Dieren

Bevers in de natuur

Pin
Send
Share
Send
Send


Bevers - bewoners van kleine bosrivieren en -stromen, reeksen en moerassen. Soms vestigen ze zich in verlaten groeves, landbouwkanalen. Men kan zeggen dat het leven van deze dieren afhankelijk is van water, omdat het hier is dat ze zich vrij en beschermd voelen. Voor een half-waterdier is het belangrijkste dat de gekozen rivier in de winter niet te diep invriest en niet uitdroogt in de hitte, en de stroom niet sterk genoeg moet zijn om de woning niet te eroderen. En natuurlijk is de beschikbaarheid van voldoende hoeveelheid plantaardig voedsel van het grootste belang voor een dier - dit is wat bevers eten.

Bevers zijn de perfecte bouwers

Zodra bevers worden bepaald met de woonplaats, beginnen ze meteen met de bouw. En omdat water helemaal voor hen is: het huis en de bron van wat bevers in de natuur eten, worden familienesten gebouwd in de buurt van de kust.

Op de steile oever graven de arbeiders gaten op de overkapping - ze bouwen hutten van takken en twijgen, die ze zorgvuldig met rivierslib verbinden. De ingang is altijd onder water gebouwd om onbereikbaar te zijn voor vijanden. Waterbouwers kiezen als basis een geschikte struik, een oude boomstronk of een grote bult op de rand van het water en werpen vervolgens een bos stokjes en twijgjes erop. Van binnenuit bevrijden bevers een ruime nis, bij elkaar gehouden door klei of slib.

Een andere structuur, niet minder belangrijk voor het dier - de dam. Hierdoor wordt een hoog waterniveau in de rivier gehandhaafd, waardoor de toegang tot de ingang tot het nest wordt geblokkeerd en zo verborgenheid en veiligheid wordt geboden. Hoe dan ook, de dam creëert een diepe en ruime vijver, vergroot de ruimte en biedt een grote verscheidenheid aan verse plantenvoeding.

Bevers voeden op verschillende tijden van het jaar.

Om te begrijpen wat bevers eten, is het genoeg om te weten dat het typische plantenetende knaagdieren zijn. Daarom zijn gras, hout, bladeren, jonge scheuten van bomen, water en semi-waterplanten ideaal als foerage. Dieren gaan in het najaar lange trektochten maken om voedsel te maken, wanneer ze voorraden van voedsel voor de winter maken. Meestal voeden ze zich op het grondgebied grenzend aan hun nederzettingen.

In verschillende periodes van het jaar is de voeding van deze dieren om natuurlijke redenen enigszins anders. In de zomer geven bevers de voorkeur aan verse, met gras begroeide planten, die vrolijk riviergras, bladeren en jonge scheuten van bomen opeten, en dan - stengels en zelfs wortels.

In de herfst verandert het antwoord op de vraag 'waar voedt een bever zich mee?'. Met name voor gezinnen die in de buurt van dorpen, dorpen en voorsteden wonen. Dan worden de bevers kleine rovers die groenten uit de tuinen stelen. En als het winterdieet bestaat uit schors en hout dat geoogst is van de val van omgevallen bomen, breidt het zich in het voorjaar uit door jonge scheuten te eten die langs de kust groeien.

Bevers favoriete eten

Zoals reeds vermeld, zijn bevers plantenetende knaagdieren. Dus, zoals wetenschappers ontdekten, het voedsel voor hen is meer dan driehonderd verschillende soorten planten. Er is ook een favoriet voedsel voor deze wilde dieren: vlezige en sappige stengels van een waterlelie, peulen (waterlelies) van geel, marsh toffee.

Een andere delicatesse van bevers is jonge wilgenscheuten, aspen takjes en vogelkers bomen. Knaagdieren knagen ze ongeveer 20-25 centimeter lang vanaf de basis en slepen ze in grote trossen naar hun huizen. Daar dompelen ze de gedolven staaf in water en snijden ze met hun ingekerfde uiteinden in de zachte grond van de rivier. Werknemers maken vrij grote "bakken", waarvan het volume 2 kubieke meter bereikt. Dit is hard werken, maar in de ijzige winter, wanneer het reservoir bedekt is met een korst ijs, hoeven de dieren hun gezellige onderkomen niet te verlaten: je hoeft alleen maar de juiste hoeveelheid smakelijke twijgen de hut in te slepen.

Als je weet wat bevers eten, is het interessant om te onthouden dat ze uitstekende duikers zijn. Deze verbazingwekkende wezens kunnen 15 minuten onder water staan ​​en de stengels en bladeren van waterplanten eten! Natuurlijk heeft de natuur ze vlezige, zeer beweeglijke lippen gegeven, waardoor ze kunnen knagen en niet kunnen stikken. Wanneer het beest groenen knaagt - wat bevers eten onder water, de lippen stevig gesloten achter krachtige snijtanden.

Elk najaar snijden bevers boomstammen en oogsten niet alleen schors, maar ook grote takken, waardoor ze dichter bij hun particuliere schuilplaats komen. Overigens, het kraken van de bast - wat een bever eet in het laagseizoen - ondermijnt het dier tegelijkertijd zijn enorme voortanden, die gedurende het hele leven groeien.

In de eerste plaats gebruiken semi-aquatische knaagdieren voedsel dat dicht bij de gaten en hutten ligt en wanneer ze opraken, verzamelen ze voedsel verder stroomopwaarts. De meest delicate en dunne takken worden ter plaatse gegeten, de grotere worden naar het dorp van de bevers gestuurd en de vlezige schors knabbelt aan de dikke stengels. Interessant is dat de grote omvang van de bomen deze onvermoeibare en vraatzuchtige dieren niet schrik aanjagen.

Transport en bereiding van voer voor de winter

Over de voorbereiding van het voer voor de toekomst is een beetje gezegd, en de beversfamilie werkt aan deze zaak van klein tot groot. Maar het transport van voedsel dat naar de hutten wordt gebracht, gebeurt op verschillende manieren. Als de rivier dichtbij is, klemmen de knaagdieren de tak met hun tanden achter het dikke uiteinde en gaan terug naar de vijver. Als de plaats van houtwinning zich op grote afstand bevindt, trekken de bevers de takken over, trekken ze naar de zijkant van zichzelf.

Tijdens de voorbereiding op overwintering oogsten dieren ongeveer 30 kubieke meter hout, maar als het reservoir het hele jaar door rijk is aan waterplanten, zijn er mogelijk geen reserves. De bevers knagen aan een boom en bewegen zich geleidelijk rond de dikke stam en bijten dieper en dieper. Na een korte adempauze blijft het knaagdier werken totdat de boom is gekraakt en uit zijn eigen zwaartekracht ineenstort. Het dier snijdt voorzichtig gekapt hout: afzonderlijke houtblokken, afzonderlijke takken en schors. Wat niet meteen op zijn plaats wordt gegeten - blijft achter in de bakken.

