Vogelstand

Bonte kraai: hoeveel levens, waar het op leeft en waar het leeft

Pin
Send
Share
Send
Send


Zo'n vogel als de grijze kraai is de meest voorkomende en herkenbare vogelsoort. Merk op dat deze soort vogels door snelheid, levendige geest en de mogelijkheid van domesticatie en daaropvolgende gehechtheid aan de eigenaar verschilt van zijn verwanten.

Beschrijving van de soort

De grijze kraai behoort tot de familie van de corvidae en is een vrij grote vogel, de lichaamslengte is maximaal 51-53 cm, de maximale gewichtscijfers bereiken 700 gr., De spanwijdte bedraagt ​​maximaal 1 meter.

De karakteristieke kleur van de vertegenwoordigers van de soort is grijs (met uitzondering van de kroon, staart, vleugels en de voorkant van de vogel). De snavel van een zwarte kraai met zwarte kraaien heeft een karakteristieke gebogen punt en een prominente uitstulping boven de onderkaak. Benen van vertegenwoordigers van de soort zijn zwart. De aanwezigheid van grijs in de kleur van de verenhoes van de kraai is in feite het grootste verschil met andere ondersoorten. Houd er rekening mee dat jonge mensen een donkerdere kleur van het verenkleed hebben. De karakteristieke geluiden gemaakt door de vogel zijn de hees en luid Carr-Carrr.

Volgens de meerderheid van de ornithologen is de grijze kraai een ondersoort van de zwarte kraai, met de mogelijkheid om de vertegenwoordigers van beide soorten te kruisen. De manier van leven van soorten is praktisch niet verschillend - vogels leiden een vaste manier van leven, wonen in de regel in paren of kleine groepen (kraaiengemeenschappen).

Krachtige functies

In de regel wordt het voedsel dat grijze kraaien ontvangen, voornamelijk in stedelijke omgevingen leeft, toegeschreven aan de daken van huizen, waar ze in een kalme atmosfeer verzadigd zijn.

Carrion-kraaien worden aangeduid als roofzuchtige vogelsoorten, omdat ze in staat zijn om kleine vogels te jagen op hun voedsel, vooral de vogelruïnes nestelen met nieuw opgekomen kuikens. Ook eet de kraai graag wat kleine dieren en knaagdieren. Vaak graven grijze kraaien in stedelijke parkgebieden naar eekhoorns. Grote zwermen kraaien kunnen op hazen aanvallen, de ontsnappingsroute vakkundig blokkeren en in een doodlopende weg drijven. Vaak nemen deze vogels het kenmerkende gedrag van een zo gevederde als een jager aan, wat zich manifesteert door de terrorisatie van kleine meeuwen die vissen jagen in de kustzone.

leefgebied


De meest verspreide grijze kraaipopulatie in heel Eurazië. Deze vogel is bijna overal te vinden: in de omstandigheden van de stad, in de bossen, op het grondgebied van stortplaatsen en woestenijen. Merk op dat de kraai mensen helemaal niet bang maakt. Vogels plaatsen hun nest in een geschikte leefomgeving - niet alleen op hoge bomen, maar ook op gebouwen. In de regel verzamelen vertegenwoordigers van deze vogelsoorten zich 's nachts in vrij grote groepen of groepen. Vaak worden begraafplaatsen of parkgebieden gekozen als overnachtingsplaats. Vaak sluiten daws en torens zich aan bij kuddes grijze kraaien.

Fokkerijfuncties

Het broedseizoen van de kraaien begint met het begin van de eerste lentedagen. Om vrouwen aan te trekken, voeren mannetjes van deze soort complexe figuren in de lucht.

Grijze kraaiennesten in paren, terwijl de nesten van vertegenwoordigers van de soort zich dicht bij elkaar bevinden.

Kraaien worden beschouwd als zeer gevoelige vogels, dit is vooral uitgesproken in milieukwesties. Een paar vogels zullen hun nest nooit in te vervuilde of met rook gevulde gebieden bouwen. De kraai kan dergelijke ecologisch ongunstige plaatsen bezoeken, alleen op zoek naar voedsel dat nodig is voor voedsel. Dat wil zeggen, het nest is gebouwd op schoon grondgebied, wat wordt verklaard door bezorgdheid voor toekomstige nakomelingen.

De werkelijke tijd waarop de kraaien beginnen met het bouwen van hun nesten is maart-april. Als bouwmateriaal gebruiken vogels bijna alles wat ze tegenkomen - van een verscheidenheid aan materialen en vodden tot droge vegetatie. De maximale hoeveelheid te leggen is 6 eieren, met een blauwachtige tint met bruine stippen en fuzzy streken. Het vrouwtje is bezig met het incuberen van de toekomstige nakomelingen, het is de taak van de kraai om de moeder van de familie van het nodige voedsel te voorzien. Tijdens de periode van incubatie van eieren voert de vogel vaak zijn lucht uit, wat wordt uitgedrukt door zijn karakteristieke gedrag - het wordt op zijn poten, het lichaam boven de schaal omhoog brengend, waarna het hen snel enkele tientallen seconden begint te sorteren.

De duur van de incubatieperiode is ongeveer drie weken. Veel waarnemers hebben gemerkt dat het mannelijke kuiken in de regel als eerste moet pikken. Na de geboorte van alle nakomelingen begint het vrouwtje haar te helpen bij het oplossen van taken zoals het zoeken naar voedsel voor haar eigen voedsel en voor het voeden van de kuikens.

De belangrijkste voorwaarde voor het voeden van adolescenten is de beschikbaarheid van licht verteerbare en calorierijk voedsel, waardoor kraaien vaak de nesten van andere vogels vernietigen voor het voeden van hun nakomelingen, het nemen van hun eieren om hun kuikens te voeden. Vaak stelen ze voor hetzelfde doel nestvogels van spreeuwen of andere kleine vogels.

Gewoonten van de soort

Grijze kraaien zijn vrij beweeglijke en actieve vogels, die graag langzaam van links naar rechts lopen. Deze vogel houdt ook van een verscheidenheid aan entertainment, bijvoorbeeld zijn favoriete attracties: plannen in de lucht, zwaaien op draden, rollen op hellende daken.

Ook zijn deze vertegenwoordigers van de soort erg slim, bijvoorbeeld als ze de onthulling van fruit niet aankunnen, komen ze eenvoudig op grote hoogte, van waaruit ze worden weggegooid.

