Vogelstand

Waterhoen of moeraskip - wat weten we van haar?

Pin
Send
Share
Send
Send


De levensduur van de waterkip hangt af van het aquatisch milieu. Haar favoriete nederzettingen zijn langzaam bewegende rivieren, moerassen of vijvers met dichte en overvloedige vegetatie op de oevers. Waterhoen, gevestigd in warme streken, woont sedentair. Vogels die in de noordelijke gebieden wonen, worden voor overwintering naar het zuiden gestuurd.

Waterhoen leeft in Afrika, Eurazië en het hele Amerikaanse continent. Ze geeft de voorkeur aan voornamelijk laaglanden, maar voelt zich geweldig in het bergachtige terrein. In Nepal komen af ​​en toe vertegenwoordigers van deze soort zelfs voor op een hoogte van maximaal 4000 m.

Momenteel zijn er 16 ondersoorten die leven in verschillende klimatologische omstandigheden. De bevolking van de Europese bevolking wordt geschat op 900 duizend paar.

Buiten het broedseizoen geven waterkuikens er de voorkeur aan alleen te leven. In de winter verzamelen ze zich in koppels, op zoek naar een reservoir met niet-bevriezend water. Vogels maken hun trekvluchten op heldere nachten, wanneer het spiegelachtige wateroppervlak zichtbaar is onder maanlicht.

De vogel gaat lang voordat de dag aanbreekt voeden en omzeilt methodisch alle bezittingen. Op zoek naar voedsel, controleert ze alle vegetatie aan de oever van het reservoir en kan ze haar hoofd in het water dopen, waarbij ze opmerkt dat er een geschikt stuk is.

Het dieet van de waterkip is heel divers. Bloemen, bladeren, jonge scheuten en zaden van zowel water als landplanten binnendringen. Waterhoen reg schat graag vissen, insecten, kleine schaaldieren en kikkervisjes. Af en toe stopt ze om uit te rusten en de veren schoon te maken.

Soms komt de vogel naar de omgeploegde velden, als ze dicht bij het reservoir zijn. Ze kan de takken van de struiken beklimmen, ze omklemmend met haar lange en klauwde vingers, zichzelf helpen met het klapperen van haar vleugels.

Waterhoen is erg verlegen en voelt het minste gevaar, zich snel verstopt in het struikgewas van de kust. Als de hut ver weg ligt, kan de vogel hem bereiken met een korte vlucht. Bij afwezigheid van bodembedekking duikt ze onder water en observeert wat er rondom gebeurt met het vasthouden aan het gras met haar poten en haar hoofd naar de oppervlakte te brengen.

In een rechte lijn vliegt de waterkier vrij snel. Korte vleugels dragen niet bij aan de manoeuvreerbaarheid, dus worden bochten in een grote boog uitgevoerd.

reproduktie

Met de eerste dagen van de lente begint het mannetje op zoek te gaan naar een afgelegen plaats voor het nest. Het maken van dagelijkse rondjes op zijn thuisbasis, hij harde geluiden en demonstratie van luxe witte staartveren, kondigt zijn rechten aan hem. Elke deelnemer die zich op het bezette territorium heeft aangetrokken, valt de eigenaar van de site aan, strekt zijn hoofd naar voren, spreidt zijn staart en veren.

Hij zal de vluchtende tegenstander achtervolgen en als hij niet terugtrekt, kan het gevecht niet worden voorkomen. Met een oorlogszuchtige blik beginnen tegenstanders te vechten met klauwende poten en vleugels. Dergelijke gevechten kunnen eindigen in ernstig letsel. Na het vinden van de relatie, verspreiden de duellisten zich vredig en op de plaats van de recente strijd ligt een nieuwe grens tussen hun bezittingen.

In de eerste helft van maart komt een vrouw naar het territorium van de man. Hij begint haar tekenen van aandacht te geven, rondcirkelend om haar heen, zijn snavel in het water te dompelen en keelklanken te maken. Als een vriendin gefascineerd is door dergelijke aandacht en verfijning van manieren, herhaalt ze zijn acties. Dan beginnen de partners samen te zwemmen en te eten, en in de zeldzame momenten van rust, zittend op de oever, om elkaars veren te sorteren.

