Vogelstand

Vogel kraan

Pin
Send
Share
Send
Send


Wat is tapdans: vogel of dans? Natuurlijk, dans, de meerderheid zal zeggen. En ze zullen maar gedeeltelijk correct zijn. Een tapdans is immers ook een zeer interessante vogel behorende tot de categorie passervormige vogels. De vogel van de tapdans kreeg zijn naam vanwege het feit dat het zingen erg lijkt op het geluid van hakken tijdens deze dans. Dit zijn vertegenwoordigers van de familie Ryurkovye, geslacht Schegly.

De vogel is een tapdans. beschrijving

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van deze grappige vogels is de "rode dop", die het kleine hoofd van het kaf bekroont. Het is iets kleiner dan een mus - slechts 14 centimeter. Zulke kleine fragiele wezens hebben een vrij resonerende stem die je niet met iemand anders zult verwarren.

De vogel tapdans heeft rode veren niet alleen op het hoofd. Haar borst is ook rood. Deze vogel lijkt een beetje op een goudvink. Toegegeven, alleen mannen hebben zo'n functie. Bij vrouwen zijn de veren op de borst wit geschilderd. De vleugels van deze vogels zijn bruin en aan de zijkanten van de vogels zijn er donkere strepen. De snavel van een tapdans is donkergeel van kleur.

habitats

De kraanoog-vogel is te vinden op continenten zoals Eurazië en Noord-Amerika. Je kunt het in Groenland zien.

Als we het over Rusland hebben, dan is de belangrijkste habitat van de vogel de noordelijke regio's van het land. Hoewel het vogeltje behoort tot de nomaden, geeft ze de voorkeur aan de toendra, de bos-toendra, evenals die boszones waarin loofbomen groeien.

Gezien de seizoensgebondenheid, is tapdans in de zomer vooral te zien in de zones van de taiga en de bos-toendra. In de winter proberen zwermen vogels dichter bij het zuiden te blijven, in de zone van gemengde bossen en bossteppe. Deze manier van leven stelt hen in staat om meer voedsel te krijgen in de moeilijke winterperiode.

Gedrag in het wild

Zoals al eerder vermeld, heeft de chechetka een klein formaat. Ondanks dit denkt Pigalitsa niet eens om zich voorzichtig te gedragen. Ze past zich snel aan de buurt aan met mensen en maakt ze helemaal niet bang. Dit geeft mensen een goede gelegenheid om te observeren hoe de tapdans zich gedraagt. De vogel vindt het niet leuk om alleen te zijn. Deze baby's hebben de neiging zich te verzamelen in kleine koppels. Het voedingsgedrag is ook behoorlijk interessant. Een zwerm vogels omringt volledig de tak van een boom, waarop hun favoriete delicatessen groeien - bessen, kegels en oorringen. Tijdens de lunch kunnen ze in verschillende posities hangen, wat het proces van eten niet hindert. Maar zodra de tak beweegt, vliegen de vogels weg. Maar denk niet dat ze ver van de "eettafel" zullen vliegen. De tapdans cirkelt een beetje en moet zeker terugkeren naar zijn plaats.

Het nest van de vogel zien is best moeilijk. Hiervoor zou men hem moeten zoeken in het struikgewas van lage bomen. Hoogstwaarschijnlijk, dus tapdans verbergt zich voor natuurlijke vijanden, hoewel het op dit moment niet bekend is wie deze wezens kwaad kan doen. Hoogstwaarschijnlijk kunnen ze het slachtoffer worden van grote roofvogels of landdieren.

Vogels waren behoorlijk gevarieerd. Het omvat producten van zowel plantaardige als dierlijke oorsprong. Plantaardig voedsel bestaat voornamelijk uit zaden van verschillende bomen. De belangrijkste plaats onder hen is bezet door berkenoorringen, zaden van sparappel en lingonbessen, evenals granen en zegge.

Als we het hebben over voedsel van dierlijke oorsprong, dan kunnen er verschillende insecten zijn, hoewel de tapdans de voorkeur geeft aan bladluizen.

Het paarseizoen in deze vogels is behoorlijk actief. In koppels tapdans begint echt gedoe, omdat vrouwen niet alleen een waardige kandidaat moeten kiezen voor de rol van vader van het gezin, maar ook tijd hebben om een ​​huis te bouwen.

