Dieren

Rivier en Europese bever. Bevers Functies

Pin
Send
Share
Send
Send


De rivierbeever is de grootste van de knaagdieren van de Russische fauna. Grote exemplaren van de bever bereiken een lengte van ongeveer 125 cm met een staart en een lichaamsgewicht van 25-30 kg. Het lichaam van de bever is enorm, nogal onhandig en flodderig. De voorste en achterste poten hebben elk vijf vingers, de achterpoten zijn veel groter en uitgerust met een zwemmende membraan, terwijl ze op de voorpoten slechts rudimentair zijn. Tenen zijn uitgerust met sterke, grote klauwen die zijn aangepast voor het graven van de aarde. De beversstaart is zeer origineel: min of meer afgerond aan de basis, hij is horizontaal sterk afgeplat in het midden en laatste deel en is bedekt met geile schubben, waartussen schaarse haartjes zitten. Het hoofd is groot, afgerond en met een dof gezicht. Oren zijn klein, bedekt met haar, tijdens het duiken kan de auditieve opening sluiten. De ogen zijn klein met een verticale pupil en hebben een derde ooglid, of een knipperend vlies, dat, doordat ze transparant zijn en de ogen sluiten tijdens het duiken, hen beschermt tegen directe actie van water op hen, zonder hen tegelijkertijd de omliggende objecten onder water te laten zien. De bovenlip is gespleten, en zeer sterk ontwikkelde, krachtige, beitelachtige, oranjekleurige snijtanden zijn te zien in de lipsectie.

In het liesgebied van de bevers zijn er gepaarde klieren die een goed ruikende, olieachtige, bruinachtige vloeistof afscheiden die de "beversstroom" wordt genoemd. De vacht is erg dik, met een donzige ondervacht en een glanzende ruwe awn. De kleur van bevervacht varieert van roodbruin tot bijna zwart.

Manier van leven

Rivierbevers in hun leven zijn nauw verbonden met water, hoewel ze het grootste deel van hun tijd daar buiten doorbrengen, maar ze vestigen zich nooit ver van water. Hun leefgebieden zijn bosstromen, kreken van rivieren en bosmeren.

Bevers zijn sociale dieren en vestigen zich meestal in de buurt van elkaar vanuit koloniën waar ze niet worden gestoord. Ze leven in holen of in "hutten". Bevers zijn uitstekende bouwers, hun structuren zijn erg complex. Mora bevers zijn tevreden met de lengte en moeilijk geregeld. Een van de ingangen naar het hol past altijd onder water en een of meerdere anderen landen op het land. Er zijn grote gaten met verschillende onderwaterschepen en landuitgangen. In de diepte van het hol is er een nestkamer, bekleed met fijngeknaagde schors en bos met bomen. Op plaatsen waar de kusten niet geschikt zijn voor het graven van gaten, bouwen bevers "hutten". Deze "Khatki" zijn van een solide formaat, met een diameter van enkele meters en meer dan anderhalve meter hoog. Deze structuren hebben de vorm van een kegelvormige dugout gemaakt van stronken knopen en stammen van dunne bomen bevestigd met slib, aarde en waterplanten. Er zijn meestal verschillende ingegraven ingangen van de "hut", en een uitgebreide woonkamer bevindt zich boven het waterniveau. Om de hutten of holen altijd onder water te laten, bouwen bevers gezamenlijk dammen op die dienen om het waterniveau te verhogen, en gebruiken daarvoor vaak grote bomen met een dikte van 50-60 cm, snijden ze slim door met hun krachtige snijtanden, dumpen ze in het water en smelten plaats van bouw van de dam. Dergelijke dammen worden echter alleen gebouwd waar bevers in grote kolonies leven en waar ze weinig zorgen baren.

In het water zwemt en duikt de rivierbeever perfect, maar op de grond beweegt hij onhandig, langzaam, waggelend, sleept niet alleen de staart, maar ook een dikke buik.

Bevers zijn nachtdieren. Overdag zitten ze in de regel in een hol en pas in de schemering verlaten ze hun schuilplaats, ze beginnen te werken en te eten. De bevervijder, bang op het water, slaat met een kracht tegen zijn staart, geeft een karakteristieke plons en duikt diep en verschijnt opnieuw op grote afstand.

