Vogelstand

Waar leven wilde eenden en wat ze eten

Pin
Send
Share
Send
Send


Het is vaak mogelijk om te observeren hoe watervogels in vijvers zwemmen. Wilde eenden zijn de meest voorkomende soort van dergelijke vogels. Mensen voeden ze vaak met ander voedsel. Niet iedereen weet echter dat veel producten schadelijk zijn voor de gezondheid van vogels. Wat is een eend van een gewone wilde eend, hoe leeft hij en wat eet hij in het wild?

Beschrijving van de soort

Wilde eenden behoren tot de familie van eenden van de Anseriformes. Mensen noemen ze wilde eenden. Er wordt aangenomen dat deze vogelsoort aangepast is aan seizoensmigratie. Wilde eenden zijn groot. Onder andere soorten onderscheiden ze zich door karakteristiek extern tekenen van:

  • gestroomlijnde vorm afgevlakt lichaam,
  • korte nek
  • klein hoofd,
  • platte en brede snavel met tanden en hoornplaten aan de zijkanten,
  • de aanwezigheid van een laag onderhuids vet,
  • krachtige poten die lijken op flippers, uitgerust met membranen.

Vrouwtjes en mannen zijn significant verschillend van kleur. Het mannetje is een eend, de woerd is veel groter en heeft een kleurrijker verenkleed. Als je kijkt naar het wijfje en het mannetje, krijg je de indruk dat verschillend vogelsoorten. Het gewicht van de drake varieert tussen 1,6 en 2 kg, omdat de vogels in de zomer minder wegen. Vrouwtjes wegen ongeveer 1 kg. Het gewicht en de kwaliteit van voedsel beïnvloedt het gewicht van de vogel.

Het lichaam van de vogel is ongeveer 60 cm lang en de spanwijdte bedraagt ​​1 meter. De lengte van de vleugel van het vrouwtje is 28 cm, en die van de mannetjes is iets korter - 26 cm. De kleur van de wilde eenden helpt hen zich te verstoppen in natuurlijke omstandigheden milieu leefomgeving waar ze wonen. De vrouwelijke wilde eend heeft een bruine verenkleedkleur die lijkt op een camouflagekleur. Haar buik heeft een rijkere schaduw. De rekening is donkergrijs of olijf. Poten van een vogel trekken de aandacht met rode of oranje kleur.

Drakes zien er aantrekkelijker uit. De nek en het hoofd van de man werpt een donkergroene kleur. Op de nek van de mannetjes is een opvallende rand van wit. Hun poten zijn oranje en kastanjekleur op de borst en de krop. Bij mannen is de snavel alleen olijfgroen. De kleur van de woerd is altijd aantrekkelijk voor vrouwen.

Gebied van distributie en habitat

Meer algemeen komt wilde eend voor op het noordelijk halfrond. Ze broeden in noordelijke breedtegraden, maar ook in warme subtropische klimaten. In het Europese deel komen ze overal voor. De enige uitzonderingen zijn de hooglanden van Scandinavië.

Mallards zijn gedeeltelijk migrerend de vogels. Bijvoorbeeld, in Groenland of IJsland, sommige vogels verlaten hun plaatsen niet. De rest van de vogels wordt naar de Britse eilanden gestuurd. De meeste wilde eenden die in Europa wonen, zijn sedentair.

Zoals vele soorten wilde eenden, leven ze meestal in de buurt van waterlichamen of moerasland. Vogels houden van rivieren met een gestage stroom, evenals ondiepe meren en vijvers. Noodzakelijke voorwaarden voor habitateenden zijn de volgende vereisten:

  • riet,
  • dichtgroeiende heesters,
  • oude omgevallen bomen.

Al deze omstandigheden zullen dienen als hun natuurlijke vermomming voor bescherming. Ze zijn nodig voor vogels om de nacht door te brengen, maar ook om eieren te leggen en uit te broeden. Om deze reden worden eenden praktisch niet gevonden op meren of rivieren waar er geen vegetatie op de oevers is.