Lente-activiteit van bevers op zoek naar voedsel

Wat bevers eten in de winter is begrijpelijk. Ze overwinteren niet, maar hoe gedragen ze zich in het voorjaar op zoek naar voedsel? Bevers beginnen al eind februari - begin maart de eerste vluchten uit hun schuilplaatsen te maken. Natuurlijk leidt het tot deze hongersnood, omdat de wintervoorraad op is. In het begin zijn landingen zeldzaam en van korte duur, maar als het weer warmer wordt, vertonen de bevers activiteit: ze blijven langer op het land rondhangen en zoeken voortdurend naar voedsel. Op dit moment snijden bevers zelden grote bomen, ze zoeken en eten meestal wilgentakjes en als ze geluk hebben, knagen ze aan de scheuten van water en kustgrassen die zijn verschenen.

Bevers zomer levensstijl

De zomerse levensstijl van bevers houdt rechtstreeks verband met wat de bever in de zomer eet. Meestal leven individuen in deze periode alleen in een tijdelijke woning, dus elke persoon haalt voedsel uit de voeding. Het is al later, met de herfstaanpak, dat het gezin verenigt om overwinteringsvoorraden bij elkaar te brengen. In de zomer genieten bevers, net als andere plantenetende dieren, van een overvloed aan groen op het grondgebied naast het huis.

Het grootste knaagdier

Tegenwoordig zijn er in de natuur twee soorten bevers: Canadees en Europees. De verschillen tussen hen zijn klein, behalve dat de Europeaan iets kleiner is dan de Canadees. Lang geleden, ongeveer 5 miljoen jaar geleden, konden bevers zich zelfs meten met de eigenaar van het bos, de beer. De grote voorouders van de huidige knaagdieren zijn uitgestorven en vandaag zijn de bouwers van dammen veel kleiner dan hun overgrootvaders.

Een volwassen mannelijke bever weegt ongeveer 20-25 kg, sommige krijgers bereiken een gewicht van 45 kg, de lengte bereikt 1,2 meter. 15-20 cm neemt een heerlijke staart, de breedte is bijna gelijk aan de lengte. Zelfs deze staart krijgt een belangrijke rol van de kiel - met zijn hulp stelt de ruige zwemmer de diepte van onderdompeling in water in. Het vermogen om alles onder water te zien en daar perfect te navigeren, geeft de bever volledig transparante oogleden.

Er is nog steeds iets interessants in het uiterlijk van knaagdieren: de klauw op de duim is in twee helften verdeeld - dit is een geschenk van de natuur, zodat de dieren de gelegenheid hebben om hun wol te kammen. Voortzetting van het gesprek over de ledematen, zou ik willen opmerken dat ze de bevers helpen om goed te zwemmen. Achtervoeten - met membranen, eenden hebben dezelfde membranen. Dankzij hen kunnen zwemmers snelheden tot 10 km / uur bereiken. De voorpoten zijn relatief klein, zonder membranen, uitgerust met indrukwekkende krachtige klauwen, die gemakkelijk de grond kunnen worden gegraven. Zelfs de voorste poten spelen de rol van handen - in hen dragen dieren klei, takken.

Fijn dik haar en een dikke laag vet onder de huid beschermen de bevers tegen de kou. De dieren zorgen zorgvuldig voor hun bontjassen en kammen ze met een natuurlijke kam. Dankzij de olieachtige vloeistof die speciale klieren afscheiden, wordt deze prachtige vacht niet nat.

De tanden van dieren groeien hun hele leven, en als ze niet regelmatig op hout malen, zullen ze ongekende maten bereiken.

Het leven van bevers in de natuur zit vol met gevaren. De duur is gemiddeld 13-15 jaar. In gevangenschap leven ze 2-3 keer langer.

Beaver leven in de natuur

Al die dieren die naast bevers leven, leggen hun een missie op om water en aangrenzend bosgebied te behouden en, indien nodig, te sparen. Het blijkt dat shaggy bouwers met hun werk niet alleen zorgen voor hun welzijn, de vrede van hun buren hangt ook van hen af.

Het geluid van stromend water wekt een passie voor bouwen in bevers en ze beginnen te handelen. Ze kunnen dag en nacht bouwen, er zijn geen hardwerkende werknemers te vinden. Bevers beginnen een nieuw watergebied te ontwikkelen volgens een plan dat in de loop van de jaren is uitgewerkt:

  1. Er wordt een dam aangelegd die de stroom in een gezellige en rustige vijver verandert.
  2. Er wordt een kanaalsysteem gemaakt om het eigendom uit te breiden.
  3. Er wordt een enorme opslagruimte gebouwd.
  4. Er wordt een enorm gebouw met meerdere kamers gebouwd met een hoogte van meer dan 1 meter. De muren van het huis zijn een halve meter dik gebouwd.

Pas na een week is het huis klaar, de ingangen zijn onder water om het huis te beschermen tegen vijanden. Wanneer een bever in een houtzagerij werkt, oogsten hout, loopt het risico. Een boom kan vallen en een bever vastpinnen, dus er wordt er maar één verzonden voor bouwmateriaal en daarmee, en voor voedsel is de rest van de gezinsleden druk met andere klusjes. Goed voor deze houthakkers! Wat eet een bever? Ja, degenen van wie het zijn dammen bouwt. Bouwmateriaal is belangrijk voor de mijne, maar voedsel voor een knaagdierenfamilie moet heel groot worden gemaakt.

Trouwe echtgenoten en zorgzame ouders

In de familie van harige knaagdieren heerst loyaliteit en toewijding. Ze doen alles samen gedurende hun leven, waarbij ze redelijk werk verdelen onder alle gezinsleden. Jonge mensen kunnen maximaal twee jaar bij hun ouders wonen, waarna kinderen hun eigen huis moeten bouwen en een partner proberen te vinden tijdens hun omzwervingen.

Moeder-bever leidt in het nest van 3 tot 4 kalveren met een gewicht van 0,5 kg elk. Peuters worden volledige kopieën van hun ouders geboren, alleen kleintjes. Ze zijn al in bontjassen met grote tanden en heerlijke staarten. Na twee weken zijn de toekomstige houthakkers al aan het knabbelen met vast voedsel. Wat een eter bevers eet, dan eet en jonger. Familie-idylle in waterhuizen kan alleen maar jaloers zijn!

Wat eten bevers in de natuur?

Het hoofdmenu van deze hardwerkende knaagdieren is kruidachtige planten. Wat een bever eet, wordt vaak getoond in tekenfilms. In de meeste gevallen van de schermen zien we hoe deze dieren vissen eten. Dit is niet waar - waterdieren consumeren dergelijk voedsel niet. Krachten in de houtkap die ze veel uitgeven, moeten op de een of andere manier worden aangevuld om een ​​dergelijke belasting te weerstaan. En dit is zeker niet de vis die hen helpt!

Wat eten bevers in de natuur, wat zijn hun favoriete voedsel? Het is duidelijk dat dit een boom is. Favoriete delicatessen - takjes elzen, espen, wilgen. Overdag eet de bever maximaal 1 kg hout. Schors, houtpulp onder de schors - dit zijn de beste voedseltandenstokers. Kleine twijgen knabbelen ze helemaal, zoals snoep.