Het paarseizoen is ook een geweldige kans om de tapdans te horen. De vogel, wiens foto hieronder te zien is, snelt door de lucht en probeert te schreeuwen naar andere vertegenwoordigers van zijn kudde. Tegelijkertijd laat ze een luid gefluit horen. Vooral mannetjes proberen op te vallen en te laten zien dat ze klaar zijn om te fokken en hun nakomelingen groot te brengen. Na het vormen van een paar vogels beginnen hun nesten uit te rusten. Hiervoor is elk natuurlijk materiaal geschikt: dunne twijgen, mos en pluis van planten. Om de kuikens warm te houden, zijn de "huizen" bekleed met veren en dons. Bob's nesten bouwen het liefst laag boven de grond. Bomen zoals els en berk zijn het best geschikt voor dit doel.

Het vrouwtje begint pas eieren te leggen nadat de woning volledig is voorbereid. Gemiddeld liggen er drie tot zeven kleine blauwachtige eieren. Hun onderscheidende kenmerk is de karakteristieke donkere vlekken op de schaal. Het vrouwtje incubeert de koppeling gedurende ongeveer twee weken. Gedurende deze tijd verlaat ze het nest bijna nooit, zelfs niet omwille van het eten. Al die tijd zorgt de vader voor het vrouwtje. Hij brengt haar eten recht naar het nest. De "mummie" leidt dus niets af van het proces van broeden.

Nestvogels worden heel klein en weerloos geboren, maar groeien heel snel. De eerste twee weken zijn ze volledig afhankelijk van hun ouders. De vader blijft voedsel rechtstreeks naar het nest brengen, maar nu voor het nageslacht. Bovendien sluit de moeder zich bij hem aan. Voor de eerste keer dat ze hun huis verlaten, worden de babyvogels van de tapdans beslist twee weken na de geboorte. Ze leren vliegen en beginnen zelf naar voedsel te zoeken. Kleine vogels eten hetzelfde als hun ouders: zaden van bomen en bladluizen.

Nadat de eerste nakomelingen voor zichzelf kunnen zorgen, beginnen sommige paren zich voor te bereiden op het fokken van de volgende. Dus in één periode kunnen een paar banden twee generaties kuikens grootbrengen.

Beschrijving van de tapdans

Meestal wordt de tapdans op de foto gepresenteerd met een rode borst of voorhoofd. Als je zo'n persoon ziet, staat het mannetje voor je. Bij vrouwen is er een witte borst, op de vleugels zitten donkere strepen en de rode is slechts een "dop". Beide geslachten hebben beige buik en vleugels bruin.

Deze vogels hebben een tamelijk massieve snavel - tot 10 mm, donkergeel met een donkere bovenkant. De rug van de vogel is bruin van kleur, in tegenstelling tot het kneu waarvan de rug bruin is. De keel van de vogel is zwart, wat de tweede onderscheiding is van de heldin van het artikel. Hetzelfde kleurteken is aanwezig op het hoofd van de vogel. In grootte is onze held niet meer dan een mus, lichaamslengte niet meer dan 14 cm, de spanwijdte is meer dan 20 centimeter en weegt 15 gram. De beschrijving van een tapdans is niet compleet als je geen aandacht besteedt aan het karakter ervan. De vogel van de tapdans is erg nieuwsgierig en ondeugend. Vanwege zijn grootte is het een onverschrokken vogel die vaak mensen nadert en op privébinnenplaatsen vliegt om te genieten van de inhoud van de feeders.

Manier van leven

De barmsijs is een noordelijke vogel, voornamelijk gevestigd in de struik toendra. De vogel is echter te vinden in de taiga. Meestal leven vertegenwoordigers van deze soort in Rusland, Canada en in het noorden van de VS. Tap Dance is een trekvogel, maar voor lange afstanden worden de vogels niet verzonden. Om de winter te wachten, gaat de vogel naar gemengde bossen en steppen in het zuiden van Rusland, dus de tapdans komt niet voor in de winter. Men kan stellen dat de tapdans een overwinteringsvogel is, omdat deze dicht bij zijn permanente leefgebied vliegt. Vertegenwoordigers van deze vogelsoorten springen altijd heel actief op de grond en takken, van wat ze willen lijken op een vogel of chizha.

Vaak kun je mensen op een tak ondersteboven zien hangen. Aldus reiken de kleine vogels naar de gewenste knoppen en korrels, waarnaar ze het liefst zoeken op schaduwrijke en vochtige plaatsen. De tapdans heeft de voorkeur om zich te vestigen in de buurt van waterlichamen op een hoogte van maximaal tweeduizend meter boven de zeespiegel.

Tik thuis op de dans

Liefhebbers van vogels, waarschijnlijk benieuwd, hoe gedraagt ​​een vogelkraan zich thuis? Op een lijn met chizhi en kanaries is de vogel in het huis zonder pretentie. Ze wordt echter zelden mee naar huis genomen, misschien vanwege het onaantrekkelijke getjilp.