Paring vindt plaats op het paringsplatform, vooraf gebouwd door de man. Daarna verzamelt de toekomstige vader gedurende 5 dagen het grassprietje en zijn echtgenote maakt er een nest van.

Het nest kan op water of aan land worden gebouwd, maar het is altijd veilig verborgen voor nieuwsgierige blikken. Het vrouwtje legt tot 7 eieren, en 22 dagen leggen de ouders om de beurt op de rij.

Kuikens worden tegelijkertijd geboren. Ze hebben rudimentaire klauwen aan hun vleugels, die baby's helpen om uit het nest te komen. Met de komst van de laatste meid verlaat de hele familie het nest. De komende 4 weken voeden ouders hun kinderen met insecten, stukjes planten en leren ze de nodige vaardigheden.

Al op de tiende dag in geval van de dood van ouders, kunnen intelligente kinderen voor zichzelf zorgen door zelf op zoek te gaan naar het nodige voedsel. Op 25-jarige leeftijd beginnen de kuikens alleen te eten, maar verlaten nog 45 dagen hun ouders niet. Twee maanden later hebben ze een volwassen verenkleed en op de leeftijd van 80 dagen zijn ze volledig voorbereid op zelfstandig leven.

Tegen die tijd stelt het vrouwtje de tweede koppeling al uit, dus de vader zorgt voor het broed. Na het verschijnen van nieuwe nakomelingen, helpen oudere kuikens hun ouders. Ze bouwen drijvende platforms, voeden jongere broeders en elkaar. In de winter gaan families uiteen en beginnen de jongeren volgend jaar met fokken.

De lichaamslengte van een waterkip bereikt 35 cm, een gewicht tot 300 g. De mannetjes zijn iets groter dan de vrouwtjes. De buik van de mannetjes is donkerder.

De spitse snavel is in twee kleuren geverfd. De basis is rood en de punt is geel. Op het voorhoofd bevindt zich een karakteristieke roodachtig leerachtige plek.

Lichtjes afgeplat aan de zijkanten van het lichaam helpt om het struikgewas gemakkelijk te overwinnen. Met korte vleugels kun je een snelle vlucht maken. Extreme staartveren zijn wit en hoefijzervormig. Het hoofd is zwartachtig, de vleugels en het bovenlichaam zijn bruin. De buik is grijs.

Gespierde benen zijn geschilderd in een lichtgroen-gele kleur met een kleine rode ring op het onderbeen. Langgerekte dunne vingers gewapend met klauwen. Er zit geen zwemmembraan tussen.

In de natuurlijke habitat leeft het waterhoen ongeveer 9-11 jaar.

Verschijning van waterhoen

Deze kleine vogel ter grootte van een duif heeft een lichaamsgewicht van 192 - 493 g, een spanwijdte van 192 - 493 cm en een lichaamslengte van 27 - 31 cm.

De kleur van het verenkleed is leigrijs of zwartbruin met een beetje blauw op de hals. Een witte streep is duidelijk zichtbaar op een witte onderstaart. Aan de zijkanten van het lichaam zitten witte strepen. In de winter wordt de buik van de vogel enigszins helderder, de rug en het hoofd worden olijfbruin. Primaire primaire veren zijn donkergrijs gekleurd. Na een lange periode worden de uiteinden van de veren aan de voorkant van de buik en de borst wit, waardoor het verenkleed pokdalig wordt.

De snavel van een waterhoen heeft een driehoekige vorm. Aan het einde is het geschilderd in groenige of gelige tinten, en aan de basis in rood. Een felrode vlek op elke look lijkt op een voortzetting van de snavel. De iris is meestal roodbruin gekleurd en alleen tijdens de paarperiode wordt deze donkerrood. Sterke en lange benen met enigszins langwerpige tenen zijn goed aangepast om langs de moerassige kusten te bewegen. Klauwen licht gebogen. In tegenstelling tot veel andere soorten watervogels heeft het waterhoen bijna geen vliezen op de vingers. Vrouwtjes waterhoen zijn kleiner dan mannetjes, en hun buik is gekleurd in lichtere tonen.

Waterhoen (Gallinula chloropus).

Jong uiterlijk is duidelijk verschillend van volwassenen. Het verenkleed bij jonge vogels is overwegend lichtbruin, met een enigszins grijsachtige borst, keel en kin. Net als volwassen vogels hebben jonge lente-uitjes witte strepen aan de zijkanten en de onderstaart is wit, maar hun snavel is grijs met een gele punt en de leerachtige rode vlek op het voorhoofd is niet ontwikkeld.