Dergelijke vaste voedingsmiddelen zijn moeilijk te kauwen en zelfs moeilijker te verteren. Het bevervoedersysteem is behoorlijk klaar voor deze taak.

In de winter

Hoe gedragen waterwerkers zich in het koude seizoen, omdat de reservoirs bevriezen, alles in de sneeuw ligt? Het is moeilijk voor hen, maar als je je goed voorbereidt op de winter, dan zal de vorst niet verschrikkelijk zijn. Het grootste deel van de tijd slaapt de bever in de winter. Maar om goed te kunnen slapen en op een volle maag, moet een gezin meer dan een ton takken voorbereiden op de winter.

In de bevershut, geïsoleerd voor de winter, is het erg gezellig. Dat is pas wanneer het eten eindigt, het hoofd van het gezin moet gaan vissen. Het lichaam van de bevers is aangepast om te zwemmen, en niet om sneeuw te ploegen, dus het is erg moeilijk voor hen in de kou en in de sneeuw. Daarom spannen ze zich allemaal in om ervoor te zorgen dat de voorraden voldoende zijn om te verwarmen.

Nieuwsgierige feiten

Het leven van de bevers is heel interessant, er zijn veel nieuwsgierigen in hun levensstijl:

  1. Afstand onder water op 700 meter shaggy zwemmers overwinnen in 10-15 minuten.
  2. In slechts één nacht kan de bever naar beneden tuimelen en een boom met een diameter van 30-40 cm van de schors verwijderen.
  3. Het gebied van 3 vierkante meter. km kan worden bewoond door slechts één beversfamilie.
  4. De grootste bebouwde dam - 700 m lang, wat een wereldrecord is. Hoewel in de staat New Hampshire is er een grotere dam - 1,2 km.
  5. In de stad Bobruisk zijn er twee monumenten voor de bevers, wat niet verwonderlijk is als je let op de naam van de stad.

Bevers in de natuur

Bevers zijn verborgen, schemering en nachtdieren. Deze dieren zijn vooral beroemd om hun bouwactiviteiten. Beverhutten, dammen, ondergrondse gangen, kanalen en hun andere bouwwerken verbazen soms niet alleen over hun grootte, maar ook over een speciale betekenis. Door het leven van bevers te observeren, komt men onvrijwillig tot de conclusie dat ze ongetwijfeld complexe en originele reflexen bezitten die op de rand van een redelijke staan. Bovendien zijn bevers tot op zekere hoogte omvormers van de natuur, omdat onder invloed van hun bouwactiviteit minuscule stroompjes soms uitmonden in goede watergronden die geschikt zijn voor het bezinken van enkele pelsdieren, watervogels (over soorten eenden), vissen en andere vertegenwoordigers van de dierenwereld .
terug naar inhoud ↑

Beaver soorten

Er zijn 2 soorten bevers - Europees en Canadees. De Canadese bever is iets groter dan de Europese bever, heeft meer ontwikkelde bouwinstincten en is vruchtbaarder. Bijvoorbeeld,

in de nesten van Canadese bevers is het aantal welpen gemiddeld 4, terwijl bij Europese bevolkingsgroepen het van 2-3 varieert. Het maximale aantal jongen in het nest, bekend voor de Canadese soort, is 7-8, en volgens sommige gegevens zelfs 9. Voor de Europese soort is deze waarde niet groter dan 5.

In de kleur van de vacht van de Canadese bevers overheersen tamelijk opvallende oranje tonen tegen de algemene donkerbruine achtergrond. In alle andere opzichten zijn beide soorten erg vergelijkbaar en kunt u door vertrouwdheid met een van deze soorten een indruk maken van het uiterlijk en de levensstijl van de ander.

Aan het begin van deze eeuw, als gevolg van de ongebreidelde intensieve visserij, werd het aantal bevers overal ernstig ondermijnd en op sommige plaatsen drastisch verminderd. De voorraden van de Europese soorten werden met name hard getroffen. Latere overbodige verboden op de winning van bevers, hun massale migratie naar onbezette reservoirs en andere activiteiten die in veel landen werden uitgevoerd, hadden een positief effect op het aantal van deze dieren.
En hier is de rol van de Europese bever in de jachteconomie van de landen van Europa en Azië, die nog steeds veel bescheidener is.
terug naar inhoud ↑

Hoe bevers eruit zien

Interessant over bevers

Het uiterlijk van de bever is vooral kenmerkend voor zijn ongebruikelijke staart, die lijkt op het roeizijde van de riem in een horizontaal vlak. In tegenstelling tot het hoofd en de romp, bedekt met dikke ondervacht en vrij dun bewakingshaar, is de staart van de bever bedekt met relatief kleine romige hoornachtige schubben. En als de vacht de bever betrouwbaar beschermt tegen de kou en tot op zekere hoogte tegen mechanische verwondingen, is de staart tegelijkertijd het wiel terwijl het beest in het water beweegt, en de prop bij het bijten van bomen en het signaalapparaat dat op het water valt, waarschuwt de bever over hun gevaren. Ten slotte is het een orgaan dat bijdraagt ​​tot de regulering van de lichaamstemperatuur door de vernauwing en expansie van bloedvaten.
terug naar inhoud ↑

Bever ledematen

De voorste en achterste ledematen van de bever verschillen sterk van elkaar. De voorste zijn kort, vasthoudend, verstoken van membranen, ze dienen de bever niet alleen voor beweging, maar helpen ook bij het graven van holen, het vasthouden van takken, stukken hout en andere voorwerpen die worden gebruikt om dammen en hutten te bouwen. De achterpoten - langer, uitgerust met lederen membranen, zijn het belangrijkste orgaan van beweging van de bever in het water. Op de 2e teen van elke achterste voet bevindt zich een kamklauw, die uit 2 dikke hoornplaten bestaat. Met deze klauwen met een pincet kammen de bevers uitwendige parasieten uit de vachtafdekking en zetten het op orde.
terug naar inhoud ↑

Kleurende bevers

De kleur van de vacht van Europese bevers varieert van lichtbruine tinten tot donkerbruin en zwart. Больше ценятся темноокрашенные звери. Специалистами было также установлено, что

от черных родителей родятся только черные бобрята, от светло бурых – только светло-бурые, родители, окрашенные в темно-бурый цвет или имеющие разную окраску меха, дают потомство, окрашенное во все цветовые варианты родительских пар и их предков.