De grijze raaf heeft net als alle gevederde zijn eigen ergste vijand - het is zo'n vogel als een uil. De laatste valt ze 's nachts aan als ze goed slapen.

Een ander kenmerk van de kraai is zijn uitstekende geheugen. Grijze kraaien kunnen ook wraakzuchtig worden genoemd, ze kunnen bijvoorbeeld een hond aanvallen die een paar jaar geleden een pack brak. Soms nemen vogels bontmutsen van mensen voor hun overtreders, wat de reden is dat er gevallen zijn waarbij een vogel naar een persoon vloog en fel naar zijn hoofdtooi pikte.

Dagelijkse routine

Grijze kraaien worden voor zonsopkomst wakker en verzamelen zich in kleine kudden op de daken van huizen of zitten op de takken van een grote boom. In de regel wordt de eerste helft van de dag bezet door het feit dat de vogels op zoek zijn naar geschikt voedsel om te voeren. Tegen de middag verzamelen de kraaien zich weer in een kudde om te rusten op een gekozen grote boom of mooier dan de structuur. Na de lunch gaan de vogels opnieuw op zoek naar voedsel. Voordat ze naar bed gaan, communiceren ze actief en delen ze hun indrukken van de afgelopen dag.

Interessante feiten

  1. Zo'n vogelsoort, net als de grijze kraaien, leeft in omstandigheden van slavernij, is erg gehecht aan de persoon die hun gevederte huisdier grootbrengt. Vooral als de vertegenwoordiger van deze soort op jonge leeftijd door een man het huis binnenkwam - door een kuiken.
  2. De meeste vogelbezitters wijzen erop dat raven zeer slimme, gevederde vogels zijn, maar dat ze één belangrijk nadeel hebben: de kraaien zijn niet alleen slim, maar ook dovend.

Crow: beschrijving, kenmerken en foto's. Hoe ziet een vogel eruit?

De raven zijn de grootste vertegenwoordigers van de roaming-eenheid. De lengte van de vogel varieert tussen 48-56 cm. Het mannetje is groter dan het wijfje, het gewicht van het mannetje is 700-800 gram, de vrouwtjes wegen van 460-550 gram. De lengte van de vleugel van de mannelijke kraai bedraagt ​​27-30 cm, in het vrouwelijke individu groeien de vleugels van 25 tot 27 cm. Bij de meeste soorten verschillen sterke vleugels in een puntige vorm. De spanwijdte van de kraai is ongeveer 1 m.

Het uiterlijk van de kraai is vergelijkbaar met de toren, maar heeft een meer dichte lichaamsbouw.

De staart van de kraai is wigvormig, met lange staartveren. De snavel van de vogel is krachtig en scherp, conisch van vorm, bij sommige soorten heeft deze een karakteristieke hoge bocht. De kraaienpoten zijn dun en lang, met vier vingers: 1 naar achteren, 3 - naar voren.

De meeste raafensoorten hebben een grijze of zwarte verenkleedkleur die een metaalachtige, paarse, violette of groene kleur in de zon werpt. De basis van de pen is meestal grijs, in zeldzame gevallen wit.

De stem van de kraai is hoog, hees, soms ruw en keelachtig, en doet denken aan lachen. "Crow's tong" is zeer ontwikkeld, geluiden van verschillende toonhoogte worden gebruikt tijdens huwelijksspelletjes, voor kennisgeving aan de algemene collectie, vloeken, bedreigingen en ook verontrustende signalen.

Hoeveel jaar leven raven?

De levensverwachting voor kraaien in de natuur is 15-20 jaar. In gevangenschap leven sommige raven tot 35-40 jaar. De officieel gedocumenteerde leeftijd van de oudste kraai was 59 jaar, wat zeldzaam is.

Waar leven raven?

Habitat is vrij uitgebreid: de kraaivogel is te vinden in bijna alle landen van Europa en Azië, Noord-Amerika, Noord-Afrika en Australië.

De meeste kraaien zijn sedentair in stedelijke, landelijke of natuurlijke landschappen. De bezette nomadische kraaiensoort die de noordelijke grenzen van het verspreidingsgebied bewoont, voor de winterbeweging in gebieden met een meer goedaardig klimaat.

Wat eten raven?

Alleenstaanden van nature, kraaien zijn actieve jagers die soms samen met hun familie een prooi vormen of een gemeenschappelijk feest vieren. Als aaseters kan een zwerm kraaien langharige roofvogels begeleiden, evenals lynxen en vossen omwille van hun prooi of zijn overblijfselen. Kraaien zijn alleseters en voeden zich met absoluut alles wat naar hun mening eetbaar is. In het dieet van kraaien onder andere alle insecten (kevers, vliegen, vlinders), wormen, eieren van andere soorten vogels en hun kuikens, hagedissen, kikkers, eekhoorns, vissen, kleine knaagdieren (muizen en ratten).

Allerlei voedselverspilling - het gebruikelijke en favoriete voedsel van de kraai, dus een grote concentratie van deze vogels wordt vaak waargenomen in stedelijke stortplaatsen. De kraai voedt zich met insectenlarven die in mest krioelen.

Bij afwezigheid van dierlijk voedsel eet de kraai planten en hun zaden, fruit en groenten.

Raven soorten namen en foto's

Het geslacht omvat verschillende soorten kraaien:

  • Zwarte kraai(Lat. Corvus corone)

Het heeft zwart verenkleed, evenals zwarte poten, voeten en snavel. Daarom wordt de vogel vaak verward met een toren. Het verenkleed van een zwarte kraai heeft echter een veel groenere eb dan die van een toren en soms zelfs een paarse gloed. De lichaamslengte van een volwassen persoon is 48-52 cm.

Het soortengamma bestrijkt het grondgebied van West- en Midden-Europa, waar de zwarte kraai leeft met een van zijn ondersoorten - de oostelijke zwarte kraai (lat. Corvus corone orientalis), die in Oost-Azië woont. Op het grondgebied van Rusland nestelen zwarte kraaien in Oost-Siberië en het Verre Oosten.

  • Grijze kraai(Lat. Corvus cornix)

Volgens een van de classificaties is de grijze kraai een afzonderlijke soort, volgens de andere is het een ondersoort van de zwarte kraai. De lengte van de vogel bereikt 50 cm met een gewicht van 460-735 gram. De grijze kraai verschilt van de toren door zijn grotere breedte van de vleugel en door een bijzonder uitgesproken helling van de snavel. Het lichaam is grijs gekleurd. Het hoofd, de borst, de vleugels en de staart van de grijze kraai zijn zwart van kleur met een lichte metaalachtige tint.