Bevers voeden zich alleen met plantenvoeding. De basis van hun voeding is de schors en jonge takken van bomen met zacht hout, zoals wilg, wilg, esp, populier en berk in het noorden (maar op geen enkele manier els). Bovendien bevers bevers enkele van de kruidachtige waterplanten, en vooral hun sappige en vlezige wortels en wortelstokken.

In de winter vallen bevers niet in winterslaap, maar gaan ze zelden naar de oppervlakte van de aarde - alleen in de dooi. De hele winter activiteit van bevers vindt plaats in een hol of hut en onder het ijs van een reservoir. Voor de winter maken bevers grote hoeveelheden voedsel van de knopen en takken, die ze houden, versterkt op de bodem van de reservoirs bij de ingang van de woning.

Reproduction.

Bevers broeden eenmaal per jaar. De stroom stroomt erdoorheen aan het einde van de winter - het vroege voorjaar en de perioden zijn nogal gespannen van januari tot maart. De draagtijd is 105-107 dagen. Het aantal jongen in een nest is meestal van 2 tot 4. Kinderen worden al met haar bedekt, hebben open ogen en ontwikkelen zich snel, ze kunnen een paar dagen na de geboorte zwemmen, maar ze schakelen niet snel over naar een zelfstandig leven. Beaver is een zeer zachtaardige moeder en blijft voor de jongen zorgen na het einde van de borstvoeding, die ongeveer twee maanden duurt. Bevers bereiken seksuele rijpheid op de leeftijd van drie.

Bevers veranderen hun haartjes, zoals in veel andere semi-waterdieren, continu, zonder scherpe rottingsperioden, maar de intensiteit neemt toe in de lente en de herfst. Van de rivier bever wordt gezegd dat hij een zeer getalenteerd dier is, wat blijkt uit de opmerkelijke bouw en sociale instincten. In gevangenschap is hij perfect getemd en vertoont hij een goed geheugen en genegenheid voor de mens. Vanwege de verborgen semi-aquatische manier van leven, bevers hebben weinig vijanden onder dieren en vogels. In de winter kan een bever het slachtoffer worden van een wolf, een vos en een lynx, maar dit gebeurt relatief zelden. Zijn gevaarlijkste vijand is de otter, die jonge bevers vaak aanvalt.

Economische waarde.

De vacht van een bever is uiterst waardevol en in de reeks van bont van dieren van de hele wereld kost een van de eerste plaatsen. De waarde ervan wordt bepaald door de schoonheid en zeer hoge sterkte van de slijtage. Naast vacht bieden bevers een waardevolle beverstroom, gewonnen uit de inguinale klieren. De "Beaver Stream" heeft een sterke, aangename geur en wordt in de geneeskunde gebruikt als afrodisiacum en versterkend middel, en in de parfumindustrie als een aromatisch product.

In de buitenlandse handel van het oude Rusland speelde de beverbont een cruciale rol, en alleen de roofzuchtige kapitalistische economie ontkende de commerciële betekenis van de bever niet alleen in ons land, maar ook in West-Europa en Noord-Amerika.

leefgebied

Bevers behoren tot de familie Castaridae, waaronder het enige geslacht Castor en slechts 2 soorten:

  1. gemeenschappelijke bever (Castor-vezel) (ook bekend als rivier of oostelijk),
  2. Canadese bever (hij is ook Noord-Amerikaans) (Castor canadensis).

Tegenwoordig zijn Noord-Amerikaanse bevers overal in het continent te vinden, van de monding van de Mackenzie-rivier in Canada tot het zuiden tot het noorden van Mexico. Maar dit was niet altijd het geval. Mensen hebben eeuwenlang op deze dieren gejaagd vanwege hun vlees, vacht en de beversstroom. Als gevolg hiervan werd aan het einde van de 19e eeuw het aantal Canadese individuen kritiek en in de meeste van hun habitats werden ze bijna volledig uitgeroeid, vooral in het oosten van de Verenigde Staten. Staats- en lokale agentschappen voor milieubescherming luidden alarm en dieren begonnen uit andere gebieden te worden vervoerd. Ze werden ook geïntroduceerd in Finland, Rusland, in verschillende landen van Centraal-Europa (Duitsland, Oostenrijk, Polen). Een van de grootste populaties Canadese knaagdieren van vandaag bestaat in het zuidoosten van Finland.