Beaver habitat

Bevers leven langs de oevers van rivieren, beken, meren, vijvers, in veengroeven, in moerassen. Met een lage bevolkingsdichtheid hebben bevers de mogelijkheid om een ​​plaats te kiezen om zich te vestigen, en daarom nemen ze meestal afgelegen, stille, volledig stromende waterlichamen in, dicht begroeid met wilgen en andere loofbomen en struiken, met voldoende grassoorten die gemakkelijk door hen worden gegeten. Na het bereiken van een hoge bevolkingsdichtheid vestigen bevers zich op snelgroeiende delen van rivieren, in sterk droogstaande reservoirs, minder gunstig voor het leven. Bijvoorbeeld

in Noord-Amerika hebben bevers lang relatief rustige gebieden van semi-bergachtige rivieren en beken bewoond, oplopend tot een berg tot een hoogte van maximaal drieduizend meter boven zeeniveau.

Op die plaatsen waar de reservoirs van de kust hoog genoeg zijn, graven bevers hun gaten. In reservoirs met lage oevers nestelen dieren zich in wortelplexieten langs de oevers van bomen, of bouwen ze lodges voor zichzelf.

De beverholen hebben één of meer schuilplaatsen - uitbreidingen van ondergrondse tunnels bekleed met houtsnippers. Ondergrondse gangen zijn een complex netwerk van tunnels met een diameter van 25-40 centimeter, waarvan de uitlaten meestal verborgen zijn onder water.

Beaver hutten zijn kegelvormige structuren gemaakt van stompen van stammen en takken van bomen bevestigd met slib. Typisch, hutten ontstaan ​​op de grond ingeklapte holen of ingestorte kasseien. Uitgangen uit de hutten, die vaak meerdere zijn, zijn ook verborgen onder water. Hoe meer jaren er een hut is waarin bevers leven, hoe groter de grootte. Experts moesten hutten ontmoeten met een hoogte van maximaal 1,5-2 meter, met een breedte van 4-5 meter of meer. In dergelijke hutten zijn er verschillende bevervoertuigen op de verdiepingen 2-3. Als de beversfamilie lange tijd in het reservoir leeft, kan deze ongeveer 10 holes of 2-3 woonhutten hebben, vaak in combinatie met een systeem van bezochte gaten en kasseien.

In de zomer komt de temperatuur in de nestkamers niet boven +22 graden uit, en daalt in de winter zelden onder -4 graden. De aanzienlijk kleinere temperatuurschommelingen die worden waargenomen in de woning van de bever dan in de externe omgeving, maken het mogelijk dat deze dieren, die vrij gevoelig zijn voor kou, zelfs buiten de poolcirkel leven.
terug naar inhoud ↑

Beaver levensstijl

Bevers leven in families, meestal bestaande uit 2 volwassen dieren, baby's van het huidige jaar van geboorte en de jongsten van vorig jaar. In totaal kan het gezin 6-8 dieren zijn. 2-jarigen verlaten in de regel het ouderlijk gezin in het voorjaar, soms in de herfst, en vormen hun nieuwe nederzetting. Op plaatsen met beperkte voorwaarden voor hervestiging kan worden gevonden in het gezin van 2-3 en zelfs 4-jarige dieren. In zo'n gezin kunnen maximaal 16 bevers zijn. Integendeel, wanneer de voorwaarden voor hervestiging van de jeugd niet beperkt zijn, worden een jaar oude dieren soms gescheiden van hun familie.

Tijdens de droogte, de catastrofale ondiepering van waterlichamen, zijn de bevers van verschillende naburige families gedwongen samen te komen waar nog water is. Soms zijn er op dergelijke plaatsen maximaal 16-20 of meer bevers. Het is kenmerkend dat de dieren in nood relatief vredig met elkaar omgaan, terwijl in verschillende omstandigheden wrede gevechten kunnen worden waargenomen tussen bevers van buitenlandse families.
terug naar inhoud ↑

Beaver fokken

Bever met welpen

Bevers bereiken seksuele rijpheid op 2-3 jarige leeftijd - Europese zijn vaker op de 3e en Canadese - op de 2e. Ze vermenigvuldigen eenmaal per jaar. De paringsperiode van bevers die op de middelste rijstrook leven, vindt eind december plaats - het begin van april, het hoogtepunt van de sleur - in januari-februari. Op dit moment komen dieren vaak aan de oppervlakte en laten af ​​en toe beversstromen achter op excursies. De handeling van het paren in bevers vindt plaats in water onder het ijs. De zwangerschap van de vrouw duurt van 103 tot 107, gemiddeld 105 dagen. Daarom valt de periode van de bevalling gewoonlijk op mei-juni.

Bevers worden volledig gevormd geboren, waargenomen, bedekt met zachte vacht. Wanneer de dieren vroeg worden geboren, zelfs tijdens de voorjaarsvloed, kunnen pasgeborenen worden waargenomen in tijdelijke onderkomens. Kinderen van 2-4 dagen bewegen nauwelijks door het hol, staan ​​bijna niet op hun voeten en wankelen van links naar rechts. Bobryat geboren in permanente huizen, vooral in holen, worden met moeite gevonden.

Tot de leeftijd van 2-3 weken kunnen de dieren bijna niet duiken, omdat hun gewicht niet hoger is dan het gewicht van het water dat ze verplaatsen.

Na ongeveer een maand verschijnen de bevers aan de oppervlakte, waar jonge scheuten van struiken en gras worden gegeten. In 3-4 maanden zijn jonge bevers volledig onafhankelijke dieren, met alle gewoonten van volwassen dieren.
terug naar inhoud ↑

Wat bevers eten

Bevers voeden zich uitsluitend met plantenvoeding. De algemene lijst van hun voederplanten benadert 300, maar de voedingsbasis is niet meer dan 10-20 soorten bomen en struiken en 20-30 soorten gras. Kortom, dit zijn verschillende wilgen, espen, berken, goudklompjes, populieren, waterlelies, zegge, lisdodde, riet, pijlpunt ... In bomen en struiken, dieren knagen en eten het groene, onbetreden deel van de schors, de toppen van de takken, de bladeren, het gras, stengels, bladeren, bloemen en soms wortelstokken.

Het vermogen van bevers om voedselreserves in de winter te creëren is bekend. Vaker zijn dergelijke reserves gelijk aan 10-25 losse kubieke meters, maar sommige families trainen tot 50 en zelfs tot 100 kubieke meter stammen en takken van bomen, stengels en wortelstokken van waterplanten en waterplanten. Tegelijkertijd zijn er families waarvan de wintervoorraad aan voer volledig afwezig is.

Eerder werd aangenomen dat bevers grassige planten voornamelijk in het warme seizoen eten en in de winter gebruiken ze alleen de schors van bomen en struiken die in de herfst zijn opgeslagen en worden gegeten tijdens ontdooien op het oppervlak. Recente observaties tonen echter aan dat dit niet het geval is. Water en kustgrassen zijn erg belangrijk in de wintervoeders van bevers, en voor sommige families spelen ze een grote rol. Dit alles helpt te begrijpen waarom sommige beversfamilies geen voedermiddelen hebben en wat ze eten in de winter. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat de voorraad voedsel die onder het ijs wordt gelegd of aan het einde van januari-februari verslechtert, en dat vanaf die tijd de dieren volledig overschakelen op weidevoeder.
terug naar inhoud ↑

Bevrijdt vijanden

Vijanden in volwassen bevers zijn relatief weinig - wolven, lynxen, beren, veelvraat. Sommige zoölogen noemen ze een otter. De bever en de otter leven in dezelfde omstandigheden en ontmoeten elkaar vaak. Er zijn echter maar heel weinig gemelde otteraanvallen op de bever. Daarom kan worden aangenomen dat de scherpe, krachtige snijtanden van volwassen bevers voldoende betrouwbare bescherming bieden en de otter op een respectvolle afstand houden.