De grijze kraai leeft in Oost- en Midden-Europa, de Scandinavische landen, Klein-Azië en in heel Rusland, van het westelijke deel tot de Kara-zee.

  • Australische kraai(Lat. Corvus coronoides)

Het is de grootste van de drie verwante soorten in Australië. De lengte van het lichaam van de kraai is 46-53 cm, en het gemiddelde gewicht is 650 g. Het zwarte gevederte van een kraai is afgegoten met een blauwviolette of blauwgroene glitter. Een opvallend kenmerk van alle kraaien in Australië is de witte iris en de uitgesproken nekveren. De keel van jonge mensen is bedekt met zulke zeldzame veren dat de roze huid ertussen verschijnt.

De Australische kraai leeft in Sydney en Canberra.

  • Zuid-Australische kraai(Lat. Corvus mellori)

Verschilt volledig zwart gekleurd verenkleed, lange vleugels en een dunne, sterk gebogen snavel. Middelgrote, de lengte van een volwassen kraai is 48-50 cm. Volgens sommige wetenschappers geeft de vogel de voorkeur aan alleen plantenvoeding.

Het wordt bewoond door een Zuid-Australische kraai in het zuidoosten van Australië, evenals op de King en Kangaroo-eilanden.

  • Bronzen kraai(Lat. Corvus crassirostris)

Oorspronkelijk de grijze kraai genoemd. Grote vertegenwoordigers van de soort hebben een lichaamslengte van 60-64 cm. De snavel van de bronzen kraai is vrij groot en overschrijdt de lengte van het hoofd. Kleurende kraaien helemaal zwart, met een enkele witte vlek op zijn achterhoofd. Want de staart van de kraai van deze soort wordt gekenmerkt door een getrapte opstelling van veren.

Er is een bronzen kraai in de hooglanden en hooglanden van Oost-Afrika: Ethiopië, Eritrea, maar ook Soedan en Somalië.

  • White Crow(Lat. Corvus cryptoleucus)

Een typische vertegenwoordiger van het geslacht, gekenmerkt door witte basissen van veren in de nek. De lichaamslengte van een volwassen persoon is 50 cm. Deze soort raaf komt veel voor in het zuidoosten van de Verenigde Staten en in het noorden van Mexico.

  • Grote kraai(Lat. Corvus macrorhynchos)

De vogel heeft een hele grote snavel. De grootte van de kraaien hangt af van het leefgebied: de vertegenwoordigers van de noordelijke populaties zijn groter dan de zuidelijke, hebben een grote snavel en goed ontwikkelde veren in de nek. Gemiddeld is de lengte van een volwassen kraai 46-59 cm en het gewicht bedraagt ​​1,3 kg. Het lichaam is bedekt met donkergrijze veren. De vleugels, staart en kop van de grootsnavelkraai zijn zwart, met een paarse of groene tint.

De soort omvat 15 ondersoorten die leven in het continentale deel van Azië en het Verre Oosten van Rusland, en ook in de eilanden wonen: de Filippijnen, Taiwan, Sri Lanka, Hokkaido, Yakushima en vele anderen.

  • Haren kraaien(Lat. Corvus rhipidurus)

Het groeit tot 47 cm lang en lijkt erg veel op de zwarte kraai. De vogel heeft echter een kenmerkende verdikte snavel, lange vleugels, een verkorte staart en zeer korte veren op de keel. Het uiterlijk van borstelige kraaien onderscheidt zich door een zwarte glanzende kleur en wordt gekenmerkt door een paarsblauwe kleur van veren en poten. De veren van de kraaien op de nek hebben een witte basis.

De habitat van deze vogelsoort begint in het Midden-Oosten, loopt door het noordelijke deel van het Afrikaanse continent, over het Arabische schiereiland, via Kenia en Soedan naar de Sahara.

  • Bangai kraai(Lat. Corvus unicolor)

De kleinste kraai van dit geslacht, groeit slechts tot 39 cm lang. De soort wordt gekenmerkt door de zwarte kleur van veren en een korte staart.

De meest verwaarloosde soort raaf, is uitsluitend te vinden op het eiland Peleng in Indonesië. De soort heeft de status van bedreigd en volgens wetenschappers bevat de populatie van vandaag 30 tot 200 individuen.

Zeer zelden worden witte kraaien in de natuur gevonden - het resultaat van mutatie - albinisme.

Een albino kan in elke soortengroep voorkomen en zal alleen in de witte kleur van het verenkleed en de extreme kwetsbaarheid van de soortgenoten verschillen.

Hoe fokken raven?

Op de leeftijd van 2 jaar zijn de meeste raafensoorten klaar om te broeden. Kraaien zijn monogame vogels en kiezen een partner voor de rest van hun leven. De paringspelen van de mannelijke en vrouwelijke kraaien worden gekenmerkt door ingewikkelde luchtwisselingen, achtervolgingen en salto's. De meest voorkomende soorten van deze vogels broeden in het begin - midden van de lente.

Links vrouwelijke kraaien, rechts een mannelijke kraai

De kraai maakt een nest in de bosparken en -pleinen, het leggen ervan vindt plaats in een vork met sterke takken, op hoogspanningsmasten, kranen, achter de goten. Soorten die de steppe en semi-woestijnlandschappen bewonen, nestelen zich in de spleten van rotsen en kliffen. Beide toekomstige ouders nemen meestal deel aan de bouw en bouwen nauwgezet een nest twijgen en twijgen. De diameter van het kraaiennest is minder dan 0,5 meter en heeft een hoogte van 20-30 cm. Voor het binden van gebruikte graszoden, klei, vaak stukjes draad. De bodem van het nest is bekleed met veren, dons, droog gras, katoen en vodden.

Afhankelijk van het type vogel bevat de koppeling 3-6 of 4-8 eieren met een lichtgroene of blauwachtige kleur met donkere vlekken. Vrouwelijke kraaien incuberen constant koppeling gedurende 17-20 dagen. De mannelijke kraai tijdens de hele tijd van incubatie van eieren voedt zijn metgezel en zorgt voor haar.

Na 25 dagen worden naakte raafkuikens geboren, gevoed door beide ouders. Cubs fledge een maand na de geboorte.