In het verleden leefde de gewone bever in heel Europa en Noord-Azië, maar niet alle populaties konden overleven in de nabijheid van mensen. Aan het begin van de 20e eeuw overleefden slechts enkele relictpopulaties met in totaal 1.200 individuen in Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne, China en Mongolië.

Als gevolg van de programma's voor de herintroductie en hervestiging van deze dieren, die in de eerste helft van de vorige eeuw begonnen te werken, begon het aantal gewone bevers geleidelijk te groeien. Aan het begin van de eenentwintigste eeuw waren er ongeveer 500-600 duizend individuen, en hun leefgebied is uitgebreid in Europa en in Azië.

Op het grondgebied van Rusland zijn er tegenwoordig beide soorten, hoewel de inheemse inwoner slechts de rivierbever is. Het bereik omvat bijna de gehele boszone van de Russische Federatie - van de westelijke grenzen tot de Baikal en Mongolië, en van de regio Moermansk in het noorden tot de regio Astrachan in het zuiden. Bovendien is deze soort geacclimatiseerd in Primorye en Kamchatka.

De Canadese Bever verscheen in ons land in de jaren 50 van de vorige eeuw, onafhankelijk bevolend Karelië en de Leningrad-regio vanuit aangrenzende regio's van Finland, en in de jaren 70 werd dit beest geïntroduceerd in het stroomgebied van de Amur en in Kamtsjatka.

Bever beschrijving

Het uiterlijk van de bever verschilt sterk van het uiterlijk van andere leden van de knaagdierenvolgorde, wat wordt verklaard door de semi-aquatische levensstijl van onze held. Vanuit het oogpunt van de bioloog zijn de opmerkelijke kenmerken van het beest de enorme snijtanden, platte schilferende staart en achterbenen met zwemvliezen met een speciale gevorkte "kam" klauw op de tweede vinger, evenals een aantal kenmerken van de keelholte en het spijsverteringskanaal.

De bevers zijn de meest massale knaagdieren van de oude wereldfauna en de op een na grootste knaagdieren na de Zuid-Amerikaanse capibara's. Het lichaam van het dier is hurkend, dicht, heeft een spindelvormige vorm, het achterste deel is uitgezet, alleen aan de wortel van de staart versmalt het scherp. Lichaamslengte 80 - 120 cm. Volwassenen wegen gemiddeld 20-30 kg, zelden kan het gewicht 45 kg bereiken. De grootte van de Canadese soort is iets groter dan normaal.

Een relatief klein, afgerond hoofd met een zachte en dikke nek kan bijna niet ronddraaien. De ogen zijn klein, met een verticale pupil en een transparant knipperend membraan (om de ogen onder water te beschermen). De oren zijn klein, steken nauwelijks uit de vacht. De uitwendige gehoorgangen en neusgaten hebben speciale spieren die samentrekken als ze in water worden ondergedompeld. Uitgroei van lippen kan zich achter zelfscherpende snijtanden afsluiten, waardoor de mondholte wordt geïsoleerd, waardoor bevers aan vegetatie kunnen knagen zonder hun mond te openen.

De ogen van dieren reageren bijna uitsluitend op beweging, een zwak gezichtsvermogen compenseert meer dan het uitstekende gehoor en de reuk, die de hoofdzintuigen op het land zijn.

De staart is plat, in lengte 30 cm breed - 13 cm, in de Canadese bever korter en breder. Het peddelachtige deel van de staart is bedekt met grote geile schubben, waartussen zeldzame harde haren.

De vijf tenen ledematen worden ingekort, hebben goed ontwikkelde zwemmembranen op hun achterpoten (aan de voorzijde zijn ze in embryo). De voorpoten zijn veel zwakker dan de achterpoten en worden door dieren als handen gebruikt - met behulp van deze trekt de bever objecten, graaft hij kanalen en gaten, verwerkt hij voedsel. Het belangrijkste orgaan van de beweging van het dier zijn de achterpoten. Op de tweede teen van de achterste voet bevindt zich een gespleten klauw, bestaande uit twee delen: de bovenste en onderste wijde hoornplaat, die ten opzichte van elkaar beweegbaar zijn. Deze klauw wordt door het beest gebruikt voor hygiënische doeleinden - het reinigt en kamt de wol tijdens het afstoten, verwijdert parasieten.