Habitatwaterhoen

Binnen Europa is de vogel bijna overal te vinden. De enige uitzonderingen zijn de hooglandgebieden van Scandinavië, de Alpen en het noorden van de Russische Federatie. In Rusland ligt de noordelijke limiet van het bereik op 60 ° c. w. door de Karelische landengte, Vologda, Novgorod regio's, Bashkortostan, Tatarstan, Altai grondgebied en Omsk regio. Het waterhoen bewoont het Primorsky-territorium, in het Verre Oosten, evenals op de zuidelijke Kurile-eilanden en Sakhalin. Op het grondgebied van het Aziatische continent leeft de vogel in het zuidoosten tot aan de Filippijnen en is ook in India te vinden. Er zijn geen water- en steppegebieden in Centraal- en Centraal-Azië. Er is geen deze vogel in West-Siberië.

In Afrika woont het waterhoen alleen in het zuidelijke deel van het continent, maar ook in het westen in de regio Algerije en Congo, en in Madagaskar.

Binnen Noord-Amerika bevinden zich nestplaatsen voor vogels in het oosten en zuiden van de Verenigde Staten (ten oosten van Kansas, Minnesota, Texas, Nebraska, evenals in Arizona, Californië en New Mexico). Ook is deze vogel een permanente bewoner op de eilanden van de Caraïben, in Midden-Amerika en in Zuid-Amerika, van Peru en Argentinië tot Brazilië.

Habitat rietkuikens

Het waterhoen verkiest bij voorkeur te verblijven op kunstmatige en natuurlijke zoetwatermassa's van water met kusten bedekt met zegge, riet en andere planten. Water in dergelijke reservoirs kan zowel staand als stromend zijn, en in omvang kan een dergelijk reservoir zowel klein als groot zijn. In het reservoir selecteert het waterhoen plaatsen met struikgewas van struiken aan de kust, eendenkroos op het water en moerassige kusten. Binnen het Europese continent leeft de vogel voornamelijk in laaglandlandschappen. In Zwitserland bijvoorbeeld, is de heide moeilijk te ontmoeten op een hoogte van meer dan 800 m, en in Duitsland op een hoogte van meer dan 600 m boven zeeniveau. In Transkaukasië leeft de vogel op een hoogte van maximaal 1800 m en in Nepal tot een hoogte van 4575 m boven de zeespiegel.

Het waterhoen is meestal een stille vogel, maar is in staat om een ​​reeks harde en harde geluiden te maken.

Watermigratie

Moorhes in het grootste deel van de habitat zijn sedentair. Alleen in de meest noordelijke delen van het gebied is deze soort volledig of gedeeltelijk migrerend. In Europa daalt het aandeel trekvogels van noordoost naar zuidwest. In Finland en de GOS-landen migreren de meeste vogels.

In het noorden van Duitsland, in Polen en Scandinavië, resteren slechts een klein aantal vogels voor overwintering. In West-Europa zijn vrijwel alle personen sedentair. En migrerende moorhes in Noord-Europa vliegen naar het zuidwesten en westen naar Italië, het Iberisch schiereiland, de Britse eilanden, de Balkan en Noord-Afrika. Populaties in Oost- en Midden-Europa maken seizoensvluchten van noordwest naar zuidoost of van noord naar zuid.

Moorhes vliegen van West-Siberië naar de winter in het zuiden van Centraal-Azië, de kust van de Kaspische Zee, Iran, Afghanistan, Irak en de landen van het Midden-Oosten. Vanuit Oost-Siberië migreren waterhoen naar Zuidoost-Azië en China. De Amerikaanse populatie van waterhoen migreert naar het gebied ten noorden van Florida en de Golf van Mexico.

Ondanks de afwezigheid van karakteristieke watervogeltjes, zwemt de waterkip uitstekend.