Een kraai die per ongeluk uit het nest van een kraai is gevallen, mag niet in de hand worden genomen. Ouders maken vreselijk lawaai, schreeuwen hun verwanten te roepen en beschermen de welp ijverig. Een zwerm kraaien die een gevaarlijke buitenaardse wezens aanvallen, of ze nu dierlijk of menselijk zijn.

In de vroege zomer begint het nageslacht van de kraai uit het nest te vliegen en de eerste maand blijft bij de ouders, die voor hen blijven zorgen. In juli verlaten de jongen eindelijk hun geboortesteen.

Desalniettemin blijven familiebanden bestaan, en soms helpen de nakomelingen van afgelopen jaren in plaats van hun eigen gezin te creëren, ouders om broers en zussen te voeden en op te voeden.

Kraai thuis

Als je thuis een kraai wilt hebben, is het aan te raden om een ​​jong individu of zelfs een kuiken te kiezen. De kraai is geen net dier, het zal genoeg vuil zijn. Het is raadzaam om een ​​kooi met open lucht voor haar te maken en linoleum op de bodem te leggen of een soort metalen coating die met zaagsel kan worden gevuld. Het verzorgen van een kraai thuis is vrij moeilijk, de vogel moet worden gebaad, zonovergoten en mogen vliegen.

Velen vragen zich af hoe ze de kraai moeten temmen. Het is gemakkelijk te krijgen als je een kleine raaf van 2-3 maanden neemt. Maar als de kraai ouder is dan 6 maanden, verwacht geen onderwerping van haar.

Dus, om je kraai tam te laten worden, moet je haar, afgezien van het verzorgen van haar, minstens 2-3 uur per dag geven voor wandelingen en trainingen. Ворон можно тренировать как ловчих птиц, а также их можно выпускать на волю прогуляться. Правда, для начала это лучше делать со специальными кожаными ремешками на лапках. Когда ваша домашняя ворона начнет вести себя послушно, вы можете отпустить её в свободный полёт, и она к вам обязательно вернётся.

Чем кормить ворону?

Домашние вороны едят говядину, курицу, мышей и кроликов. Het is niet nodig om de thuiskraai te voeden met varkensvlees, omdat het te dik is. Naast het vleesdieet, moet de kraai pap, magere kwark, wortels, appelen, ruwe kwarteleitjes eten. Tomaten, aardappelen, citrus, melk en snoep zijn het best beperkt. Het is ten strengste verboden om de vogel zout en gezouten voedsel te geven.

leefgebied

In ons land is de grijze kraai gebruikelijk in het Europese deel en in Siberië. In het oosten (vóór de Yenisei) is het verenpak van de kraai meer grijs. Deze vogel wordt gevonden in bossen, in braakliggende gebieden, stortplaatsen, in kleine steden en dorpen. De vogel is niet bang voor een overvloed aan mensen. De grijze kraai slaagt erin nesten te bouwen, niet alleen op bomen, maar ook op gebouwen. 'S Nachts komen kraaien samen in enorme drukte. Ze brengen de nacht vaak door in parken of begraafplaatsen. Vaak worden ze vergezeld door torens en kauwen. Een deel van de regio Moskou en Moskou grijze kraaien blijft voor de winter op hun oude plaatsen, het andere deel migreert naar andere regio's en zelfs naar Europese landen. Het totale aantal vogels neemt niet af naarmate de kraaien vanuit het noorden binnenvliegen.

Afleiding van kuikens

Met de komst van de lente begint de huwelijksperiode. Op dit moment is het interessant om mannen te observeren die ongelooflijk complexe wendingen, starts en andere kunstvluchten in de lucht maken. Kraaiennesten met een kogel in paren. Soms zijn er nesten in de buurt. Kraaien zijn zeer gevoelige vogels. Ze zijn goed thuis in milieukwesties. Een grijze kraai bouwt zelden een nest in een vervuild gebied. Ze vliegt alleen daar op zoek naar voedsel en ze bouwt een nest op een schonere plaats zodat het nageslacht gezond kan zijn.

In maart - april begint de bouw van een nest in een boom of op een gebouw. Bouwmateriaal is alles wat de raven kunnen vinden en brengen. Dit zijn takken, hooi, vodden, verschillende stukken ijzer en stukjes draad. Metselwerk bestaat uit 2 - 6 blauwgroen met donkerbruine vlekken en eieren. De eerst geplaatste eieren zijn intenser gekleurd dan de laatste eieren. Helemaal aan het einde legt het vrouwtje lichtblauwe eieren met bijna onmerkbare stippen. Gezinsverantwoordelijkheden worden als volgt verdeeld: het vrouwtje broedt de eieren uit en de man voorziet haar van voedsel. "Door een verrekijker kun je duidelijk zien dat er een merkbare beweging in het nest is. De vogel stijgt een beetje en even, alsof hij half as is, snel om met zijn voeten, wat de reden is dat de vleugels en het hele lichaam beginnen. Deze vreemde, op het eerste gezicht, de acties van de vogels dragen bij aan de ventilatie van de nestbak. Het duurt van een paar seconden tot een halve minuut en herhaalt zo vaak dat de vogel in wezen nooit stil op de eieren zit. " (S.F. Starikovich "Menagerie by the porch").

Kuikens verschijnen in ongeveer drie weken. Opgemerkt wordt dat de eerste een ravenok- "jongen" uitbroedt. Zodra de kuikens geboren zijn, sluit het vrouwtje van de grijze kraai aan bij het zoeken naar voedsel. Vogels bewaken het nest op hun beurt met kuikens. Jonge kuikens hebben zo'n voedsel nodig dat gemakkelijk verteerbaar is en voldoende calorieën bevat. Het beste voedsel is de eieren van andere vogels. Kraaien beroven meedogenloos de nesten van andere mensen om hun kuikens te voeden. Ze jagen ook op kleinere vogels voor kuikens. "Na aan de toverstaf te hebben gezeten (en wie heeft het alleen uitgevonden?) Of op het hangende dak van het vogelhuis, wacht de kraai op de nesteling om uit het raam te kijken. Hij grijpt zijn bek en sleept de dwazen één voor één mee. Maar dit is niet het toppunt van beroving: sommige kraaien ontkisten nestkastjes, zoals een fles bier. In het biologische station Zvenigorod van de Staatsuniversiteit van Moskou liet een inbreker, handelend met een bek als een hefboom, de dekens van acht vogelhuisjes op één ochtend vallen. Nadat de bek tussen het deksel en de zijmuur was geplaatst, werd de opening groter totdat het deksel opliep. "