Ondanks het feit dat de wilde eenden erg verlegen zijn, kunnen ze zich ook in de stad vestigen. Ze wennen snel aan mensen als ze hen voeden en benaderen ze heel dichtbij.

In onze breedtegraden kunnen eenden blijven, als de reservoirs niet bevriezen. Veel vogels migreren voor de winter naar landen met meer warm klimaat:

  • zuidelijk deel van China en Europa
  • Iran
  • Irak,
  • Noord-India
  • Golf van Mexico.

Ze geven er de voorkeur aan om zich dichtbij ondiepe reservoirs te vestigen met een voldoende hoeveelheid voer.

Wat eten wilde eenden?

Qua eten is deze vogelsoorten vrij eenvoudig. Dit kenmerk van de soort helpt hen om zich aan te passen aan verschillende leefomstandigheden. Meestal eten ze in de nabijgelegen reservoirs. Eenden worden periodiek ondergedompeld in water om voedsel in de vijver te vinden. Tijdens het zoeken naar voedsel, kun je zien hoe alleen de poten en de achterkant van het lichaam van de wilde eend uit het water steken. Met behulp van een langwerpig hoofd vinden de vogels het meest de bodem verschillend food:

  • kleine vis
  • waterinsecten,
  • slakken en slakken,
  • kaviaar,
  • algen en wortels
  • kleine kikkers,
  • eendekroos, dat vaak met stilstaand water in het wateroppervlak valt.

Het laatste type voedsel is een echte delicatesse voor wilde eenden. De manier om voedsel te verkrijgen beïnvloedt de keuze van de habitat van de vogel, omdat deze tot een bepaald punt kan zinken de diepte. Met het begin van de zomer vliegen eenden vaak naar de velden waar granen groeien. Dergelijk voedsel dient als een extra voedingsbron.

Filtratie van plantaardig en dierlijk voedsel wordt uitgevoerd in het ondiepe water van een eend. Filtratie vindt plaats via de hoornplaten van de snavel. In de zomer voeden vogels zich voornamelijk met plantenvoeding. Vrouwtjes hebben twee keer zoveel voedsel nodig om toekomstige nakomelingen te fokken.

Als er een wens is om dergelijke watervogels in de nabije vijver of op het meer te voeren, zou u dat moeten weten bruikbaar voor hen zal voedsel zijn:

  • geraspte kaas
  • zachte groenten en fruit
  • gors.

Ze kunnen geen wit brood krijgen, omdat een dergelijk product ervoor zorgt dat ze een gevoel van volheid hebben. Feitelijk zorgt valse verzadiging ervoor dat ze de zoektocht naar hun gebruikelijke voedsel verlaten. Eenden worden niet aanbevolen om veel voedsel te geven, omdat de vogels snel aan dergelijk voedsel gewend raken en dan niet zelf voedsel willen. Sommigen van hen weigeren voor de winter naar warme landen te vliegen en sterven als gevolg daarvan.

reproduktie

Na een jaar van leven zijn de vogels klaar om te paren. In sedentaire individuen vindt paring plaats in de herfst en in trekvogels in de lente. Al in maart verschijnen ze in gebieden nesting, terwijl er nog steeds ijs op het water is. Vrouwtjes vliegen vaak naar meer zuidelijke breedtegraden, daarom keren ze later terug naar nestplaatsen dan drakes.

Paren worden al gevormd bij overwintering, en sommige houden de relaties van vorig seizoen. Mooie mannetjes beginnen te zorgen voor vrouwelijke eenden. Ze organiseren trouwdansen en proberen de sympathie van een eend te winnen. Vaak zijn er gevechten tussen draken vanwege vrouwen. Soms veroorzaken eenden zelf gevechten tussen de mannetjeseenden.