Marsh-kip eten

Het dieet van de moorns omvat zowel voedsel van plantaardige en dierlijke oorsprong. Ze verkrijgt voedsel door op het wateroppervlak te drijven en haar hoofd af en toe in het water onder te dompelen, of in ondiep water te wandelen en bladeren van kroos, waterlelies en andere waterplanten om te keren. Soms duikt de vogel op zoek naar voedsel onder de oppervlakte van het water. Op het land voedt het waterhoen zich met laagvliegende insecten, maar ook met bessen van struiken en bomen en zaden van met gras begroeide planten. Het verbruikt ook jonge scheuten van bijna-water en waterplanten, zoals algen, Nymphaeaceae, riet. Het dieet omvat ook amfibieën, weekdieren en een verscheidenheid aan ongewervelde dieren.

Chinese zijdehoen houden en fokken

In het oosten gaan ze zelfs als huisdier aan. De vogels hebben een zeer kalme en vriendelijke aard, ze maken graag contact met de persoon. Kan bevatten met andere vredelievende rassen. Vaak worden ze in contact gehouden met dierentuinen.

Op de boerderij kan Chinese zijde de kip worden voor de eieren van die rassen met een verminderd moederinstinct. Ze verwarmt niet alleen kippeneieren, maar ook fazanten, kwartels.

Houd ze in optimale omstandigheden voor normale rassen. Als er het hele jaar door eierdragers nodig zijn, wordt een goede temperatuur in de kamer gehandhaafd en worden lampen geplaatst. Ze weten niet hoe ze moeten vliegen, dus zetten ze niet de stok. In het warme seizoen lopen ze, ze worden beschermd door een net van roofdieren.

Silk Hens beoordelingen

Ze worden aangeduid als prachtige vogels met ongewoon verenkleed. Ze zijn niet geschikt voor de productie van vlees en eieren te koop, maar doen uitstekend werk van het broeden. Let ook op de eenvoud van de inhoud en de sterke immuniteit.

De vogels zelf reinigen pluis goed, houden niet van vuil, dus het is niet nodig om inspanningen te leveren om het materiaal te verwerken, maar de kamer moet altijd schoongemaakt worden. Het wordt aanbevolen om ze regelmatig te knippen, zodat de pluisjes voortdurend worden bijgewerkt.

Een belangrijk nadeel van het ras is de hoge kosten van zowel eieren als volwassenen. Het moet er 5 dollar voor betalen, ongeveer 7 voor een kip en 50 voor volwassenen, maar het vee is thuis succesvol uitgebroed, eieren in een couveuse of onder een kip. Voor 5 kippen heeft 1 haan nodig.

Krijg meestal niet meer dan 10 personen, want ze zijn niet winstgevend. Daarom is het ras niet populair op boerderijen, ze worden gekocht in woonboerderijen met een puur decoratief doel of voor een kleine verzameling eieren of vlees.

Waterhoen (water kip)

Waterhoen, ook wel de waterhoen genoemd, leeft op alle continenten behalve Antarctica. Een van de meest voorkomende vogels, het leeft erg geheim en valt zelden op.
Habitat. Het leeft in Afrika, Azië, Europa en beide Amerika's.

habitat.
De levensduur van het waterhoen is nauw verbonden met het aquatisch milieu. Met water gevulde sloten, moerassen, langzaam stromende rivieren en irrigatiekanalen met dicht begroeide oevers zijn de favoriete habitat van deze vogel. Populaties die plaatsen bewonen met een mild en warm klimaat leven meestal sedentair en vogels broeden in de noordelijke delen van het gebied, waar waterlichamen in de winter bevriezen, naar de winter in het zuiden vliegen. Moorhes zijn te vinden op bijna alle continenten van de planeet, met uitzondering van Australië, Antarctica en de Arctic Arctic.

Soort: Waterhoen (water-kip) - Gallinula chloropus.
Familie: Shepherd's.
Selectie: Crane.
Klasse: vogels.
Subtype: Vertebraten.