In jonge bevers, vooral in bevers van het huidige geboortejaar, is de cirkel van vijanden veel breder. Naast het bovenstaande - het is een vos, wasbeerhond, nerts, marter, bunzing. Van vogels voor bevers gevaarlijke uil en andere grote uilen, havikshavik, zwarte vlieger, visarend. Er zijn gevallen van vondsten van bevers in de magen van meervallen en grote snoeken.
terug naar inhoud ↑

Bever voedselconcurrenten

Bevers hebben relatief weinig concurrenten. Tot op zekere hoogte, serieus, als voedselconcurrenten van bevers, kan men alleen spreken van die dieren die in de kuststrook leven en houtachtige struiken eten die bevervoeder zijn. Deze dieren omvatten elanden, herten, waar de laatstgenoemden, die in uiterwaarden wonen, een hoge dichtheid bereiken. De rest van de dieren - muizen, woelmuizen, muskusratten en anderen - zijn voedselconcurrenten van bevers alleen tijdens hun jaren van massacultuur.
terug naar inhoud ↑

Wie nestelt zich in beverholen

Er zijn bijna geen bevers op basis van bezette percelen of woningen. In sommige gebieden gebruiken hetzelfde holtesysteem, samen met bevers, otters. Halverwege de breedtegraden worden de bovenlopen van beverholen met luchtgaten soms bezocht door vossen, wasbeerhonden, veel minder vaak door dassen. In oude verlaten beverholen vind je vleermuizen van vossen en wasbeerhonden.
terug naar inhoud ↑

Beverziekten

Bevers zijn vatbaar voor verschillende ziektes - invasief en besmettelijk. Vaker dan andere zijn er helminthische ziekten in rivierbevers. Zonder overdrijving kunnen we zeggen dat in de natuur een maand na de geboorte alle bevers besmet zijn met wormen. De 26 soorten beverparasieten zijn vrij goed bekend. De meest voorkomende helminthische ziekten zijn boerderij en travassosiose.
terug naar inhoud ↑

Wijzer bij bevers

Starhorz is een van de witachtige varkens, waarvan de grootte en vorm lijkt op gezwollen tarwekorrel. Deze parasiet hoopt soms in grote aantallen op in de blindedarm van een dier en zorgt ervoor dat de laatste afvallen, bloedarmoede, het lijk van de bever vergiftigen met parasitaire afscheidingen. De boerderij is wijd verspreid tussen de bevers van de Voronezh, Batyuksky, Pozerskaya en andere bevolkingsgroepen.
terug naar inhoud ↑

Travassosiosis bij bevers

Travassosiose veroorzaakt een kleine, bruine harige nematode, parasitair in de maag en kanalen van de grote maagklier. Bevers besmet met deze nematode lijden meestal aan een aandoening van de activiteit van het spijsverteringskanaal, die in de loop van een progressief verloop de dood van het dier kan veroorzaken.

Tijdens overbelichting sterven tijdens de hervestigingswerken de bevers vaak af aan paratyfus en pasteurellose. Er zijn ook gevallen van dood van bevers van tularemie.

Vandaag hadden we het over zo'n interessant dier als een bever, we leerden over zijn gewoonten en over wat het eet, waar het leeft. We hopen dat deze informatie je zal helpen bij je beverjacht. Trouwens, hoe ga je het liefst op dit dier jagen? Deel uw ervaringen en verhalen met ons.

Het artikel werd voorbereid op de materialen van Y. Dyakov, kandidaat voor biologische wetenschappen, ontleend aan vrije bronnen.

We wachten op je feedback en reacties, doe mee met onze groep VKontakte!

Waar leven bevers?

Bevers leven in Europa (Scandinavische landen), in Frankrijk (de benedenloop van de rivier de Rhône), in Duitsland (het stroomgebied van de Elbe) en in Polen (het stroomgebied van de Wisla). Ook bevers zijn te vinden in de bos- en bos-steppe zones van het Europese deel van Rusland, in Wit-Rusland, in Oekraïne.

In Rusland leeft de bever in de noordelijke Trans-Oeral. Bevers leven afzonderlijk in de bovenloop van de Yenisei-rivier, in de Kuzbass (regio Kemerovo), in de regio Baikal, in het Khabarovsk-gebied, in Kamchatka, in de regio Tomsk. Daarnaast worden bevers gevonden in Mongolië en in Noordwest-China.

Bevers leven, met volledige uitrusting beschikbaar, om een ​​semi-aquatische levensstijl te leiden. Hun ooropeningen en neusgaten zijn gesloten onder water. En speciale knipperende membranen sluiten hun ogen, waardoor ze goed in het water kunnen zien. De mondholte is zo ontworpen dat er geen water in valt terwijl het dier onder water werkt. De stuurfunctie in water wordt uitgevoerd door de staart van de bever.

Bevers leven, liever bewonen de oevers van kalme rivieren en meren, vijvers en reservoirs. Ze vermijden snelle en brede rivieren, evenals reservoirs die in de winter tot diep in de bodem bevriezen. Voor deze knaagdieren is de aanwezigheid van zacht loofbomen, de aanwezigheid van water-, gras- en struikvegetatie in kustzones en langs de oevers van het reservoir belangrijk.

Bevers duiken goed en zwemmen. Dankzij hun grote licht kunnen ze maximaal 15 minuten onder water blijven en kunnen ze in deze periode tot 750 meter zwemmen. Daarom hebben bevers meer zelfvertrouwen in het water dan op het land.

Hoe leven bevers?

Bevers leven in families (maximaal 8 personen) of alleen. Het gezin bestaat uit een echtpaar en jonge bevers (broedsels in de laatste twee jaar). Dezelfde site kan vele generaties lang door de familie worden gebruikt. Kleine vijvers nemen een niet-actieve bever of een gezin in beslag. Grotere reservoirs bevatten meerdere families, en de lengte van elk individueel gezinsgedeelte langs de kust varieert van 300 meter tot 3 km. Bevers wonen in de buurt van water en zijn niet meer dan 200 meter van de kustlijn.

De lengte van het gezinsplot hangt af van de hoeveelheid voer. Op plaatsen waar overvloedige vegetatie is, kunnen gebieden van deze dieren aan elkaar grenzen en zelfs kruisen. De grenzen van hun territorium bevers markeren. De bevers communiceren met de hulp van geurende tags. Bevers communiceren met elkaar met behulp van poses, slaan de staart in het water en schreeuwen als fluitjes. In geval van gevaar klapt de bever luid in het water en duikt. Zo'n klap geeft een alarm voor alle bevers binnen gehoorsafstand.