Wilde eenden nestelen in paren of familie kleine kolonies. Meestal zijn draken groter in aantal dan vrouwtjes. Dit komt door de frequente dood van vogels na een periode van incubatie van eieren en het uitkomen van kuikens.

De activiteit van de drakes begint in het vroege voorjaar en duurt tot de maand mei. Verschillende mannetjes verzamelen zich in een kudde en zwemmen rond vrouwtjes. Wanneer de eend een partner voor zichzelf kiest, begint deze rond de gekozene te zwemmen en knikt, zijn hoofd achterover kantelend. Het mannetje blijft constant rond de uitverkorene zitten voordat hij eieren uitbroedt. Bijna altijd zorgt de eend voor de toekomstige nakomelingen.

nesten schikken in struikgewas vergelijkbaar met groeven in het gras of op de grond. Daarop is het dons langs de randen aangelegd en van binnen verspreiden ze zacht en droog gras. In een koppeling leggen vrouwtjes meestal 7-12 eieren. Ze zijn wit met een groenachtige tint. Tijdens de incubatie van eieren vliegt de woerd weg voor ruzie.

Nog geen maand later verschijnen er kuikens en 10 uur na hun verschijning leidt de eend hen naar het water. Ze begint ze te leren zwemmen en duiken. Eendjes groeien erg snel en binnen een maand zal hun gewicht ongeveer 1 kg zijn. Jonge eendjes kunnen zelfstandig eten zonder de hulp van moeder. 50 dagen na de geboorte kunnen de jongen vliegen. In het wild leven wilde eenden 15-20 jaar en in gevangenschap leven ze 25 jaar of langer.

Beschrijving en habitat

Met een gevarieerd en voldoende dieet, reikt het gewicht van het vrouwtje tot 1,5 kg, het mannetje - 2 kg. De lengte van het lichaam is 57 cm, de woerd is 60 cm, de lengte van de eendenvleugel is 30 cm, de spanwijdte is 100 cm, deze soort wilde eenden ontwikkelt zich goed in gevangenschap en wordt daarom door boeren gefokt.

Het uiterlijk van de man en vrouw is opvallend anders. Vrouwtjes zijn onopvallend, hun kleur versmelt met het algemene uiterlijk van de kustlijn: bruinachtig verenkleed, donkerder op de buik, donkerbruine of olijfkleurige snavel, rode of oranje poten. Het onopvallende en het vermogen om zich aan te passen aan de omgeving van de eend is te wijten aan de noodzaak om te overleven om nakomelingen te redden.

Knappe draken verschillen aanzienlijk van hun vriendinnen. Een groenachtige of smaragdgroene kop met een tint, een witte rand aan de hals, kastanjebruine veren in het gebied van de struma en borst, een olijftak en fel oranje poten maken het wilde eendmannetje te opvallend. Het heldere uiterlijk van de mannetjeseend is ook ontworpen om de aandacht van roofdieren en jagers af te leiden van het wijfje en het nageslacht.

Het bereik van de wilde eend is breed. Eenden vestigen zich in Eurazië, in sommige delen van de VS, Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië.

Wilde eendeend - trekvogel. Wintervogels worden naar regio's met een mild klimaat gestuurd, zoals Irak, Iran, Zuid-Europa, India, Zuid-China, de Golf van Mexico, enzovoort. In sommige regio's blijven de eenden voor de winter met niet-bevriezend water.

Levensstijl en voeding

Zoals alle soorten eenden vestigt eendenkruiper zich in de buurt van ondiepe meren, langzaam stromende rivieren en moerassen. Niet alleen zoet water, maar ook gezouten. De belangrijkste voorwaarde voor de vestiging van eenden is de aanwezigheid van camouflagebarrières aan de kust. Eenden voelen zich veilig in dicht struikgewas van dode bomen, struiken, riet. Wilde eenden nestelen zich niet in stuwmeren met open en rotsachtige kusten, omdat eenden natuurlijke onderkomens nodig hebben voor veilig voeren, overnachtingen en broedeieren. Ondanks voorzichtigheid en angst, verblijven eenden vaak in stedelijke reservoirs, waar ze worden getemd en constant worden gevoed.