Gewoonten van de grijze kraai

Kraaien zijn verrassend mobiel, hoewel ze langzaam lopen vanwege hun dichte tenen. Deze vogel houdt van plezier. Ze plant bijvoorbeeld met plezier een hoogte van enkele tientallen meters. Doldwaas zwaaien op de draden. In ons land rollen kraaien luidruchtig het metalen dak naar beneden, terwijl ze hun vleugels hebben gevouwen. Slimme vogels zijn ongelooflijk slim. "Als je met zijn snavel geen sterke schil kan breken, vliegen ze de lucht in en gooien ze een granaat op stenen of op de snelweg. Op de een of andere manier gebruikten de kraaien een Tasjkent-vliegveld als tang voor het hakken van noten. 'S Ochtends, toen er op het vliegveld een relatieve rust heerste, bombardeerde een zwerm kraaien een betonnen strook met walnoten die in naburige tuinen waren vastgebonden!' (S.F. Starikovich "Menagerie at the Porch"). Er zijn veel feiten die het vermogen van de kraaien bevestigen. "Ze tellen beroemd in hun hoofd tot vijf." Ze vielen de raaf binnen ... Als vijf mensen de schuilplaats ingingen, kwam het peloton niet terug totdat alle jagers geduld verloren en naar huis gingen. Als, laten we zeggen, negen mensen de schuilplaats in klommen en er zes of zeven eruit kwamen, de kraaien-waarnemers dwaalden af ​​en, nadat ze besloten hadden dat alles in orde was, gaven ze signalen om terug te keren. ' (S.F. Starikovich "Menagerie at the Porch").

De kraai heeft de ergste vijand - de uil. Hij doodt vogels 's nachts wanneer ze slapen. De raven zijn wraakzuchtig. Ze onthouden en kunnen de hond aanvallen die ze een jaar geleden achtervolgde. Af en toe nemen de vogels de bontmutsen van mensen voor oude overtreders en fel pikken ze.

Hand kraai

De kraai die in gevangenschap leeft, went snel aan de persoon. Vooral als je het huis nog een kuiken raakt. Iedereen merkt op dat dit een heel slimme vogel is. True, thievish. "Bijvoorbeeld, zoals de zoöloog Y. Romov klaagde over zijn handvogel. Zijn leerling, die in vrijheid leefde, stal alles wat ze kon dragen. Aan de tafel gedroeg ze zich in de hoogste mate onfatsoenlijk - ze leegde de gastheer en de gastlepel voordat deze naar haar mond werd gebracht. Het was een kleine opening waard, omdat de lepel zelf verdween. Noch vloeken noch cuffing hielp. " (S.F. Starikovich "Menagerie at the Porch").

"Beide soorten kraaien kunnen lange tijd in gevangenschap worden gehouden zonder grote problemen, ze worden getemd en leren praten, als alleen de leraar voldoende geduld heeft. Maar toch zijn ze niet geschikt voor de kamer vanwege hun slordigheid en de verspreidende geur ... ". (AE Brem "Animal Life, Volume II," Birds "). Handmatige kraai leeft jarenlang in de buurt van de persoon. Ze is zo thuis en alle gezinsleden zo gewend dat ze een vrije levensstijl kan leiden, maar kan eten en slapen met mensen.

Gray Crow

Grijze kraaien leven in de landen van Oost-Europa, Klein-Azië. Hij woont ook in Scandinavische landen.
Op het grondgebied van ons land leven kraaien vanuit het westen naar de Yenisei.
Er zijn zowel trek- als nomadische populaties en er is een gevestigd bestaan. De laatste verwijst vooral naar synanthropes die in steden wonen, waar menselijke activiteiten gunstige leefomstandigheden creëren.

Grijze kraaien nesten. Kuikens voeren

De nestperiode begint in maart-april, afhankelijk van het bereik (vroeg in het zuiden, later in de noordelijke regio's).
Vogels in grote steden beginnen 2-3 weken eerder te nestelen. De redenen hiervoor zijn mildere temperaturen en overvloedige voedselvoorziening.
Het materiaal voor de bouw van het nest, zijn droge takken, gras, klei en gras. En, bovendien, watten, synthetische stoffen, touw, in sommige gevallen aluminiumdraad. Grijze kraaien nestelen zich in de takken van grote bomen in bossen en bosjes. En ook in de bosparken en pleinen. Meer kraaiennesten werden aangetroffen op hoogspanningsmasten, achter regenpijpen en op bouwkranen.
Het vrouwtje legt eieren in een hoeveelheid van 4 tot 6 stuks. De broedperiode duurt ongeveer 18-19 dagen, alleen het vrouwtje broedt de eieren uit en het mannetje brengt haar eten. Wanneer de kuikens uitkomen, worden ze gevoed door beide ouders.
Kuikens vliegen ergens halverwege juni uit het nest.
Wits raven
Deze vogels zijn begiftigd met een hoge intelligentie en heel slim. Het is bekend dat raven eenvoudige gereedschappen, in de vorm van stokjes, gebruikten om voedsel te extraheren. Er wordt aangenomen dat ze een persoon die in het park loopt van een jager kunnen onderscheiden.
Veel van de grijze kraaien die in de buurt van mensen leven hebben geleerd stukken gedroogd voedsel in het water te weken. Om een ​​noot te splitsen, legden sommige vogels hem op de tramrails of onder de wielen van auto's.
Velen van hen vinden het leuk om op de steile daken van woongebouwen te rollen. Net zoals kinderen ijsglijbanen afrollen. Dergelijke games veroorzaken ontevredenheid over openbare diensten.
Wanneer ze worden gehouden als een huisdier, kunnen de grijze kraaien gemakkelijk menselijke spraak leren.

Kraai met een kap in de stad

Aan de ene kant veroorzaken grijze kraaien ongetwijfeld schade. Ze stelen, hooligans, vuile monumenten en architecturale structuren. Ze veroorzaken schade aan openbare voorzieningen door hun acties. Maar aan de andere kant vernietigen ze aas en voedselverspilling. Bovendien is het aantal kleine knaagdieren, zoals muizen en ratten, verminderd. Misschien is het aantal van deze vogels een levende indicator van de sanitaire toestand van de stad.
In dit opzicht werden in sommige grote steden pogingen ondernomen om het aantal grijze kraaien te verminderen door ze te schieten en te vangen. Evenals het toepassen van pesticiden. Naast het feit dat deze methoden niet erg humaan zijn, zijn ze ook niet erg effectief.
Om het aantal kraaien in de stad te verminderen, zou het mogelijk zijn, door het elimineren van onbevoegde stortplaatsen, het gebruik van dicht sluitende containers, dat wil zeggen door de voedselvoorziening te beperken.