Als je toch besluit om tapdans te kopen, wees dan bereid om een ​​ruime kooi te kopen. Deze vogel heeft voldoende ruimte nodig om van baars naar baars te vliegen. Gebrek aan activiteit, het dier is beladen met overgewicht en de dood.

Thuis, als een uitgebalanceerd dieet, kan kanarievoeding worden gebruikt. Het is echter noodzakelijk om de hoeveelheid hennep te verminderen, waaruit individuen erg dik worden, hiervoor vereist het gehalte aan tapdans van gevogelte een dieet.

Het voedsel van de gevederde in het wild is zeer divers en combineert zowel plantaardig als dierlijk voer. Hoofd eten:

  • boom- en struikzaden
  • granen.

Je kunt een maaltijd eten van vogels op de dennenappels, bessen, bosbessen en zegge struikgewas. Op zoek naar voedsel, zijn onze helden niet minderwaardig aan de behendigheid van acrobaten, die zich van alle kanten aan de takken hechten en zelfs ondersteboven. Volwassenen voeden zich met plantenvoeding, terwijl insecten, voornamelijk bladluizen, zich voeden met kuikens.

Paringseizoen

Het is niet moeilijk om te begrijpen dat de paring is begonnen bij de kuikens - hun activiteit is aanzienlijk toegenomen. Mannetjes steken de lucht in en cirkelen in de vorm van golvende lijnen. Voortdurend getjilp is kenmerkend voor het paarseizoen, dus de kuikens proberen zich te onderscheiden tussen de concurrenten. Na de winter, tijdens het broedseizoen, wordt hun toch al rode borst nog rijker van kleur. Op dit moment heerst in de kudden de drukte.

Eenmaal per seizoen broeden vertegenwoordigers van deze soort, en elk jaar op een nieuwe plaats. Ze nestelen tussen de lagere takken van bomen en struiken van dunne takjes, gras, veren en dons. Meestal bij het leggen van 5-7 eieren. De eieren hebben een karakteristieke groenachtige tint met vlekken en krullen. Het vrouwtje incubeert de eieren alleen gedurende twee weken. Op dit moment zorgt het mannetje voor voedsel en brengt het zaad en bessen in het nest.

Na de geboorte blijven de kuikens nog twee weken in het nest. Gedurende de gehele voederperiode geven de ouders om beurten insectenvoedsel af aan het kuiken. De jongeren begonnen al snel pogingen te doen om zelfstandig voedsel te verkrijgen. In tegenstelling tot andere vogels, die hun nageslacht heftig beschermen, tikt het tikken heel gemakkelijk een persoon aan hun nesten toe.

Nadat de jongen het nest verlaten, begint het volwassen paar zich voor te bereiden op het verschijnen van de volgende nakomelingen. Zo nestelen de vogels twee keer per jaar en hebben ze de tijd om twee nakomelingen te kweken. De jonge generatie verzamelt zich in hun kuddes en het eerste levensjaar wordt gehouden in de buurt van de elzenbomen en berkenbomen, waarvan de zaden hun hoofdvoedsel zijn.

De levensduur van een tapdans is vrij van 6 tot 8 jaar. In gevangenschap kunnen deze vogels 1-2 jaar langer leven. Opmerkelijk is dat de vogels hun ondeugende humeur tot op hoge leeftijd behouden.

conclusie

Bird Chechetka - een kleine ondeugende vertegenwoordiger van de vogels van de familie van de zangvogels. Hij woont in Rusland, Canada en de Verenigde Staten. De levensverwachting bij vrijlating is 6-8 jaar, in gevangenschap 1-2 jaar langer. De tapdans voedt zich met zowel plantaardig als dierlijk voer. Meestal zaden van bomen en granen. Twee keer per jaar nestelt het roodoog, met 5 tot 8 individuen per nakomeling. Twee weken na de geboorte proberen de kuikens zelf voedsel te krijgen en worden ze al snel klaar om het nest te verlaten en hun kudde te creëren.

Hoe de vogelkraan op externe borden te onderscheiden

Dit zijn vrij kleine vogels, hun grootte is slechts ongeveer 5 centimeter, en ze wegen 12 gram! Zulke fragiele en kleine wezens, maar hoe mooi en luid ze zingen ... je kunt hun trillers horen!