Bont bevers van lichtbruin tot zwart, meestal roodbruin. Soms zijn er gespotte exemplaren met vlekken van verschillende tinten. Onderlaag dik, donkergrijs. Het onderste deel van het lichaam is geslachtsrijp.

Het valt op dat het lichtbruine type oud is, het heeft de ijstijd overleefd, dus deze bevers zijn beter aangepast aan het koude klimaat, terwijl er in de meer zuidelijke bevolkingsgroepen meer individuen van donkere kleur zijn.

Manier van leven

Bevers wonen constant in de buurt van het water. Hun favoriete habitats zijn rommelige langzaam stromende of staande bosvijvers. De bepalende factor voor de vestiging van een specifiek reservoir is de aanwezigheid van voedselbomen en struiken. Meer geliefde dieren wilg en espen. Het knaagdier vermijdt grote rivieren met hoge overstromingen, omdat de woning kan worden overstroomd.

Bevers zijn sedentair. Het grootste deel van het jaar zijn ze actief in de nachtelijke schemering, verlaten hun schuilplaatsen in de schemering en keren terug bij zonsopgang. In de winter, op de noordelijke breedtegraden, wanneer de dammen bedekt zijn met ijs, blijven de dieren altijd in hutten of onder ijs, omdat de temperatuur daar ongeveer 0 ° C is, terwijl het veel kouder is buiten.

Op het land geeft de bever de indruk van een traag en onhandig dier wanneer hij rondloopt, leunend op achtertuiten met grote tenen en korte voorbenen. In geval van gevaar snelt hij echter in galop naar het water.

Van alle knaagdieren is onze held het best aangepast om in water te bewegen. Zijn torpedovormige lichaam heeft een gestroomlijnde vorm en wol passeert geen water. Hij zwemt langzaam naar het oppervlak van de meren en beweegt langzaam zijn poten, terwijl de staart als een soort stuurwiel dient. Duik of zwem met hoge snelheid, het knaagdier kwispelt scherp met zijn staart op en neer en rij tegelijkertijd zijn achterpoten.

Als een bijl van een houthakker, is het voorste glazuur van de tanden van een knaagdier bijzonder versterkt. Een zachtere achterkant slijpt sneller en vormt een scherpe rand van de beitel, waardoor het gemakkelijker wordt om bomen te kappen. Het beest met zijn scherpe snijders kan een boom tot een meter dik knagen en dumpen. Zoals alle knaagdieren, hebben bevers grote snijtanden die in dezelfde snelheid groeien als ze afmalen.

Op de foto demonstreert de bever zijn unieke snijtanden.

Dit is wat een knaagdier met bomen kan doen.

Dammen en hutten

Misschien heeft iedereen wel eens gehoord van de geweldige bouwtalenten van deze dieren. Door hun onvermoeibaarheid hebben bevers geleerd om de omgeving aan te passen aan hun eigen behoeften. De dammen die ze creëren verhogen de ecologische diversiteit, breiden watergebieden uit, vergroten het volume en de kwaliteit van het water en veranderen het landschap. Als basis voor de dam wordt meestal een boom gebruikt die over de beek is gevallen. Het wordt opgevuld met takken, delen van boomstammen, stenen, aarde, vegetatie, totdat de stuwlengte meer dan 100 meter bedraagt ​​(de randen van de dam worden ver voorbij de baan genomen), en de hoogte bereikt vaak drie meter. Tegelijkertijd bereikt het verschil in waterniveau twee meter. Het gebeurt dat een familie meerdere dammen tegelijk bouwt, met als gevolg dat een hele cascade van vijvers wordt gevormd. Knaagdieren zijn bijzonder ijverig in de bouw van dammen in de lente en de herfst, hoewel het werk het hele jaar door kan worden voortgezet.

Beaver dam

Bevers - bekwame opgraving. Meestal graven ze verschillende holen op in een familiebedrijf. Dit kunnen zowel eenvoudige tunnels zijn als hele labyrinten die van de oever van een beek of dam naar een of meer camera's leiden. In veel biotypen gebruiken deze knaagdieren holen als primaire schuilplaatsen.