Waarschuwing! Door de kruimels te voeren, schaadt de man de wilde vogels. Eendbrood is schadelijk - het veroorzaakt ziekten die leiden tot de dood van een vogel.

Wilde eenden kunnen leven in koppels (tot enkele honderden individuen), en in paren en zelfs alleen. De levensverwachting van een eend in het wild is vermoedelijk 15 jaar, in gevangenschap, met goede zorg en een goed dieet, leven wilde eenden tot 25 jaar.

Naast mensen hebben eenden veel vijanden in het wild. Eenden worden bejaagd:

  • andere vogels (haviken, valken, grote meeuwen en kraaien, enz.),
  • roofdieren (vossen, marters, nertsen, stinkdieren, wasbeerhonden, otters, enz.).

Bij het voeren van eenden zijn wilde eenden zonder pretentie en voeden zich uitsluitend met wat ze in reservoirs vinden, namelijk:

De manier om de eenden te voeren bepaalt de habitat - de wilde eenden vestigen zich in ondiepe wateren, omdat ze niet tot grote diepte kunnen duiken. Wilde eenden houden niet van snelle en diepe rivieren, omdat ze niet duiken na het verzamelen van voedsel, maar van de bodem oppakken, het lichaam onder water onderdompelen en de staart en poten aan het oppervlak achterlaten.

Fokseizoen

Tegen het jaar zijn de volwassen vogels klaar om te paren, daarom worden sinds de herfst sedentaire eenden gemaakt die samen de winter doorbrengen. Bij trekvogels vormen zich paren op de broedplaats. Het broedseizoen vindt plaats van april tot augustus, afhankelijk van of het een inwoner of een trekvlucht is. In koppels woesten meer dan vrouwtjes, daarom zijn gevechten en agressie niet ongewoon. Het winnende mannetje kiest het vrouwtje en begint het verkeringstraditie. Het gebeurt dat de rieten een paar kiezen, dat rond de gekozen cirkel cirkelt.

Eendnesten bevinden zich niet ver van water. Het mannetje neemt actief deel aan de opstelling van het nest en aan de bescherming van het territorium. Door de koppeling beschermt de woerd de eend en vliegt hij alleen weg om zich te vervellen wanneer de eend begint met het uitkomen van de eieren.

In de koppeling zijn er 7-12 blanken met een groenachtige tint van eieren met een gewicht van 50 g. Als het vrouwtje een korte tijd verlaat, verwarmt ze de eieren met pluizen die in het nest zijn verzameld. Als de eerste koppeling sterft, legt het vrouwtje opnieuw eieren. Meestal is de tweede koppeling onbevrucht.

Op de 26-28ste dag van incubatie komen er eendjes uit eieren. Na 12 uur leidt de eend het broedsel van jonge eendjes naar het water. Jonge dieren worden snel zwaarder en aan het einde van de eerste maand wegen ze van 800 gram. tot 1 kg

Dus, de wilde eend is de meest bekende soort wilde eenden. Ze zijn alleseters en passen zich aan alle natuurlijke omstandigheden aan. Daarom zijn deze vogels gevestigd op alle continenten behalve Antarctica.

Wilde eenden voeren

Ornithologen onderscheiden sommige groepen eenden. Onder hen, rivier, duiken, peganki, duck-steamers die niet kunnen vliegen, en alle tijd doorgebracht in de vijver. Vogels voeren is afhankelijk van hun habitat. Vogels van de riviersoorten bevinden zich altijd in ondiep water. Onder hen zijn de meest voorkomende de wilde eend, wintertaling, sviyaz, pijlstaart, grijze eend. Hun bek is plat met knobbeltjes aan de binnenkant.