Crow beschrijving

Latijnse vogelnaam - Corvus corax. De soort werd voor het eerst beschreven door de naturalist Karl Liney in 1758. Tot op heden hebben ornithologen tot 11 ondersoorten van de raaf geïsoleerd, maar de verschillen tussen hen in termen van hun fenotype zijn minimaal en zijn te wijten aan hun habitat, in plaats van een genetische eigenschap.

Raven verwijst

  • koninkrijk - dieren,
  • type - akkoord,
  • klasse - vogels,
  • onthechting - passer-vormig,
  • familie - corvidae,
  • soort - kraaien,
  • de soort is een gewone raaf.

De naaste verwanten van de vogel zijn de Amerikaanse wittebroodkraai, de gevlekte en woestijnbruine kraai, terwijl het uiterlijk de meeste overeenkomsten vertoont met de toren.

verschijning

De raaf is de grootste vertegenwoordiger van passerines. De lengte van zijn lichaam bereikt 70 cm, en de spanwijdte is maximaal 150 cm. Het gewicht van de vogel kan 800-1600 g zijn, maar gevallen van ornithologen beschrijving van kraaien met een gewicht tot 2 kg zijn niet zeldzaam. Het verschil in lengte en massa hangt af van de habitat - hoe kouder het klimaat, hoe groter de individuen die erin leven. Dat wil zeggen, de grootste vertegenwoordigers van de raven zijn te vinden op de noordelijke breedtegraden of in de bergen.

Dit is interessant! Een onderscheidend kenmerk van de kraai is een enorme scherpe snavel en waaierachtige veren op de keel van een vogel. Tijdens de vlucht, kan de kraai van anderen door een wigvormige staart worden onderscheiden.

Mannetjes raven zijn groter dan vrouwtjes. Het is bijna onmogelijk om ze te onderscheiden op kleur - zowel het vrouwtje als het mannetje hebben een zwarte kleur met een metaalachtige glans. Op de top van het lichaam heeft een blauwe of paarse tint, en onder de green. De jongen worden gekenmerkt door zwart gematteerd verenkleed. De poten van de vogel zijn krachtig, met grote gebogen klauwen in het zwart. Indien nodig, zullen zowel zij als de brede gebogen snavel een instrument van aanval op de vijand worden.

Lifestyle en intelligentie

In tegenstelling tot de stedelijke grijze kraaien, is de gewone kraai een inwoner van bosgebieden en geeft de voorkeur aan oude naaldbossen.. Hij leeft in geïsoleerde paren, alleen in het najaar vormt hij kleine koppels van 10-40 individuen om naar een nieuwe plaats te vliegen op zoek naar voedsel. 'S Nachts slaapt de vogel in zijn nest en is hij de hele dag bezig met jagen. Indien nodig, kan één kudde een aanval op een andere organiseren en het gebied heroveren waarbinnen het voedsel zal verzamelen.

Dit is interessant! Vogels nestelen het liefst in het bos, maar vinden het leuk om bijvoorbeeld 's winters dichter bij mensen te komen, bijvoorbeeld naar stedelijke stortplaatsen of begraafplaatsen. Ze hebben meer kans om iets te eten te vinden en de kou te overleven.

De raaf is een slimme vogel. Het heeft hetzelfde percentage hersenen tot lichaam als chimpansees. Wetenschappers beweren zelfs intelligentie te hebben. Om dit feit te bevestigen, zijn veel experimenten uitgevoerd, waardoor de vogel de mogelijkheid heeft om mentale vermogens los te laten. Een van de meest visuele tests was gebaseerd op de fabel van Aesop, The Crow en the Jug. De vogels werden geplaatst in een kamer waar een stapel steentjes en een smal vat met wormen in een kleine hoeveelheid water zwom.

De vogels konden de delicatesse niet vrijuit bereiken, en toen kwam de intelligentie hen te hulp. De kraaien begonnen stenen naar het schip te gooien, waardoor het waterniveau werd verhoogd om de wormen te bereiken. Het experiment werd vier keer herhaald met verschillende vogels en ze hebben allemaal de taak overgenomen - om bij het eten te komen. In dit geval voerden de vogels niet alleen onbezonnen acties uit, maar gooiden ze steentjes totdat ze de wormen konden bereiken, meer stenen kiezend, zich realiserend dat ze meer water konden verplaatsen.

Onderworpen aan de studie van wetenschappers en kraai-taal. Er werd gesuggereerd dat kwaken niet alleen een chaotisch geluid is, maar een echt gesprek, bovendien verre van primitief. Het zal te luid zijn om het een taal te noemen, maar wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat de raven iets hebben van dialecten die variëren afhankelijk van hun halo-habitat. Een ander feit dat de aanwezigheid van intelligentie in deze vogels bewijst, is het geheugen dat van generatie op generatie wordt overgedragen.

Slechts één door boeren gedode vogel kan ervoor zorgen dat de kudde migreert. De raven zullen het huis of het gebied waar het gevaar is ontstaan ​​nog lang herinneren en zullen in elk geval proberen te vermijden om erbij te verschijnen. Een ander aandachtspunt was de inhibitorbesturing van de vogel, of beter gezegd het vermogen om instinctieve impulsen te beheersen omwille van rationeel gedrag. De raven kregen ondoorzichtige pijpen met gaten waarin voedsel was geplaatst.

Toen ze het correct leerden vinden, werden de pijpen vervangen door transparante. Met behulp van zelfbeheersing moesten de vogels het voedsel verwijderen, niet proberen het direct te krijgen, door de transparante wand breken. Onnodig te zeggen dat ze deze beproeving met succes hebben doorstaan. Een dergelijke blootstelling helpt de kraai urenlang op voedsel te wachten zonder zichzelf bloot te stellen aan onnodig gevaar.

Hoeveel kraaien leven er

Het leven van een kraai wordt beïnvloed door zijn habitat, daarom is het moeilijk om een ​​eenduidig ​​antwoord te geven op de vraag in hoeverre deze vogel leeft. In stedelijke vogels en in het wild zal het aantal jaren dat wordt geleefd heel verschillend zijn.