'S Nachts en in de schemering leven de bevers actief. In de zomer verlaten ze hun huizen in de schemering en werken ze tot het ochtendgloren. In de herfst bereiden bevers zich voor op de winter en beginnen met het oogsten van voedsel. De werkdag wordt verhoogd tot 10 uur. In de winter leven bevers minder actief, neemt hun arbeidsactiviteit af en neemt ze daglicht. Bevers overwinteren bijna niet op het oppervlak, maar overwinteren niet. Bij temperaturen onder de -20 ° C wint de bever, omringd door zijn familie, in zijn warme woning.

Bevers bouwen eind augustus een nieuw huis. Eenzame bevers houden zich niet bezig met gebouwen, maar familie werkt heel hard. Hoe heet de bever? In een nederzetting van bevers zijn er twee soorten woningen. In het eerste geval wordt het huis van de bever een hol genoemd. Bevers leven in holen, ze graven ze in steile steile oevers. Voor de veiligheid is de toegang tot een dergelijke bever altijd onder water. De holen van de bever zijn een soort doolhof met 4 ingangen. De muren en het plafond van het hol van de bever zijn ijverig geëgaliseerd.

Het huis van de bevers in het gat bevindt zich op een diepte van 1 meter en iets meer dan een meter breed op een hoogte van 50 cm. De vloer bevindt zich altijd boven het waterniveau. Als het water in de rivier stijgt, tilt de bever de vloer op en schraapt de grond van het plafond. De hele bouwactiviteit van bevers wordt bepaald door hun verlangen naar veiligheid en comfort. Waar het onmogelijk is om gaten te graven, huizen worden gebouwd direct op het water in het ondiepe deel van het reservoir. Zo'n woning van een bever wordt een hut genoemd en bevers bouwen deze woonboten op het principe van damconstructie.

De bevershutten zien eruit als een kegelvormig eiland dat uit het water steekt. De hoogte van een dergelijk bevershuis bereikt 3 meter en de diameter is tot 12 meter, de ingang van de woning is onder water. De bevershut is opgebouwd uit een stapel kreupelhout, die samen wordt gehouden met slib en aarde. De muren van hun huizen bevers zorgvuldig bedekt met slib en klei. Zo verandert de beverhut in een stevige vesting en stroomt er lucht door het gat in het plafond.

In de hut van de bevers zijn doorgangen in het water en een platform dat zich boven het waterniveau bevindt. Wanneer de bevers komen bevriezen, passen ze bovendien een nieuwe laag klei toe op de hut met behulp van hun voorpoten. In de winter houden beverhutten de temperatuur boven nul, wordt het water in de gangen niet bedekt met een ijskorst en verlaten de bevers rustig onder het ijs van het stuwmeer. In de winter is er stoom over bewoonbare bevers. Bevers zijn echte schoonmakers, ze houden de netheid van hun huizen in de gaten, en bezaaien ze nooit.

In reservoirs waar het waterniveau variabel is, bouwen bevers dammen of dammen. En voor wat bevers dammen bouwen? De moeders kunnen hun waterniveau in het reservoir verhogen en handhaven, zodat de toegangen tot de hutten niet worden afgevoerd. De dam zorgt voor de veiligheid en beveiliging van de beverhut. Bevers bouwen dammen van takken, struikgewas en boomstammen en houden ze samen met klei, slib en andere materialen. Als er stenen onderaan staan, worden ze ook in de bouw gebruikt.

Bevers bouwen dammen op plaatsen waar bomen dichter bij de kust groeien. De bouw van een beverdam begint met het feit dat bevers duiken en verticaal stammen in de bodem steken, de openingen met takken versterken en de holtes vullen met slib, klei en stenen. Als er een boom in een rivier is gevallen, dient deze vaak als een steunkader. Bevers bedekken het geleidelijk aan alle kanten met bouwmaterialen. Vaak nemen de takken in beverdammen wortel, wat extra sterkte aan de structuur geeft.

De beverdam bereikt meestal een lengte van maximaal 30 meter, een breedte van maximaal 6 meter, en de hoogte is meestal 2 meter, maar soms wel 4 meter. De beverdam is een stevige constructie, het kan gemakkelijk het gewicht van een persoon weerstaan. Gemiddeld duurt de bouw van een dam voor een beversgezin ongeveer een maand. De bevers houden nauwlettend in het oog om de dam intact te houden en repareren deze onmiddellijk in geval van schade.

Voor de bouw van de beverdam en het oogsten van voedsel sneden bevers bomen. Ze knagen aan de basis, knagen takken en de stam is verdeeld in delen. Een boom met een diameter van 7 cm bever brengt in 5 minuten naar beneden. Een boom met een diameter van 40 cm vult en verwerkt zich voor de nacht, zodat er 's ochtends alleen een puntige stomp en een stapel spaanders overblijven.

De stam van de boom, waarop de bever al heeft gewerkt, maar nog niet is gevallen, krijgt een karakteristieke vorm in de vorm van een zandloper. Gedeeltelijk takken van een omgevallen boom worden door bevers ter plaatse gegeten. De rest slopen of dobberen op het water naar de bouwplaats van de dam of hun huis.

Elk jaar worden de vertrappelde paden van de bevers geleidelijk aan gevuld met water en vormen ze beverkanalen. Op hen versmolten dieren voedsel van hout. De lengte van dergelijke kanalen kan honderden meters bereiken. Bevers houden de kanalen altijd schoon.

Een gebied dat is getransformeerd als resultaat van beveractiviteit, wordt een beverslandschap genoemd. Hun vermogen om het natuurlijke landschap te veranderen, ze zijn de tweede alleen voor de mens. Bevers zijn een van de meest unieke dieren, omdat ze in staat zijn om hun vaardigheden hun hele leven te leren en te verbeteren.

Beaver welpen

Bevers zijn monogaam, een keer verenigd, ze leven hun hele leven samen en blijven trouw aan elkaar. Het vrouwtje domineert in het gezin. Bevers kunnen in 2 jaar fokken. Nakomelingen brengen 1 keer per jaar. Het paarseizoen duurt van half januari tot eind februari. Продолжительность беременности составляет 3,5 месяца.

В апреле-мае рождается от 2 до 6 бобрят. Beaver cubs worden geboren, goed bedekt met haar en wegen gemiddeld 0,5 kg. Na 2 dagen kunnen de bevervissen al zwemmen. Bevers zorgen voor hun jongen.

Op de leeftijd van 1 maand schakelen de bevervelpupelen over op plantaardig voedsel, maar de moeder blijft tot 3 maanden melk drinken. Volwassen bevers verlaten hun ouders meestal niet voor nog eens 2 jaar, waarna de jongen verhuizen.

Wat is nuttige bever en waar zijn bevers voor?