Kijkend naar deze vogel, kun je het een "rode hoed" noemen, want voor het hoofd hebben ze rode veren die een rond stipje vormen. Het lijkt erop dat de tapdans een hoed op heeft gedaan. En de mannetjes van deze soort hebben zo'n onderscheidend teken niet alleen op het hoofd, maar ook op de borst, net als goudvinken. Klyuvik in baby-chechetki donker geel.

De vleugels van de vogel zijn bruin geverfd, de veren op hen zijn donker met een witte rand. Borst licht.

Zowel mannen als vrouwen hebben een felle pluk rode kleur.

Hoe de "rode hoeden" met vleugels in de natuur

Ondanks zijn kleine formaat, is de tapdans niet gewend om voorzichtig te zijn. Ze passen zich snel aan om in de buurt van mensen te wonen. Het is buitengewoon interessant om te zien hoe deze kleine vogels zich voeden. Ze pellen letterlijk de takken van een boom af en zweven in verschillende houdingen en pikken bessen, kegels en oorbellen.

Maar je hoeft alleen maar de tak te bewegen, ze vliegen meteen samen op ... maar ze vliegen niet weg naar een andere voederplaats, ze maken gewoon een cirkel en keren terug naar dezelfde plaats.

Knoppen leven in nesten en ze rangschikken ze in struikgewas van lage bomen, in de toendra-strook, taiga. Ze leven in kleine kudden, grote kolonies zijn er niet voor hen.

Wat eet vogelkraan

Het menu van deze vertegenwoordiger van de passer-achtige orde bestaat uit zowel plantaardige "producten" als dierlijk voedsel. Van dieren kan de tapdans verschillende insecten eten als voedsel, hoewel het vaker wel dan niet de aandacht op de bladluizen stopt. Onder planten kiest struiken en bomen met zaden. Hij pikt graag berkenoorbellen, eet soms zaden van dennenappels en voedt zich met zaden van bosbessen, granen en zegge.

Hoe verloopt het proces van het fokken van nageslachtvlokken

Met het begin van de paartijd begint er ongelooflijk veel gedoe in de leefgebieden van de tapas - deze vogels vliegen rond in de lucht, kraken luid en schreeuwen over elkaar. Mannen tjilpen vooral hard, omdat ze vrouwen vertellen over hun bereidheid om te gaan fokken. Tijdens deze periode begint de bouw van nesten met het fokken van toekomstige nakomelingen. Meestal bevinden hun "woningen" van de tapdans zich laag boven de grond. De meest geschikte bomen voor hen zijn elzen en berken. Het nest is opgebouwd uit kleine dunne takjes, mos, plantpluis en andere natuurlijke bouwmaterialen. De binnenkant van het kraannest is bekleed met veren en pluis van planten, zodat het zacht en warm is.

In de winter komen tapdans vaak in stadsparken aan bij de feeders en vullen de pleinen met hun stemhebbende getjilp.

Nadat de broedplaats gereed is, legt het vrouwtje 3 tot 7 eieren. Ze hebben een witte en blauwe tint en donkere vlekken op de schaal. Incubatie duurt ongeveer twee weken. Al die tijd brengt de 'vader' van de toekomstige familie het vrouwelijke voedsel direct in het nest om het niet uit het proces van uitkomen te scheuren.

Kuikens die in de wereld zijn gekomen, zijn erg klein en weerloos, de ouders voeden ze de eerste twee weken na de geboorte. "Moeder" en "Papa" brengen kinderen de zaden van zegge, katoengras en andere planten. 14 dagen na de geboorte vliegen de kuikens uit het nest. En sommige van de ouders van de laatste dagen, die hun "eerste partij" nakomelingen hebben doorgebracht, gaan een nieuwe fokken.

Het mannetje heeft niet alleen een felrode hoed, maar een roodachtig roze schort op de borst. Samochkam heeft alleen een rode dop.

RODE KAPPEN VAN TAKKEN

". Kuddes tapas, felrode hoofden en borsten van de samchika's van deze kleine vogels vergelijken gunstig met de bescheiden grijsachtige vrouwtjes, de tapas zijn behendig en spraakzaam, "de natuuronderzoeker P. Kubov schreef over deze vogels. Toegegeven, de rode hoeden zijn van beide geslachten afgeplakt. Dankzij deze heldere details van hun verenkleed, blijven kleine vogels zelfs bij de takken niet onopgemerkt.

Een lichte outfit is echter geen noodzakelijk teken van een tapdans. Er zijn vlokken waarvan het verenkleed in een lichtere kleur is gekleurd dan bij de meeste vogels van deze soort: het lichaam is lichtgrijs en de vlek op de borst van de mannetjes is lichtroze. Deze vogels, die tijdens de vlucht bijna wit lijken, worden asflakes genoemd. Sommige ornithologen onderscheiden ze in een afzonderlijke vorm.

