorhoofd wit. Ze hebben een lange gevorkte staart met een aantal witte vlekken op individuele veren. De vleugels van de zwaluw zijn puntig, hebben externe stuurveren (wimpels), bij mannetjes zijn ze iets korter dan die van het vrouwtje.

De grootte van een volwassen mannetje is 17-19 cm lang, inclusief de staart van 2-7 cm, de spanwijdte is 32-34,5 cm, de vogel neemt 5,3 slagen per minuut in de lucht en weegt 16-22 gram, als de staart korter is, het betekent dat het vrouwtje een zwaluw is. De beschrijving van de vogel lijkt veel op een snelle vogel, en ze zijn vaak verward. Het hoofd is afgeplat met een korte snavel. Bij volwassenen vindt rui één keer per jaar plaats, ongeveer van augustus tot maart.

Zwaluwen (en andere kleine zangvogels) hebben vaak schade aan veren op de vleugels en staarten in de vorm van kleine gaatjes, zoals openingen worden gecreëerd door parasieten - vogelluizen en teken. Ook de vijanden van deze kleine vogels zijn vleermuizen en roofvogels.

Deze vogel is zeer wijd verspreid, hij is overal ter wereld te vinden, met uitzondering van de noordelijke regio's. De vlucht van een zwaluw is niet snel, meestal is de snelheid 5-10 km / u op een hoogte van 7-9 meter boven de grond of water. Tegelijkertijd is ze erg manoeuvreerbaar, omdat ze insecten in de lucht moet vangen. Tijdens de vlucht boven het water kan tegelijkertijd zwemmen, duiken in het water.

Insectenetende zwaluwen. In de lucht tijdens de vlucht vangen ze insecten met hun wijd open snavels. Bij slecht weer kunnen vogels wat bessen, zaden en dode insecten eten. Langdurige neerslag kan problemen veroorzaken bij het zoeken naar voedsel, wat ertoe leidt dat de zwal kuikens doodgaan. Vliegen over het water, de vogels dompelen hun bekken in het water en schep vocht om te drinken.

nesting

De lentezwaluwen arriveren rond april, ze bouwen nesten van modder en plantvezels op balken, onder huizendaken of op richels van rotsen, binnenin bedekken ze ze met stro en naar beneden. Bestaande nesten worden vaak bijgewerkt en hergebruikt gedurende bijna 50 jaar. De tijd vanaf het begin van de bouw van het nest tot het vertrek van jongeren is van 44 tot 58 dagen. Als gevolg van een te snelle constructie of vochtigheid kunnen de nesten instorten of vallen.

Om een ​​huis te bouwen, verzamelen de vogels vuil van de randen van vijvers, plassen en sloten, voor een complete constructie moet je ongeveer 1000 keer van een plas naar het nest vliegen. Verzamelen van modder en bouwnesten - sociale activiteiten voor rotszwaluwen. Op het oppervlak van de poelen zijn er talloze kleine gaatjes van hun bek.

Folk voortekenen

Er zijn veel volksborden over het weer waarmee mensen het gedrag van zo'n vogel associëren als een zwaluw. Hun beschrijving wordt hieronder gegeven:

  • Naar de regen: als de vogels zwemmen en angstig vliegen, dan naar het nest, dan vanuit het nest, als de vlucht laag boven water of op het land plaatsvindt.
  • Om droog weer - hoge vlucht.
  • Vóór de storm - vlucht op en neer.

Wat zwaluwen eten

Aangezien de zwaluw bijna de gehele tijd in de vlucht doorbrengt, wordt hij vliegensvlug gevoed. Stijgend in de lucht met een open bek vangen vogels de mug en insecten, die het hoofdvoedsel zijn. Zwaluwen geven ook de voorkeur aan beestjes, sprinkhanen, kaarsen en libellen.

Tijdens de vlucht openen de vogels hun mond en vangen verschillende insecten die ze na het vullen van de mond slikken. Versnelde vertering van vogels laat hen niet ontsnappen uit de jacht.

Kuikens na de geboorte kunnen niet vliegen tot ze 2 weken oud zijn. In het begin voeden de zwaluwen hun nageslacht met de insecten die door hun bed worden gevangen in de mond van de kuikens, die ze zelfstandig slikken.

De behoefte aan water wordt terugbetaald als gevolg van de druppeltjes regen die door de open bek zijn verzameld en de dampen. De zwaluwen die in de buurt van waterlichamen leven of in de buurt van hen vliegen, kunnen kleine delen water vangen met hun snavel.

Slik. Zwaluwen verzamelen materialen voor het bouwen van nesten.

Externe kenmerken van de zwaluwen

Veel vogels van dezelfde soort verschillen aanzienlijk van elkaar, afhankelijk van de regio van hun habitat. Zwaluwen hebben integendeel voldoende overeenkomsten:

  • kleine snavel strekte zich uit naar de basis
  • grote mondholte
  • vleugels zijn smal en lang en reiken van 32-35 cm,
  • het verfijnde lichaam met een totale lengte van 9-24 cm onderscheidt zich door een brede borst,
  • lage stootkussens, die beweging op een stevig oppervlak verhinderen,
  • dicht gevederte wordt waargenomen door het hele lichaam,
  • de kleur van de rug verschilt van de andere delen en onderscheidt zich door een stalen glans,
  • ongeacht leeftijd en geslacht, vogels hebben dezelfde kleur,
  • bij gewichtsvogels bereik je 12-65 gram.

Maar op het eerste gezicht, de identiteit van de vogels, alles is anders.

Zwaluwen die zich vestigen in de holen van aarden kliffen worden genoemd kustzwaluwen. Deze personen zijn kleiner in omvang dan hun broeders en hebben een bruin verenkleed met de aanwezigheid van een opvallende grijze kleur langs de borst en de buik.

stadzwaluwenZe zijn helder van kleur en hebben een indeling in een donker bovengedeelte van het lichaam en een wit verenkleed aan de onder- en binnenkant.

Zwaluwen wonen op het platteland en vullen hun dieet aan met vlinders en muggen. landzwaluwen een beetje meer, maar hun lichaam is subtieler en eleganter. Een opvallend kenmerk van deze soort is de aanwezigheid van een rood merkteken op het voorhoofd en de nek.

Zwaluwhabitat

Zwaluwen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën:

  1. Migrerend, degenen die bij het naderen van het koude seizoen naar de warme randen vliegen. Na de winter keren de zwaluwen terug naar hun nest.
  2. Sedentaire zwaluwen wonen in warme landen, waar het klimaat het voor vogels mogelijk maakt om het hele jaar door te leven, niet voor een tijdje naar warme landen te vliegen.

Deze indeling maakt het mogelijk, gezien in een bepaald gebied, een vogel te classificeren als migrerend of geregeld. Je kunt de zwaluwen op het grondgebied van Amerika, Europa en Azië ontmoeten. Noordoost-Afrika is ook geschikt voor zwaluwen.

Slik tijdens de vlucht. Slik, mogelijk jong of van een andere soort. Slik tijdens de vlucht. Slik tijdens de vlucht. Zwaluwen op de draden.

Bekijk de video: Zijn we straks allemaal allergisch voor brood? MENU VAN MORGEN (Mei 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org