Het ziet eruit als een bevershut

Een andere optie kusthuisvesting - hut. Hun bevers bouwen op die plaatsen waar de opstelling van holen onmogelijk is. Als basis van de hut gebruiken de dieren een oude boomstronk, een lage oever of een vlot. Uiterlijk vertegenwoordigt een dergelijke woning een grote stapel takken, stukjes boomstammen vastgemaakt met aarde, slib en plantenresten. In de broedkamer nestelt zich, van waar de koers onder water gaat. Gemiddeld bereikt de diameter van de hut 3-4 meter. Complexere faciliteiten hebben verschillende camera's op verschillende niveaus. Hoeden kunnen tijdelijk en permanent zijn en vele jaren worden gebruikt. Deze laatste worden constant aangevuld en kunnen 14 meter in diameter en meer dan twee meter hoog worden.

Naast andere bouwactiviteiten van bevers is het graven van kanalen het minst moeilijk. Met hun voorpoten scheppen ze slib en vuil op van de bodem van kleine beekjes en moeraspaden en werpen ze weg van hun pad. De resulterende kanalen laten de dieren in het water achter, verplaatsen tussen dammen of naar voederplaatsen. Knaagdieren zijn hier voor het grootste deel mee bezig in de zomer als het waterpeil laag is.

Het is vermeldenswaard dat Canadese bevers meer ijverige en actieve bouwers zijn dan gewone bevers. Hun gebouwen zijn complexer en duurzamer, omdat ze actief stenen in de bouw gebruiken.

Bevers zijn uitsluitend plantenetende dieren. De samenstelling van hun voedsel kan per seizoen variëren. In het voorjaar en de zomer bestaat de basis van hun dieet uit bladeren, wortels, kruiden, algen. Tegen de herfst gaan ze over op dunne takken van bomen en struiken, met voorkeur voor esp, wilg of els.

Vanaf half oktober beginnen knaagdieren met het oogsten van boomvoeding voor de winter. Het kunnen dikke takken zijn en zelfs delen van de stammen van esp, wilg, vogelkers, els, berk, evenals een kleine hoeveelheid coniferen. Dieren gedumpte bomen worden in kleine stukjes gesneden en onder water opgeslagen op diepe plaatsen in de buurt van gaten en hutten. Bevers kunnen onder water naar hun winkels zwemmen zonder een veilige dam te verlaten.

Als er niet genoeg houtvoeder is, zijn de dieren tevreden met waterrijke planten. Soms zijn invallen op dicht bij elkaar liggende tuinen en boomgaarden mogelijk.

Veel Europese bevers hebben geen voorraad voor de winter. In plaats daarvan gaan ze ook naar de kust op zoek naar voedsel in de winter.

Beaver jet

Kenmerkend voor de dieren is de aanwezigheid van een "beversstroom", geproduceerd door speciale klieren. Het is een complexe stof die bestaat uit honderden componenten, waaronder alcoholen, fenolen, salicylaldehyde en castoramine. De wetenschappelijke naam van deze stof is castoreum.

Sinds de oudheid is de beversstroom toegeschreven aan bovennatuurlijke genezende eigenschappen. In de Y-IY eeuwen BC. Гиппократ и Геродот отмечали ее эффективность в лечении некоторых болезней. И сегодня это вещество нашло применение в народной медицине, но в основном оно используется в парфюмерии.

Сам же бобр использует свой ароматический секрет в целях маркировки. Пахучие метки – это один из способов обмена информацией у наших героев. И канадский, и речной виды оставляют запаховые метки на холмиках, сооружаемых возле воды из ила и растений, поднятых со дна водоема.

Семейные отношения

Meestal leven bevers in familiegroepen (koloniën), maar er zijn mensen die de voorkeur geven aan een enkele levensstijl. Op arme gronden kan het aandeel alleenstaande dieren oplopen tot 40%.

Het gezin bestaat uit een volwassen paar, de jongen van het lopende jaar, de jonge van vorig jaar en soms een of meer tieners uit eerdere nesten. De gezinsgrootte kan oplopen tot 10-12 personen.

De hiërarchie in de kolonie is gebaseerd op het leeftijdsbeginsel, met de dominante positie van het volwassen paar. Manifestaties van fysieke agressie zijn zeldzaam, hoewel in dichte populaties bevers littekens op de staarten kunnen worden waargenomen. Dit is het resultaat van gevechten met buitenaardse wezens nabij de territoriale grenzen.

De paren knaagdieren zijn constant en blijven bestaan ​​gedurende de hele levensduur van de partners. De gezinsgroep is stabiel, mede vanwege de lage reproductiesnelheid. Ze brengen één broed per jaar, van 1 tot 5 kalveren in een gewone bever, in de Canadese vruchtbaarheid is hoger - tot 8 welpen. Meestal zijn er echter in het broedsel 2-3 welpen.