PAK EN DANS VAN DE BABY

Aan het begin van het paarseizoen zijn de mannetjes aangekleed. Heldere plekken op de borst en struma in de lente worden helderder dan in de herfst. Tijdens de winter slijten veren, verdwijnen witachtige randen en worden veren nog meer verzadigde kleuren. Echter, één verschijning trekt het vrouwtje niet aan. Hij probeert zijn geliefde te plezieren, begint aan een huidige vlucht - hij snelt rond in de lucht, schrijft golvende lijnen op en begeleidt de liefdedans met een jubelend lied: "Che-che!". Hoewel het volgens het populaire gezegde het vrouwelijke verbond van het mannetje is: "De tapdans cheekte, checheta genoemd." Maar dan begint het volgende mannetje voor de huwelijksdans, en nog een en nog een. Kleine koppels tapas cirkelen in de lucht, vliegen van tak naar tak en geven af ​​en toe uitnodigende schreeuwen die samenvloeien in eindeloos vreugdevol getjilp.

GEZELLIG WARM ONWAAR

Om te beginnen tapworm te nesten voor het smelten van sneeuw. Elk jaar kiezen vogels nieuwe plekken om te nestelen. Meestal nestelt de tapdans zich in kleine kolonies, dicht bij elkaar, niet hoog boven de grond, op verschillende bomen en struiken die in de buurt groeien. Een kraannest lijkt op een zachte kom met dikke muren. Als bouwmateriaal gebruiken vogels dunne twijgen, gras, mos, naalden en plantpluis. Binnenin het nest is meestal bekleed met veren, dons en stukken wol - een lekker warm bed voor toekomstige nakomelingen!

MIND OF SCHOEISEL?

Femur-eieren zijn blauwgroen en bedekt met talrijke bruine stippen. Самка откладывает обычно пять яиц (бывает от трех до семи), начиная высиживание лишь с третьего или четвертого. Самец в течение всего инкубационного периода, который длится 10-14 дней, приносит самке корм. В отличие от многих других птиц, которые активно защищают свою кладку от возможной опасности, чечетки довольно неосторожны и с легкостью подпускают человека к своему гнезду.Misschien is dit niet verbonden met frivoliteit, maar met angst - het is niet voor niets dat mensen zeggen "verlegen, als een tapdans".

TWEEDE BROEI

Kuikens geboren in het nest brengen ongeveer twee weken door, al die tijd verwarmt het wijfje de baby's met zijn warmte, en het mannetje blijft voedsel voor het hele gezin verkrijgen. Hij brengt voor de kuikens in zijn struma kleine insecten, evenals de zaden van verschillende kruiden die het vrouwtje eet. Vaak nadat de kuikens uit het nest beginnen te vliegen en zichzelf zelfstandig voeden, beginnen hun ouders aan het tweede nestelen. Vaak gaan de vogels hiernaar toe met alle nakomelingen op een nieuwe plek.

VEGETARISCHE VOGELS

Alleen kleine kuikens voeden zich met insecten in de eerste levensweken. Volwassen tapdans geeft de voorkeur aan voedsel van plantaardige oorsprong. Ze zijn vaak te zien op berken, elzen of sparren. Kleine zwermen kleine vogels blijven letterlijk om de bomen hangen en proberen lekkere zaden te krijgen. Tapdans toont echt acrobatische vaardigheden: ze hangen ondersteboven op dunne takken en bewegen van een dennenappel of berkenoorring naar de andere. Aan het einde van zomer en herfst wordt het rantsoen van vogels aangevuld met verschillende bessen, zoals bosbessen. Vogels houden ervan zich te smullen op onkruidzaden.

winderige NATURE

Tapdansen vestigen zich in de toendra en bossen van Europa, Azië en Noord-Amerika. Afhankelijk van hun habitat kunnen ze nestelende, zittende of trekvogels zijn. Het aantal vogels dat in de winter en de herfst vliegt en in het voorjaar aankomt, kan door geen enkele ornitholoog worden voorspeld. In sommige jaren komen er veel tapas aan, in andere landen - kleine koppels, en een jaar later kunnen wetenschappers geen enkele vogel vinden op de plaats van de nestplaats van vorig jaar.

Elke dag tapt dans naar nieuwe plaatsen, rijk aan zaden. Vogels weigeren hun nomadische levensstijl alleen tijdens de nest- en opfokperiode.

Bekijk de video: DIY Origami - Kraanvogel Vouwen Voor Kinderen - Makkelijk (Augustus 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org