Vogels voeden zich met vegetatie en op het stuwmeer en op de kust. Ze kunnen duiken, maar ze zijn niet volledig ondergedompeld in water. Ze duiken om wortels en bladeren van planten, weekdieren en kleine kreeftachtigen van een ondiepe bodem te krijgen. In riviereenden waargenomen dieet. Ze brengen de hele dag door aan het water of in de vegetatie aan de kust, 's nachts vluchten koppels vluchten naar velden met granen. Wat eenden van een rivier eten:

  • vogels jagen op vegetatie, die zich op het wateroppervlak bevindt. Deze omvatten eendenkroos, rogolniki, vodokras-kikker. Sommige podvortsy verzamelen algen en voor huisdieren, oogsten voor de winter,
  • eenden eten het fruit en de stengels van de nokkam. Het is gemakkelijk te bereiken in de ondiepe wateren
  • aan de kust eten ze weegbree, paardenbloemen, klaver,
  • vlieg naar de velden met tarwe, gierst, rogge, gerst.

Soms kun je een eend zien die vis eet. Tijdens de ruiperiode hebben de vogels mineralen en veel eiwitten nodig, dus vangen ze in de ondiepe bak met water en kikkervisjes, vissen of kikkereieren, insecten die op de vijver leven. Soms eten eenden kikkers, maar amfibieën zijn niet hun hoofdvoedsel. Mensen vangen kikkers en padden zelden, alleen totdat hun veren groeien of de eierproductie eindigt.

Duikeenden geven de voorkeur aan diepe vijvers. De meeste tijd die ze in de vijver doorbrengen, gaan ze zelden aan land, vliegen niet met granen over de velden. Onder de duiksoorten komen duiken en zwart. Diepe meren geven de voorkeur aan meerkoeten.

Vogels kunnen duiken tot een grotere diepte, tot 6-7 m. Onder water blijven ze lang genoeg, ze varen over een afstand van 10 m. Tegelijkertijd werken ze snel met vleugels en ledematen. Hun bek is smaller dan die van riviereenden. De tanden aan de binnenrand zijn goed gedefinieerd:

  • eenden van het duiken soort eten vis, en, niet alleen klein, maar ook vrij groot. Ze kunnen haring tot 20 cm lang eten,
  • vanaf de bodem bereiken ze weekdieren en schaaldieren,
  • kuikentjes voeden zich in de eerste dagen met waterplanten,
  • ouders brengen hen fry, fish spawn. Ze leren hun nakomelingen duiken. De jongen beginnen op zichzelf te vissen dichter bij de 30-jarige leeftijd.

Amfibieën leven in water in de buurt van de kust, dus duiken broedende duiven, zijnde vogels die op diepte leven, eten geen kikkers. Amfibieën komen pas aan het dieet als er eenden aan land komen, maar dat doen ze zelden. De jagers proberen geen eend te krijgen of duiken. Hun vlees heeft een specifieke smaak.

Een eend in een parkvijver eet hetzelfde voedsel als individuen op open waterlichamen. Vaak hebben ze genoeg van kinderen en volwassenen die in het park rusten. Ze gooien brood, koekjes, overgebleven pizza en hotdogs in de vijver. Vogels eten alles, maar de voordelen van dergelijk onnatuurlijk voedsel voor hen zullen klein zijn. Integendeel, het zal het lichaam van de vogel beschadigen. Ornithologen dringen er op aan geen wilde eenden bakkerijproducten te voeren.

Wat te geven wilde eenden?

Vogels in het wild kunnen hun eigen voedsel halen. Voed ze in een mum van tijd. Dergelijke gevallen kunnen te droog weer zijn, wat leidt tot uitdroging van waterlichamen. Soms bepalen vogels ten onrechte de klimaatverandering, voelen ze de naderende vorst niet.

Eendieren blijven op het reservoir, hebben geen tijd om te migreren wanneer het meer bedekt is met ijs. Er is geen voedsel voor hen in bevroren of droge reservoirs. Ze hebben menselijke hulp nodig.