Dit is interessant! Hoe meer kraaien leven, hoe meer kennis, vaardigheden en ervaring hij in zijn leven zal ontvangen. Deze vogel vergeet niets en wordt door de jaren heen slimmer en wijzer.

Kraaien die in de stad nestelen en die regelmatig schadelijke dampen uit industriële gebieden inademen, maar ook restjes eten op stortplaatsen, hebben zelden een levensverwachting van meer dan 10 jaar. In de stad hebben de vogels praktisch geen vijanden, dus onder gunstige omstandigheden kan de kraai tot 30 jaar leven. In de natuur leeft de raaf ongeveer 10-15 jaar. Zeldzame individuen leven tot 40 jaar, omdat de vogel elke dag op zijn voedsel moet jagen en wordt blootgesteld aan vele gevaren, waaronder de aanval van andere roofdieren. Een slechte herfst en koude winter kunnen de dood van een hele kudde veroorzaken.

Arabieren geloven dat de kraai een onsterfelijke vogel is. Oude archieven zeggen over personen die 300 jaar en meer hebben geleefd, en volksverhalen zeggen dat de kraai negen mensenlevens leeft. Ornithologen behandelen zulke geruchten met grote twijfel, maar ze zijn er zeker van dat als er gunstige voorwaarden worden geschapen voor de vogel in gevangenschap, hij best wel 70 jaar zal leven.

Wat onderscheidt een kraai van een kraai

Het is een algemeen geloof onder de mensen dat de kraai een man is en de kraai een vrouw van dezelfde soort. In feite zijn de kraai en de kraai twee verschillende soorten corvids die tot dezelfde familie behoren. Een dergelijke verwarring in het Russisch verscheen vanwege de vergelijkbare uitspraak en spelling van de namen van vogels. Er is geen verwarring in andere talen. In het Engels wordt een kraai bijvoorbeeld "raaf" genoemd en klinkt een kraai als "kraai". Als vreemdelingen deze twee vogels door elkaar halen, is dat alleen vanwege het vergelijkbare uiterlijk.

Dit is interessant! In tegenstelling tot raven leggen raven zich liever neer bij mensen. Dus het is gemakkelijker voor hen om hun eigen voedsel te krijgen. In de GOS-landen is er alleen een grijze kraai, die niet moeilijk te onderscheiden is door de kleur van het lichaam.

De zwarte kraai, die in feite als een kraai kan worden aangezien, leeft voornamelijk in West-Europa en in het oosten van Eurazië. De lengte en het lichaamsgewicht van de vogel is aanzienlijk inferieur aan de kraai. Volwassen mannetjes wegen niet meer dan 700 gram, en lichaamslengte bereikt niet 50 cm. Er zijn verschillen in details. In de kraai is er geen verenkleed op het struma, en tijdens de vlucht kun je zien dat de staart van de vogel glad afgerond is, terwijl hij in de kraai een duidelijk wigvormig einde heeft.

De kraai houdt ervan om in groepen te verzamelen, terwijl de kraai per twee of één voor één bij elkaar blijft. Je kunt vogels op het gehoor onderscheiden. De kaak van een kraai is diep en keelachtig, klinkt als "Kau!" Of "arra!", En de kraai maakt een nasaal geluid, als een korte "ka!". De twee soorten komen onderling niet overeen - vaak valt een zwerm kraaien een enkele kraai aan.

Verspreidingsgebied

De raaf leeft bijna overal op het noordelijk halfrond.. In Noord-Amerika is het te vinden van Alaska tot Mexico, in Europa in elk land behalve Frankrijk, maar ook in Azië en Noord-Afrika. De vogel verkiest zich te vestigen op zee kusten, in woestijnen of zelfs bergen. Maar meestal is de kraai te vinden in dichte eeuwenoude bossen, meestal vuren. In zeldzame uitzonderingen, vestigt de vogel zich in stedelijke parken en pleinen.

In het noordelijke deel van Eurazië leeft de vogel bijna overal, met uitzondering van Taimyr, Yamal en Gadyni, evenals op eilanden in de Noordelijke IJszee. На юге граница гнездования проходит через Сирию, Ирак и Иран, Пакистан и северную Индию, Китай и Приморье России. В Европе ареал обитания птицы значительно изменился за последнее столетие. Ворон ушел из Западной и Центральной части, встречаясь там скорее в виде исключения. В Северной Америке птица также все реже появляется в центре континента, предпочитая селится на границе с Канодой, в Миннесоте, Висконсине, Мичигане и Мэне.

Eens was een raaf wijdverspreid in New England, in de Adirondack Mountains, Allegans en aan de kust van Virginia en New Jersey, evenals in de regio Great Plains. Vanwege de massale uitroeiing van wolven en bizons, de gevallen individuen waarvan de vogel at, verliet de kraai deze landen. In vergelijking met andere corvids is de kraai bijna niet gerelateerd aan het antropogene landschap. Het wordt zelden gevonden in grote steden, hoewel kuddes kraaien werden gezien in het parkgebied van San Diego, Los Angeles, San Francisco en Riverside, evenals in de hoofdstad van Mongolië, Ulan Bator.

In de tweede helft van de 20e eeuw werden kraaien opgemerkt in het noordwesten van Rusland, bijvoorbeeld in de buitenwijken van Sint-Petersburg, Moskou, Lviv, Chicago, Londen en Bern. De reden waarom de raaf niet graag in de buurt van de persoon logeert, hangt niet alleen samen met de overbodige angst die aan de vogel wordt bezorgd, maar hoogstwaarschijnlijk met de afwezigheid van geschikte habitats en de aanwezigheid van concurrenten.

Raven-rantsoen

Het dieet van de raven is gevarieerd. Van nature zijn het roofdieren, maar aas speelt een sleutelrol bij het voeren, voornamelijk voor zulke grote dieren als herten en wolven. Lange tijd kan de vogel zich voeden met dode vissen, knaagdieren en kikkers. De raaf is perfect aangepast aan de magere voedergewassengebieden en eet alles dat hij kan vangen of waarnemen. Op zoek naar prooien zweeft hij lang in de lucht, wat niet kenmerkend is voor corvids. Het jaagt voornamelijk op wild, niet groter dan een haas, bijvoorbeeld, verschillende knaagdieren, hagedissen, slangen, vogels.