Manier van leven
Buiten het broedseizoen wonen moorhes in eenzaamheid. In de winter verzamelen vogels zich soms in tijdelijke koppels van enkele tientallen individuen en op dit moment is er geen belangrijker taak voor hen dan het zoeken naar een niet-invriesreservoir. Moorhenes, die overwinteren in warme landen, maken trekvluchten op serene nachten, wanneer het gemakkelijk is om pure spiegel van boven te zien. Wakker worden tot het ochtendgloren, het waterhoen komt uit om te voeden en zwemmen of zwemmen rond haar site te voet. Op zoek naar voedsel onderzoekt de vogel de bodem, het wateroppervlak en de kustvegetatie en laat soms zijn kop in het water vallen om een ​​lekkernij tevoorschijn te halen. Knoppen, jonge scheuten, bloemen, bladeren, vruchten en zaden van veel land- en waterplanten zijn inbegrepen in het rijke dieet van het waterhoen. De vogel eet ook graag kleine kreeftachtigen, spinnen, insecten, jongen, kikkervisjes en knijpt geen aas. Van tijd tot tijd stopt het waterhoen om uit te rusten en de veren te reinigen. Soms verschijnt het waterhoen op de weilanden of geploegde velden, maar ze blijven zeker in de buurt van het water. Vogels klimmen goed op de takken.

Reproduction.
Aan het einde van de winter zoekt het mannelijke waterhoen een geschikte plaats om een ​​nest te bouwen en verklaart zijn rechten op de dichtstbijzijnde buurt. De eigenaar wijst de grenzen van zijn sectie aan, maakt regelmatige rondes, maakt luide kreten en toont iedereen de witte veren van zijn staart. Als een andere man overweegt zijn territorium te betreden, valt de vreemdeling de vreemdeling onmiddellijk aan, strekt zijn hoofd uit met een scherpe snavel en een rode plaque op zijn voorhoofd, heftig zijn vleugels schuddend en zijn staart wringend. Als de indringer de vlucht neemt, achtervolgt de meester hem door te rennen of te zwemmen, maar als de vreemdeling zich niet terugtrekt, kan de strijd op het land of op het water niet worden vermeden. Vechtend hebben tegenstanders het moeilijk om elkaar te slaan met vleugels en lange klauwenpoten, die soms ernstige wonden veroorzaken. Na het vinden van de relaties, verspreiden de rivalen zich en de plaats van het duel wordt de grens van de aangrenzende secties. In maart verschijnt het vrouwtje op het grondgebied van de man. De heer begint met een trotse blik om haar heen te zwemmen, laat zijn snavel voortdurend in het water vallen en roept lage kreetkreten.

Weet je dat?
De ovale eieren van Moorhen zijn ingesloten in een briljante romige schaal met bruine, paarse en zwarte stippen.
Burgerlijke en slapende platforms zijn een slordige stapel stengels en bladeren. Een veel opgeruimder nest is gemaakt van takken en het komvormige bakje is bekleed met bladeren, gras en riet. De gebruikelijke hoogte van het nest is 15 cm, de binnendiameter is 25 cm.
Ornithologen onderscheiden, afhankelijk van de habitat van de vogels, 12 ondersoorten waterhoen.

Waterhoen (waterkip) - Gallinula chloropus.
Lichaamslengte: 32-35 cm.
Spanwijdte: 50-55 cm.
Gewicht: 250-300 g.
Het aantal eieren in de koppeling: 5-7.
Incubatietijd: 19-22 dagen.
Puberteit: 1 jaar.
Voeding: zaden, bessen, kleine ongewervelden.
Levensduur: 11 jaar.

De structuur van waterhoen.
Snavel. De korte, puntige snavel is in twee kleuren geschilderd: rood aan de basis en geel aan het einde.
Head. Op het voorhoofd is er een rode plaque.
Wings. Короткие и широкие крылья обеспечивают быстрые полет по прямой.
Тело. Слегка сжатое с боков тело позволяет птице пробираться сквозь густые заросли водных растений.
Хвост. Крайние рулевые перья окрашены в белый цвет и уложены в форме подковы.
Окраска. Голова черная, спина и крылья сверху коричневые, снизу темно-серые. Вдоль боков тянутся белые полоски.
Ноги. Sterke poten geelgroen geschilderd met een roodachtige ring op de schenen.
Fingers. Lange vingers eindigen met scherpe, haakvormige, gebogen klauwen.

Gerelateerde soorten.
De herdersfamilie combineert kleine vogels die leven langs de oevers van zoetwaterlichamen. Alle herder's zwemmen goed, hebben een verhullend verenpak, een korte staart en hebben een uitstekende geur. De familie van de herder bestaat uit drie groepen: meerkoet, waterkippen en sultanks, paardenknuffels en herderjongens. Waterhoen is een groep waterkippen en sultanok met 21 soorten.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org