Deze verschijnselen komen zeer zelden voor. Meestal, wanneer er een tekort aan voedsel in de vijver is, vliegt de kudde weg op zoek naar andere reservoirs, waar het voedsel voor zichzelf vindt. Instinct brengt ook zelden de vogels. Meestal bereiden ze zich voor op de migratie bij de eerste nachtvorst, niet wachtend op het bevriezen van het water.

Een zieke of gewonde vogel die niet in staat is om een ​​langeafstandsvlucht te maken, kan op het reservoir blijven. Dus verzwakte personen hebben hulp nodig. Meestal brengen mensen ze naar hun pluimveestallen.

Ornithologen waarschuwen dat het voeden van vogels hen een slechte dienst kan dienen. Wat is het nadeel van onnodige "liefdadigheid" van een persoon:

Hoe ziet een eend eruit?

Uiterlijk lijkt de keeper erg op de Mallard, maar deze is kleiner van formaat. De lengte van het lichaam van de woerd is 52 cm, de vrouwtjes zijn 40 cm, de lichaamsmassa van het mannetje is 1 kg, het vrouwtje weegt niet meer dan 500 g. De eend leeft in ondiep water en in diep water. Het onderscheidende kenmerk is een brede snavel. Het is 7 cm lang en aan de basis smaller dan het einde. Dit komt door het dieet van de vogel. Het is handiger voor haar om water door een brede snavel te filteren.

Een interessante beschrijving van hoe eendenfamilie zijn eigen eten krijgt. De Siberische wever eet niet alleen algen, maar ook schaaldieren, weekdieren, insectenlarven, jongen. De eend laat zijn snavel in het water zakken, verzamelt planten, zoekt naar insecten op het wateroppervlak.

Ze kan duiken, maar ze duikt niet volledig onder water. Om voedsel uit de bodem van de vijver te krijgen, beginnen de vogels op het water te draaien, waardoor een draaikolk ontstaat. Deze whirlpool tilt algen, schaaldieren en ander voedsel van de bodem op:

  • у птиц отмечается половой диморфизм. Селезни в брачный период отличаются от самок своим оперением. Самцы яркие. Самки имеют скромный окрас пера. Он бурого цвета с белыми вкраплениями. Перо различного оттенка образует на теле индивидуальный узор. Особенно красив он в области воротниковой зоны. Бурое перо с белым кантом смотрится на утке очень нарядно,
  • De kop van de mannetjeseend is donker met een groene tint. De iris van het oog is heldergeel. De ogen steken af ​​tegen de donkere achtergrond van het verenkleed,
  • nek donkerbruin, glad, met een witte kraag,
  • rug zwart met blauwe en groene tinten. Hetzelfde verenpak heeft een staart en een bovenstaart,
  • zijkanten en buik wit,
  • de spiegel van zowel de drake als de vrouwelijke vorm heldergroene primaire veren. Kaimu is bruin verenkleed.

De vogels zijn stil. Hun stem is doof, stil, hees. Ze schreeuwen alleen wanneer het nodig is om de kudde van dreigend gevaar te waarschuwen. Ze vliegen in stilte. In het paarseizoen maken mannetjes geen trillers, zoals mannetjes van andere soorten eenden.

De papegaaiduikereend is een trekvogel. Vanuit Europa trekken eenden naar Bulgarije en Roemenië, aan de kust van de Zwarte Zee. Vanuit Centraal-Europa migreert de middag naar Afrika, Noord-Nigeria, Oeganda, aan de kust van de Rode Zee. Vanuit de noordelijke en centrale delen van Azië vliegen eenden naar Irak, Iran en Transkaukasië. Sommige vogels bereiken Japan en Australië. De Noordelijke Herder migreert naar Mexico, de Antillen.

Bekijk de video: kippen en eenden krijgen eten! kippenvlog #1 (Mei 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org