Eet insecten, weekdieren, wormen, zee-egels en schorpioenen. Soms kan het het nest van iemand anders ruïneren, compleet voedsel - zaden, graan, fruit van planten. Vaak wordt de kraai de oorzaak van schade aan landbouwgewassen. Een andere manier om te eten is om in het verleden te eten door eieren of jonge kuikens te leggen. In geval van nood groeit de plant op wat de persoon achterlaat. Een zwerm kraaien wordt gevonden in bijna elke grote stadsdump.

Het is belangrijk! Met een overvloed aan voedsel verbergt de raaf het restant van de maaltijd op een afgelegen plek of deelt het met de kudde.

Tijdens de jacht is de vogel heel geduldig en kan uren doorbrengen met het kijken naar de jacht op een ander dier, om de restanten van zijn prooi op te eten, of om de reserves die het heeft gemaakt te volgen en te stelen. Met overvloed aan voedsel kunnen verschillende personen in de buurt zich specialiseren in verschillende soorten voer.

Amerikaanse biologen hebben zo'n foto in Oregon waargenomen. Nestelende vogels in de buurt waren verdeeld in diegenen die het plantenvoedsel aten, degenen die op gophers jaagden en degenen die aas verzamelden. Zo werd de concurrentie tot een minimum beperkt, waardoor de vogels veilig naast elkaar konden bestaan.

Voortplanting en nakomelingen

Raaf wordt als monogaam beschouwd. Gecreëerde paren worden vele jaren en soms levenslang bewaard. Dit komt door de gehechtheid van de vogel aan het territorium en de broedplaats. Biologen hebben gevallen gekend waarin een paar raven elk jaar naar dezelfde plek terugkeerden om hun nakomelingen groot te brengen. De vogel wordt volwassen in zijn tweede levensjaar. Koppels geven de voorkeur aan settingen op een afstand van één tot vijf kilometer van elkaar. De voortplanting begint in de winter, in de tweede helft van februari, maar in het zuiden wordt deze periode verschoven naar een eerdere datum, en in het noorden, in tegendeel, naar een latere datum.

In Pakistan broeden kraaien bijvoorbeeld in december en in Siberië of in de bergen van Tibet pas half april. Paring wordt voorafgegaan door paringspellen. Het mannetje knuffelt moeilijke manoeuvres in de lucht of loopt voor het vrouwtje met een belangrijk uitzicht met zijn hoofd hooggehouden, gezwollen nek en gegolfd verenkleed. Als er een paar kraaien zijn ontstaan, eindigt het 'huwelijk' met een wederzijdse reiniging van de veren.

Zowel vrouwelijk als mannelijk nemen gelijkelijk deel aan de creatie van het toekomstige nest. Het is opgesteld op een plek die ontoegankelijk is voor vijanden - in de kruin van een hoge boom, op een rotsrand of een door de mens gemaakt bouwwerk. Dikke takken van bomen worden geweven tot een groot nest, vervolgens worden kleinere takken gelegd en van binnenuit worden ze geïsoleerd met wol, droog gras of een doek. De vogels die naast een mens leven, hebben zich aangepast aan het gebruik van moderne materialen zoals nest, glaswol en plastic om nesten te bouwen.

De bouw van het toekomstige huis duurt 1-3 weken. Het afgewerkte nest heeft een diameter van maximaal 50-150 cm, een diepte van maximaal 15 cm en een hoogte van 20-60 cm. In de meeste gevallen bouwt een paar twee of zelfs drie nesten en gebruikt ze afwisselend.

Dit is interessant! Kraaien kunnen het nest nest aanpassen onder de omgevingsluchttemperatuur met behulp van dit doel koeling of, in tegendeel, verwarmingsmaterialen.

Gemiddeld bestaat de koppeling uit 4-6 eieren van blauwgroene eieren met grijze of bruine vlekken, in zeldzame gevallen kan het vrouwtje een of zeven of acht eieren leggen. Hun afmetingen zijn ongeveer 50 bij 34 mm. De incubatieperiode duurt 20 tot 25 dagen. Al die tijd broedt het vrouwtje de eieren uit, zonder extreme noodzaak zonder het nest te verlaten, en het mannetje zorgt voor haar voeding.

Loyaliteit aan de raven van hun nageslacht is een massa voorbeelden. Er zijn gevallen waarin het vrouwtje eieren bleef uitbroeden met een schot in het lichaam of na de boom waarop het nest was gesneden door houthakkers. De eerste een of twee weken na het uitkomen van kuikens, beweegt het vrouwtje zich niet weg van het broedsel, verwarmt en bewaart de onvolgroeide jongen. Na het bereiken van 4-7 weken, beginnen de kuikens te leren vliegen, maar verlaten uiteindelijk hun oorspronkelijke nest pas aan het einde van de volgende winter.

Natuurlijke vijanden

In de stad hebben de raven vrijwel geen vijanden, met uitzondering van katten of honden die op hen jagen. In de natuurlijke omgeving neemt deze lijst aanzienlijk toe. Alle roofvogels, zoals adelaars of haviken, worden als vijanden beschouwd.

Op zoek naar aas moeten kraaien zich vestigen naast een ander roofdier - een wolf, een vos of zelfs een beer. Een andere ergste vijand van de kraai is een uil. 'S Nachts, wanneer de raaf slaapt, kan hij nesten aanvallen en kuikens stelen of zelfs een volwassene doden. Ter bescherming tegen vijanden moeten kraaien zich verzamelen in kuddes.

Bevolking en soort status

In de 19e eeuw werd de raaf beschouwd als een symbool van tegenspoed en veroorzaakte vaak de vernietiging van landbouwgewassen. Ze gingen op jacht naar de vogel met behulp van giftig aas, daarom is de populatie drastisch afgenomen. Momenteel hebben veel landen de kraai onder bescherming genomen. Hierdoor is het aantal van deze vogels recentelijk aanzienlijk toegenomen, maar de kraai is nog steeds een zeldzame vogel.

De natuurlijke barrière tegen voortplanting is nog steeds het gebrek aan voedsel in de winter. Daarom is groot belang voor de toename van de bevolking beïnvloed door de ontwikkeling van het toerisme. Bijvoorbeeld, in de Alpen, dankzij het overblijfsel van voedselverspilling na toeristen, steeg het aantal raven in het midden van de vorige eeuw duidelijk.

Bekijk de video: ZEEAREND Haliaeetus albicilla (Mei 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org