Gon start vanaf januari (in het zuiden van het bereik) en duurt tot maart. Zwangerschap duurt 103-110 dagen.

Pasgeborene, dicht behaard, met ingesneden lagere snijtanden. De moeder voedt de baby's met melk (en het is 4 keer zo dik als koe's) ongeveer 6-8 weken, hoewel de bevers al op de leeftijd van twee weken beginnen met het proberen van de zachte bladeren die door hun ouders zijn gebracht. Op de leeftijd van 1 maand begint de jongere generatie langzaam het nest te verlaten en zich te voeden.

Hoewel de kinderen heel klein zijn, besteedt de vader het grootste deel van de tijd aan het beschermen van de familiesite: het patrouilleren van de grenzen en het achterlaten van de geurtekens. Het vrouwtje is op dit moment druk met eten en verzorgen. Kinderen groeien snel, maar het kost vele maanden oefenen om dammen en hutten te bouwen. Ouders leren hen deel te nemen aan alle gezinsaangelegenheden, inclusief de bouw.

Meestal verlaten jongeren het gezin en gaan ze op zoek naar hun toekomstige complot in het tweede jaar en leiden ze een eenzaam leven totdat ze een koppel hebben.

Seksuele volwassenheid in bevers begint in het tweede levensjaar, maar vrouwtjes beginnen meestal te fokken op 3-5-jarige leeftijd.

De maximale levensduur van een gewone bever is 17-18 jaar, Canadees - 20 jaar. In natuurlijke omstandigheden leven ze echter zelden meer dan 10 jaar. De maximale leeftijd van deze knaagdieren, vastgelegd in de kwekerij, bedroeg 30 jaar.

Naast het markeren van het territorium, communiceren bevers met elkaar door de staart met water te tikken. Meestal melden volwassen personen aan vreemden dat ze zijn opgemerkt. Een knaagdier dat een bezet gebied is binnengevallen, keert terug om de ernst van zijn bedoelingen en de mate van bedreiging te beoordelen.

Een andere manier om te communiceren is door verschillende houdingen, evenals stemmen: dieren kunnen mopperen en sissen.

De voordelen en schade van bevers

Zoals reeds vermeld, staan ​​bevers bekend om hun constructie: door hun nederzettingen op te zetten, creëren ze dammen die het waterniveau in de reservoirs regelen. Als gevolg hiervan kan water grote delen van het bos overspoelen en verpesten. Haylands en wegen kunnen lijden.

Het tweede negatieve punt - de dam verergert de omstandigheden voor het uitzetten van vissen, omdat het een mechanische barrière vormt voor het vissen op vlagzalm, witvis, zalm en forel om in kleine rivieren te spawnen.

Bekijk nu de activiteiten van deze dieren van de andere kant. De cascade van beverdammen die zich op de rivier bevinden, behoudt lange tijd ontdooid regenwater en dit vermindert de kans op overstromingen tijdens het overstromingsseizoen, vermindert bodem- en kusterosie, verkort de zomerperiode met laag water en bevordert de vernieuwing van het systeem van bronnen en stromen die zijn vernietigd door menselijke activiteit. Dit alles maakt het bos bewoond door dieren minder dor, en daarom veel minder vatbaar voor bosbranden.

Door de stroming van rivieren te vertragen, vergroten dammen sedimentophoping en vormen een natuurlijk filtersysteem dat potentieel gevaarlijke onzuiverheden uit het water verwijdert. Bovendien creëren de enorme reservoirs die ontstaan ​​andere voordelen, zoals bijvoorbeeld de groei van ecologische diversiteit.

Ook verbeteren bevers de voerbasis van hazen, herten, voeden zich met "afval" van materialen die worden gebruikt om dammen te bouwen, en dit trekt op zijn beurt roofzuchtige dieren aan.

Deze knaagdieren spelen dus een belangrijke rol in oeverstelsels, en een persoon hoeft alleen zijn kennis van hun biologische behoeften uit te breiden en strategieën te ontwikkelen waarmee zowel mensen als bevers het landschap samen kunnen gebruiken.

Bekijk de video: Bever in natuurgebied Klein Profijt (Augustus 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org