Bevers zijn nuttig omdat hun verschijning in rivieren een gunstig effect heeft op het ecologische systeem. Beaver is vooral handig bij het bouwen van dammen. Ze worden bewoond door verschillende dieren en watervogels, die viseieren op hun pootjes brengen en vissen verschijnen in de vijver. Bevers zijn nodig omdat hun moederdieren helpen bij het zuiveren van water, slib vasthouden en troebelheid verminderen.

Bevers zijn vredelievende dieren, maar ze hebben ook vijanden in de natuur - het zijn bruine beren, wolven en vossen. Maar de grootste bedreiging voor bevers is de mens. Als gevolg van de jacht stond de gemeenschappelijke bever aan het begin van de 20e eeuw op de rand van uitsterven. Bevers worden uitgeroeid voor hun pels. Bovendien geven ze de beverstroom, die wordt gebruikt in parfums en medicijnen.

Om dit waardevolle beest te behouden, werden effectieve maatregelen genomen om de aantallen te beschermen en te vernieuwen. Aan het begin van de 21e eeuw is de beverspopulatie hersteld. Nu heeft de gemeenschappelijke bever de minimale risicostatus in het Internationale Rode Boek. Momenteel zijn watervervuiling en de bouw van waterkrachtcentrales de grootste bedreiging.

Als je dit artikel leuk vindt en je interessante artikelen over dieren wilt lezen, abonneer je dan op updates van onze site om als eerste alleen de meest frisse en fascinerende artikelen over de meest verschillende dieren van onze planeet te ontvangen.

verschijning

Bevers zijn grote knaagdieren die zijn aangepast aan een semi-aquatische levensstijl. De lichaamslengte van een volwassen persoon bereikt 100-130 cm, met een hoogte in de schouders tot 35,0-35,5 cm en een lichaamsgewicht van 30-32 kg. Indicatoren van seksueel dimorfisme zijn mild, maar volwassen vrouwtjes zijn iets groter dan mannen. Het lichaam van een bever is een hurkzit, met de aanwezigheid van verkorte vijfvingerige ledematen. Meer ontwikkeld en sterk zijn de achterpoten. Tussen de vingers bevinden zich goed ontwikkelde zwemvliezen. Beaver wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van afgevlakte en sterke klauwen op de poten.

De staart van een gewone bever is van het type met kap, met een sterke afplatting van boven naar beneden, niet langer dan 30 cm, met een breedte van niet meer dan 10 - 13 cm. De haren op de staart zijn uitsluitend aanwezig in het basisgebied. Een groot deel van de staart is bedekt met grote hoornplaten, waartussen schaars en stug, vrij kort haar. In het bovenste deel, langs de middelste staartlijn, bevindt zich een karakteristieke geile kiel.

Dit is interessant! Bevers hebben kleine ogen, brede en korte, zeer licht uitstekende oren boven de vacht.

Onder water zijn de openingen van de oren en neusgaten gesloten en de ogen zelf zijn gesloten door flitsende membranen. De kiezen in een dier zijn wortelloos en het uiterlijk van zwak geïsoleerde wortels is alleen kenmerkend voor individuele en leeftijdspersonen. De snijtanden van de bevers bevinden zich achter en geïsoleerd van de gehele mondholte met behulp van speciale uitgroeiingen van de lippen, waardoor het zoogdier in staat is om actief te knabbelen, zelfs onder water.

Bevers - eigenaars van een zeer mooie en originele vacht, bestaande uit grof waakhaar met de aanwezigheid van een zeer dikke en ongelooflijk zijdeachtige podushi. De kleur van de vacht kan variëren van licht kastanjebruin tot donkerbruin, soms zelfs zwart. De staart en ledematen - ongewijzigd zwart. Bevers vervellen maar één keer per jaar. Het afwerpen van standaard begint in het laatste decennium van de lente en duurt bijna tot het begin van de winter.

Het anale gebied van bevers wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van gepaarde klieren, wen en de beverstraal zelf, die een sterk en scherp ruikend geheim uitzenden dat informatie over het geslacht en de leeftijdseigenschappen van het individu bevat. De geur van zo'n "beversstroom" zal dienen als richtlijn voor andere leden van het gezin over de grenzen van het vestigingsgebied. Het geheim van Wen, dat wordt gebruikt in combinatie met een dergelijke jet, is verantwoordelijk voor het behoud op lange termijn van de gecreeerde bevermarkering.

Hoeveel bevers leven er

De gemiddelde levensduur van een gewone bever in natuurlijke omstandigheden is ongeveer vijftien jaar en wordt in gevangenschap gehouden - een kwarteeuw. Niet alleen natuurlijke vijanden, maar ook sommige ziekten dragen bij aan de vermindering van de levensverwachting in de natuur. Ondanks het feit dat gewone bevers voldoende resistente immuniteit hebben tegen enkele van de meest voorkomende infectieziekten, waaronder tularemie, is de dood van zoogdieren van knaagdieren van pasteurellose, paratyfeuze koorts, evenals hemorragische septikemie, coccidiose en tuberculose geregistreerd.

Dit is interessant! Van de staartvinnen toont de gewone bever de aanwezigheid van een leverbot, evenals pochorhis en travassosius. Het zijn de laatste twee ziekten die een zeer negatief effect hebben op de groei van het aantal en de algemene bevolking van de bevers.

Onder andere in omstandigheden van een te sterke voorjaarsvloed, sterven jonge bevers af of zijn alle bestaande families volledig opgebroken en kunnen overstromingen in de winter leiden tot een vermindering van het hele vee met bijna 50%.

Habitat

Er leven gewone bevers in holen of zogenaamde hutten, waarvan de ingang altijd onder water is.. Nora graaft een knaagdier op een steile en steile oever, is een tamelijk complex doolhof, met verschillende ingangen. De wanden en het plafond van het gat zijn genivelleerd en grondig aangedrukt. Loods wordt gebouwd in gebieden waar de plaatsing van het hol eenvoudig onmogelijk is, - op de zachte en lage, moerassige kust en op de ondieptes. De constructie begint niet tot het einde van de zomer. De afgewerkte hut heeft een kegelvormig uiterlijk en onderscheidt zich door een grote hoogte met een diameter van niet meer dan 10-12 m. De muren van de hut zijn zorgvuldig bedekt met slib met klei, waardoor het gebouw voor de meeste roofdieren een onneembare vesting is.

Gemeenschappelijke bevers zijn zeer schone zoogdieren die hun huizen nooit met voedselresten of uitwerpselen vervuilen. Op reservoirs met variërende waterstanden bouwen beverfamilies de voorkeur aan het bouwen van de beroemde damdammen, de framebasis waarvoor het meest vaak omgevallen bomen in de rivier zijn, bekleed met een verscheidenheid aan bouwmaterialen. De standaardlengte van de afgewerkte dam kan 20-30 m bedragen, met een basisbreedte van 4-6 m en een hoogte van 2.0-4.8 m.

Dit is interessant! Recordgroottes behoren tot een dam die is gebouwd door bevers op de rivier de Jefferson in Montana, waarvan de lengte wel 700 meter bereikte.

Voor constructiedoeleinden en voor het oogsten van voeder, brengt een gewone bever bomen naar beneden en pregibreert ze met tanden aan de basis. Dan worden de takken afgesneden en is de stam zelf verdeeld in verschillende delen.

Een ratelpopulier met een diameter van 50-70 mm valt in ongeveer vijf minuten in een bever en een boom met een diameter van net iets minder dan een halve meter valt en wordt in één nacht gesneden. In dit werk stijgen de bevers op hun achterpoten en rusten op de staart, en de kaken werken als een zaag. De beverincisives zijn zelfslijpend, bestaand uit vrij hard en duurzaam dentine.

Sommige takken van omgevallen bomen worden door de bevers direct ter plaatse actief opgegeten, en de andere wordt afgebroken en vervoerd of langs het water naar de woning of naar de plaats van de damconstructie gebracht. Gegoten tijdens het verplaatsen van het spoor wordt geleidelijk gevuld met veel water en wordt "beveringskanalen" genoemd, die door knaagdieren worden gebruikt voor het smelten van houtvoer. Een gebied dat is getransformeerd door de activiteit van gewone bevers wordt een "beverslandschap" genoemd.

Rantsoen van gewone bever

Bevers behoren tot de categorie van strikt herbivore zoogdieren van semi-waterdieren die zich uitsluitend voeden met boomschors of plantscheuten. Bijzondere voorkeur wordt gegeven aan dergelijke dieren in esp en wilg, populier en berk, evenals in verschillende kruidachtige planten, waaronder waterlelie en peulen, iris en rogoz, en jong riet. De overvloed aan zacht hout is een vereiste bij het kiezen van een gewoon bevershabitat.

Planten die van secundair belang zijn in de dagelijkse voeding van een gewone bever, worden vertegenwoordigd door hazelaar, linde en iep, maar ook door vogelkers. Els en eik worden in de regel niet door zoogdieren gebruikt voor knaagdiervoedingsdoeleinden en worden alleen gebruikt in de bouw en voor de bouw van gebouwen.

Dit is interessant! Eikels worden ook erg gegeten door bevers, terwijl de dagelijkse hoeveelheid geconsumeerd voedsel ongeveer 18-20% van het totale gewicht van het dier moet zijn.

Dankzij grote tanden en krachtige beet kunnen gewone of rivierbevers heel gemakkelijk en snel omgaan met vrijwel elk plantaardig vast voer en voedsel dat rijk is aan cellulose wordt verteerd door middel van microflora in het darmkanaal.

In de regel eet een zoogdier slechts een paar houtsoorten, en voor de overgang naar een nieuw type voedsel hebben de bevers een aanpassingsperiode nodig die de darmmicro-organismen in staat stelt zich aan te passen aan een nieuw type dieet. Met het begin van de lente en de zomer neemt de hoeveelheid grasrijke voederbodems in het dieet van de bever aanzienlijk toe.

In de herfst gaat het semi-aquatische knaagdier over tot het oogsten van houtvoeder voor de winterperiode.. De bestanden worden opgeslagen in water, waardoor ze hun voedings- en smaakkwaliteiten tot februari volledig kunnen behouden. De gemiddelde hoeveelheid voedsel voor de wintervoedingen per gezin is ongeveer 65-70 kubieke meter.

Voortplanting en nakomelingen

Europese of gemeenschappelijke bevers bereiken seksuele rijpheid pas in het derde levensjaar en het bronstingsproces vindt plaats van eind februari tot eind maart. Volwassen bevers verlaten hun winterverblijf, zwemmen in een ontdooide polynya, zwerven door de besneeuwde korst en markeren vrij actief hun territorium met een beversstroom. Deze tool wordt niet alleen gebruikt door mannen, maar ook door volwassen vrouwtjes van de gemeenschappelijke bever.

Het paarproces wordt in de regel direct in het water uitgevoerd en na ongeveer 105-107 dagen zwangerschap worden in april of mei één tot vijf pups geboren bij een vrouw. Zoals de praktijk laat zien, hangt het aantal kalveren direct af van de leeftijd van de bobrihi. Het oude vrouwtje geeft het vaakst geboorte aan drie of vier welpen, en de jonge individuen in één of twee bevers.

Dit is interessant! In de allereerste dagen voeden bevers zich uitsluitend met moedermelk, maar vanaf de leeftijd van drie of vier weken verrijken ze hun dieet met verschillende plantaardige voedingsmiddelen.

Borstvoeding stopt op de leeftijd van anderhalf tot twee maanden. Het is tijdens deze periode dat kleine bevers zich niet alleen goed ontwikkelen, maar ook de kiezen, zodat ze hun ouders naar de plaats van vetmesterij kunnen volgen. Bevers worden onafhankelijk aan het einde van het tweede jaar, wanneer ze al een nieuwe woning voor zichzelf bouwen. Het aantal bevers in een enkele familie is heel verschillend en kan variëren van één tot negen of tien individuen van verschillende leeftijden. Meestal bevat de standaard beversfamilie de laatste jaren echter een paar volwassen dieren en zwerfvuil.

Natuurlijke vijanden

De belangrijkste vijanden van de bevers zijn wolven en veelvraat, vossen en lynx, evenals volwassen beren en pakken zwerfhonden. De mogelijkheid van de vernietiging van de jongste of zwakste individuen door grote snoeken, een uil en taimen is ook niet uitgesloten. Otters zijn, in tegenstelling tot de foutieve mening, niet in staat om gewone bevers schade toe te brengen, wat wordt bevestigd door visuele waarnemingen op de lange termijn. Tot op heden is de belangrijkste vijand van de bevers nog steeds de mens.

Bevolking en soort status

Enige tijd geleden woonden Euraziatische of gemeenschappelijke bevers tamelijk dicht bij bijna het hele grondgebied van Europa en Azië. Als gevolg van buitensporige jacht is het aantal van dergelijke dieren echter aanzienlijk verminderd.. Tot op heden is de totale bevolking bijna volledig uitgestorven en extreem klein.

In de negentiende eeuw, in de meeste landen van Azië en Europa, bleven er bijna geen gewone bevers over. In de vorige eeuw waren er in het wild niet meer dan 1,3 duizend personen. Dankzij controle-inspanningen, evenals reproductie, is er een toename van de bevolking in Duitsland en Frankrijk, in Polen en in het zuiden van Scandinavië. Er is een kleine populatie in het centrale deel van ons land.

Economische waarde

Bevers zijn al lang geoogst vanwege de mooie en zeer waardevolle vacht, evenals de "beversstroom", die wordt gebruikt in de parfumindustrie en de geneeskunde. Bevervlees is vaak genoeg om gegeten te worden, en voor katholieken behoort het tot de categorie van mager voedsel.. Het is nu echter bekend dat de gewone bever een natuurlijke drager is van salmonellose die gevaarlijk is voor mensen, en daarom is de uitroeiing van een zoogdier met het doel vlees te produceren, aanzienlijk verminderd.

Bekijk de video: BEVERS gefilmd voor Holland, Natuur in de Delta (Augustus 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org